Een jaar of 10 geleden verschenen de eerste boekenkastjes in voortuinen om vervolgens niet meer uit het straatbeeld te verdwijnen. Velsen City Blog deelt er 10 die je in ons Velsen kunt vinden.

Het delen van boeken is ontzettend mooi. En het is toch ook zonde dat boeken thuis meestal maar staan te verstoffen? De boekenkastjes groeien enorm in aantal en niet alleen met boeken. Bij sommige kun je eten, speelgoed of andere producten gratis meenemen. Wij delen hier 10 boekenkastjes voor jong en oud.

Velserbroek

  1. Een knoeperd van een kast en altijd goed gevuld! Niet te missen is deze grote boekenkast aan de Westbroekerweg. Een favoriet!
  2. Een boekenkastje voor kids vind je in de Wilhelmina Druckerstraat. Op de twee krukjes zitten vaak kleintjes te lezen. Heerlijk toch!?
  3. Een beetje verstopt, maar toch door zijn kleur niet te missen.. De groene kinderboeken-bieb aan het J. Michaelpad 10. Deze kast heeft echt een fantastische inhoud! 

Santpoort-Noord

4. Heerlijk plekje aan de Overbildtweg in Santpoort-Noord. Brengen, ruilen, lenen en… LEZEN maar!
5. Marja’s minibieb. Niet één, maar liefst twee kastjes op de hoek van de Hyacintenstraat/Irissenstraat. Genieten voor jong en oud.

Santpoort-Zuid

6. Bijna Bloemendaal, maar toch nog Velsen. Op de Brederoodseweg nummer 1 vind je een kleine buurtbieb. Én een lekkere leesplek op steenworp afstand: de Oosterplas, waar je heerlijk kunt zitten en tussen de hoofdstukken door een verfrissende duik kan nemen.

nr.6 Brederoodseweg in Santpoort-Zuid

Velsen-Zuid

7. Woon je in Velsen-Zuid dan mag je het kastje aan de Minister Lelylaan niet missen. Wat een plaatje!

nr. 7 Lelylaan in Velsen-Zuid

Driehuis

8. Eerlijk is eerlijk. De kast voor de Jan Campertschool viel qua inhoud een beetje tegen. Maar deze kast verdient toch zeker de originaliteitsprijs!

nr. 8 Jan Campertschool in Driehuis

IJmuiden

9. Deze knapperd vind je op de Rembrandtlaan: Buurtbieb De Goede Herder.
10. Ten slotte twee boekenkastjes aan het begin van de IJmuiderstraatweg. Nummer 14 heeft twee kastjes staan waar je boeken kunt lenen.

Zelf doen!
Op www.minibibliotheek.nl en www.minibieb.nl kun je een kast bij jou in de buurt vinden. Ben je enthousiast geworden en wil je graag zelf een kast in de tuin? Online vind je gratis bouwtekeningen (voor de DIY’ers onder ons). Op minibieb.nl heeft bijvoorbeeld een webshop met kant en klare kasten.

Author

Write A Comment