Zin om je op te dirken en fancy uit eten te gaan in Velsen? Velsen City Blog deelt drie tips met jou voor een avondje mooi zitten en lekker eten.

In Velsen kun je heerlijk buiten de deur lunchen en dineren. We hebben verschillende restaurants en grand cafés waar je eind van de dag makkelijk kunt binnenlopen om een hapje te eten. Heb je zin in een upgrade, reserveer dan bij één van deze plekken in Velsen.

Tip 1: Brasserie Augusta in IJmuiden

Dichtbij de haven van IJmuiden vind je in de Oranjestraat hotel en brasserie Augusta. Je voelt je een koning te rijk in de mooi ingerichte brasserie. De gerechten zijn Frans georiënteerd met een Aziatische twist en er is ook een mogelijkheid tot fusion dineren, waarbij je zelf twee voorgerechten en hoofdgerechten kiest en een dessert om mee te eindigen.

UPDATE: de Brasserie is tijdens de zomervakantie 3 weken gesloten en opent haar deuren weer op dinsdag 22 augustus 2023.

Brasserie Augusta in IJmuiden

Tip 2: Plantage Rococo in Velsen-Zuid

Voor een ander fancy dinner kun je naar Plantage Rococo op de Rijksweg 116 in Velsen-Zuid. Hier kijk je ook weer je ogen uit, de inrichting vinden wij hier om te smullen. Net als het eten. Je kunt hier met gemak 5 gangen eten en zijn ook vega en vegan opties, maar uiteraard ook vlees en vis van de afslag.

Bijzondere sidenote: voor mensen met een notenallergie koken ze niet. Zij mogen hun eigen eten meenemen.

Plantage Rococo in Velsen-Zuid

Tip 3: Brasserie Bosch

Zin om te dineren aan met uitzicht op de zee zonder zand tussen je tenen? Of kijk je toch liever uit over de jachthaven? Reserveer dan een tafeltje bij brasserie Bosch op de Kennemerboulevard in IJmuiden. De menukaart heeft mediterrane en oosterse invloeden met een Hollandse twist, de perfecte combinatie als je het ons vraagt.

Brasserie Bosch in IJmuiden

Waar ga jij een tafeltje reserveren? Tag @velsencityblog op Instagram, wij zijn benieuwd hoe je het hebt gehad en hoe fancy je eruit ziet.

Meer lezen? Misschien is ‘5x de leukste lifestyle winkels’ of ‘Wist je dit al over de lage vuurtoren in IJmuiden‘ iets voor jou.

Author

Write A Comment