Daar zitten we dan weer in een lockdown. Vanaf vijf uur dit keer. Toch wat anders dan een lockdown vanaf acht uur ’s avonds. Hoe ga je hiermee om? Kun je de dag omdraaien door ’s avonds te werken en overdag wat leuks te doen? In elk geval hebben de meesten van ons het gevoel tijd over te hebben. Want geen sporttrainingen en borrels in de avonduren en geen diners met vrienden en vriendinnen. Hoe ga je de extra vrije tijd besteden? Of hoe zorg je dat je wel blijft sporten? We geven 10 lockdown tips. En nee, dan hebben we het niet over kasten opruimen, want dat hebben we in de eerst lockdown al gedaan, toch?

Tip 1: Maak je eigen kerstkaarten

Koop glitters en gekleurd papier. Knip kerstplaatjes uit tijdschriften en koop goede ‘mount spray’. Of maak een kerstkaart via een app met jouw foto en een persoonlijke boodschap en print je eigen kerstkaart bij Kopie-Druk in Santpoort-Noord.

Tip 2: Maak een moodboard

Maak een moodboard voor je interieur. Er bestaan ook hele coole computer spelletjes. Leuk om te doen en je leert heel goed je eigen smaak kennen of die van je partner.

Tip 3: Ga in lunchtijd sporten

Vraag aan je werkgever of je een half uurtje lunchtijd kan omwisselen om te sporten. Je kunt ook heel vroeg in de ochtend gaan sporten als je goed uit je bed kan komen.

Foto: Your Gym Santpoort-Noord

Tip 4: Maak tuinmeubels

Heb je een tuin of schuur en wilde je altijd al je eigen tuinmeubels maken dan is de winter een goed moment om te ontwerpen. In het voorjaar ga je je schuur in om je ontwerp uit te werken. Creatief bezig zijn is een mooi tijdverdrijf.

Tip 5: Ga naar een museum

Verdiep je in de geschiedenis van ‘Velsen City’ en ga bijvoorbeeld naar Forteiland of het Scheepvaartmuseum in IJmuiden.

Forteiland IJmuiden

Tip 6: Doe het spel Geocoaching

Houd je van avontuur? Doe dan het spel Geocoaching. Dat is een spel, waarbij gebruik wordt gemaakt van een gps-ontvanger of telefoon met deze functie om ergens ter wereld een zogenoemde cache (verstopplaats) te vinden.

Tip 7: Scharrel je eigen dinerbox bij elkaar

Maak een culinaire tocht langs je favoriete restaurants, die dinerboxen verkopen, en stel je eigen sterrenmenu samen. Dek je tafel in kerstsfeer en kleed je mooi aan, maak er foto’s van en maak een kerstkaart.

De Meijerij-Bokkesteeg coronacrisis
Meijerij Bokkesteeg Santpoort-Noord

Tip 8: Boek een skiles

Kun je dit jaar niet naar de echte sneeuw, boek dan eens een skiles in het overdekte skicentrum van Snowworld Amsterdam in Velsen-Zuid.

Tip 9: Maak een stadstour

Haarlem is een heel leuke stad voor een stadstour. Maar ook ‘Velsen City’ zelf heeft natuurlijk genoeg mooie plekken met Velserbeek en Landgoed Beeckestijn op de route. Niet voor niets kun je hier gemakkelijk de ‘wandelritus’ (lees deze column) krijgen.

Tip 10: Ga mediteren of verdiep je in yoga

Ga mediteren of verdiep je in yoga en word rustig, zelfs tijdens de lockdown.

Fotografie: Brigitte Schiering, bij Yoga Studio Santpoort

Wij hopen dat je deze periode goed doorkomt. Zit hier niets voor je bij? Dan zijn we heel benieuwd hoe jij met deze lockdown omgaat. Laat je reactie achter onderaan op deze pagina of bij deze blogpost op social media.

Deze blog is samengesteld naar een idee en met input van onze gastblogger Pauline. Zij schreef eerder voor Velsen City Blog een blog over de Witte Leeuwinnen van Telstar en over de voordelen van ‘in ketose zijn’

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook?

Author

Brigitte Schiering is opgegroeid in Spaarndam, het landelijke dorp grenzend aan Haarlem en Velsen. Zij woonde daarna in Halfweg, Haarlemmerliede, Haarlem en Amsterdam en is sinds 2002 inwoner van 'Velsen City'. Haar vriend, die uit Hoorn komt, heeft haar de omgeving met andere ogen doen bekijken. In oktober 2018 richtte zij VelsenCityBlog op om de inwoners en bezoekers van 'Velsen City' en omgeving te inspireren met al het leuks dat er hier te doen en te beleven is. Zij is ook eigenaar van content marketing bureau Content4Bizz (2013). Media, journalistiek, (online) marketing en (marketing)communicatie zitten in haar bloed. Jarenlang heeft zij gewerkt voor toonaangevende uitgeverijen als Telegraaf Media Groep, VNU Media, ANWB Media en Reed Business Media. In 2012 startte zij haar eerste eigen blog.

Write A Comment