Blue Monday is de derde maandag in januari. Deze dag staat bekend als de meest deprimerende dag van het jaar. Want wat heb jij je voorgenomen voor 2021? En is het tot nu toe gelukt? Een van de redenen waarom deze dag Blue Monday heet. Nu vraag ik me eerlijk gezegd af of je in deze tijden van corona je sowieso iets moet voornemen. Afgezien van dat ik niet geloof in goede voornemens voor een nieuw jaar. In elk geval zou ik mezelf niet teveel ontzeggen en vooral kijken wat je wel kunt doen om jezelf op te vrolijken! Ik wil je dan ook graag inspireren met deze 11 lichtpuntjes in de week van Blue Monday!

1. Stel iets leuks in het vooruitzicht

Het helpt als je iets hebt om je op te verheugen. Stel jezelf daarom iets leuks in het vooruitzicht. Wat te denken van het nieuwe initiatief Santhap? Santpoort bundelt zijn horecakrachten. En dat betekent voor jou dat je een geweldig 4-gangen diner, gemaakt door 4 restaurants in Santpoort, thuis kunt nuttigen. Op vrijdag 29 en zaterdag 30 januari.

Santhap diner box at home

2. Doe je voordeel in de sale

Januari is bij uitstek de sales maand! Doe er je voordeel mee! Ga lekker achter je laptop of tablet zitten en ga shoppen bij de leuke winkels, die ‘Velsen City’ rijk is! Zoals 7 Days Fashion (Foto 1) en Hop & Co (Foto 2) . Vind hier alle winkels die in ‘Velsen City’ bezorgen.

7 Days Sale Velsen City Blog
Hop en Co Velsen City Blog

3. Dit is het seizoen van de SKREI !

Skrei is de winterkabeljauw. Deze kabeljauwsoort heeft witter en steviger vlees. De skrei is er alleen rond januari/februari. ‘Velsen City’ heeft vele goede (online) viswinkels. Deze foto is van Eat More Seafood in IJmuiden. En natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een skreigerecht bij jouw favoriete restaurant in ‘Velsen City’ te bestellen, op te halen of te laten bezorgen. Meer info vind je hier.

Skrei seizoen

4. Haal warme kleuren in huis!

Nu we nog nooit zoveel thuis zijn geweest, de dagen donker zijn en we wel wat geborgenheid kunnen gebruiken, haal je zoveel mogelijk warme kleuren in huis! Van een lekker knus plaid tot gezellige kussens en ‘warme’ lampen! Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij By Moon at Home waar deze foto van is.

Warme tinten By Moon at Home Velsen City Blog

5. Pik een kantje

In het havengebied van IJmuiden, aan de nieuwe Viskade, kun je lekker een visje eten aan de waterkant. We noemen dit ‘kantje pikken’. Geniet van het leuke uitzicht op de gekleurde schepen. Foto: IJmuiden Rauw aan Zee.

Kantje pikken IJmuiden Velsen City Blog

6. Ga de natuur in!

Wat hebben we een geluk in ‘Velsen City’! Er is volop natuur om van te genieten. Ga erop uit in de duinen (niet allemaal tegelijk graag :-)) of maak gebruik van het ruim opgezette recreatiegebied Spaarnwoude. (foto onder). Maak gelijk mooie foto’s en doe mee aan onze fotowedstrijd, via Insta of FB met de #velsencityblog #wandelritus #fotowedstrijd. 9 Februari wordt de winnaar bekend gemaakt voor wie we een leuke prijs hebben!

Ode aan het Nederlandse Landschap Velsen City Blog

7. Laat je kids uit 🙂

Regelmatig zie ik posts voorbij komen van mensen die zeggen dat ze hun kids aan het uitlaten zijn. Nou, ook dat kan in ‘Velsen City’. Zoals hier bij Boerderij Zorgvrij (zie foto). De boerderij zelf is helaas gesloten vanwege de lockdown. Maar daar in de buurt buiten rond wandelen kan wel natuurlijk. Ook hier weer, niet allemaal tegelijk.

Boerderij Zorgvrij Velsen City Blog

8. Visualiseer de lente!

De lente is ‘mijn seizoen’ , ik ben dan ook een zogenaamd ‘lentekind’, want op 21 maart geboren. Velen met mij zullen snakken naar de lente. Nu niet alleen vanwege het weer en de opbloeiende natuur, maar ook omdat we hopen dat we dan meer vrijheden hebben! Laat je intussen inspireren door Molenaar Bloemen (zie foto).

Molenaar Bloemen Velsen City Blog

9. Verzorg jezelf thuis!

Het is met deze lockdown misschien verleidelijk om jezelf te laten verslonzen. Want, je gaat niet uit, de kappers zijn dicht en je kunt niet naar de schoonheidssalon! Verzorg jezelf dan thuis! Steun ook hiermee de lokale ondernemer. Koop je gezichtsmaskertje of je haarspulletje bij jouw lokale schoonheidssalon, bijvoorbeeld Formatibi of kapsalon Hair In (zie foto).

Kapsalon Hair In Velsen City Blog

10. Food at home!

Van lekker eten word je altijd vrolijk, toch? Haal daarom een heerlijke maaltijd in huis, zoals deze maaltijd van de week (zie foto) van Viscenter Velserbroek. Of kijk hier bij de lokale horeca waar je eten kunt bestellen.

Viscenter Velserbroek, maaltijd van de week, Velsen City Blog

11. Doe iets nuttigs

Provincie Noord Holland heeft het nieuwe platform Boer & Business gelanceerd. Dat is een platform voor iedereen die bezig is met de voedselketen. Bekijk hier inspirerende projecten en deel jouw innovatieve oplossingen die helpen om het voedselsysteem meer in balans te brengen! Ga snel naar de website van Boer & Business.

Provincie Noord Holland Velsen City Blog

Wij hopen je met deze 11 tips te helpen om de week van Blue Monday door te komen!

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook of YouTube

Author

Brigitte Schiering is opgegroeid in Spaarndam, het landelijke dorp grenzend aan Haarlem en Velsen. Zij woonde daarna in Halfweg, Haarlemmerliede, Haarlem en Amsterdam en is sinds 2002 inwoner van 'Velsen City'. Haar vriend, die uit Hoorn komt, heeft haar de omgeving met andere ogen doen bekijken. In oktober 2018 richtte zij VelsenCityBlog op om de inwoners en bezoekers van 'Velsen City' en omgeving te inspireren met al het leuks dat er hier te doen en te beleven is. Zij is ook eigenaar van content marketing bureau Content4Bizz (2013). Media, journalistiek, (online) marketing en (marketing)communicatie zitten in haar bloed. Jarenlang heeft zij gewerkt voor toonaangevende uitgeverijen als Telegraaf Media Groep, VNU Media, ANWB Media en Reed Business Media. In 2012 startte zij haar eerste eigen blog.

Write A Comment