Op zondag 18 juni is het Vaderdag en aangezien tijd met elkaar doorbrengen een waardevol cadeau is, hier een lijstje met 3 dingen die je kunt doen met je kinderen op Vaderdag in Velsen.

Aanstaande zondag is het zover. Vaderdag. Voor sommige misschien een dag met een rouwrandje, maar voor vaders met jonge kinderen is het een belangrijke dag. Misschien wel meer voor de kinderen dan voor de vaders. Zij hebben natuurlijk al weken hun zelfgemaakte knutsels onder hun bed verstopt en kunnen niet wachten om deze, samen met het ontbijt op bed, aan hun vader te geven.

1. Bezoek een museum

Een uitstapje samen met je kind(eren) maken hoeft niet ver te zijn. Zo kun je je aanstaande zondag prima een paar uurtjes vermaken in het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis. De tentoonstelling gaat over kriebelbeestjes en is geschikt voor kinderen van ongeveer 8 jaar. Ook in IJmuiden zijn er twee musea die dag geopend: het Zee- en Havenmuseum en het Bunkermuseum. Beide musea zijn leuk voor jong en oud.
Liever de buitenlucht in, de Ruïne van Brederode is ook geopend.

Bunkermuseum in IJmuiden

2. Zoek de verkoeling op

In het Burgemeester Rijkenspark kun je goed vertoeven bij het pierenbadje. Er zijn genoeg plekken in de schaduw, maar in de zon liggen is ook mogelijk. Leg je kleedje neer en geniet van je kroost die zich heerlijk vermaakt in het water.
Verkoeling door middel van een ijskoud ijsje kan natuurlijk ook. Stap binnen bij het IJspaleis in Driehuis en verwen jezelf (en je kinderen) met een heerlijk ijsje. Goed te combineren met het Pieter Vermeulen Museum aan de overkant van de rotonde.
Spelen en ijs combineren kan ook, daarvoor kun je terecht bij De Hoeve in Santpoort. Er is een fijne speelweide en de keuze uit 18 smaken ambachtelijk gemaakt ijs.

De Hoeve Duin en Kruidberg in Santpooort

3. Bekijk de musical ‘Oliver’ in Stadsschouwburg Velsen

De musical ‘Oliver’ is gebaseerd op bekende boek ‘Oliver Twist’ van Charles Dickens, volgens de website van de Stadsschouwburg een aangrijpend verhaal over goed en slecht, arm en rijk, ellende en vriendschap. De musical speelt om 16.00 en om 19.30.

Extra tips in Velsen

Op donderdag 15 juni en zaterdag 17 juni kun je bij Chocolaterie Noes in IJmuiden echte vaderdagchocolade halen. En in Velserbroek kunnen de papa’s ‘spijkerbroek hangen’ in het winkelcentrum van Velserbroek. Velsen City Blog wenst je in ieder geval een fijn weekend! Tag je ons op Instagram als je iets uit de blog onderneemt?

Author

Write A Comment