Sushi, wij zijn er dol op. Tot een tijdje terug was er weinig sushi te krijgen in de regio Velsen. Inmiddels zijn er steeds meer winkels en restaurants die sushi aanbieden. Wij zetten 4 tips voor jou op een rij.

1. Volendammer Viscenter Velserbroek

Bij de viswinkel in Velserbroek kun je sinds kort sushi kopen. Iedere vrijdag en zaterdag maken zij mooie schotels met verschillende soorten verse vis. Een schotel bestel je van tevoren of je komt gezellig naar de winkel. Je kunt kiezen uit een tonijn rol, zalm rol of California rol. Naast deze losse rollen hebben ze ook een sushi schotel. Ze verkopen bij Volendammer Viscenter Velserbroek ook pokebowls met verse vis.
Ster Bastion 47, 1991 WE Velserbroek.

Foto: Volendammer Viscenter Velserbroek

2. Hokkai Kitchen

Wil je liever uiteten? Bij Hokkai Kitchen in IJmuiden kan dat. Geniet hier van verse sushi gemaakt volgens traditioneel Japans recept. Het restaurant heeft een informele sfeer. Het moederbedrijf Hokkai Suisan Japanese levert maandelijks verse visproducten voor de meest verse sushi.
Egmondstraat 2, 1976 BR IJmuiden.

3. Villa Westend

Villa Westend heeft een nieuwe menukaart. Een van de nieuwe gerechten is de vega sushi. Deze sushi bestaat uit Quinoa, avocado, lente ui, shiitake, nori en wasabi. De sushi kost 11.50 euro. Je kunt de sushi bestellen als lunch of als gerecht bij je hoofdgerecht.
Westlaan 41, 1991 AL Velserbroek.

Foto: Villa Westend

4. Fijnvishandel Santpoort aan Zee 

Deze viswinkel in Santpoort verkoopt ook heerlijke sushi. Ze hebben veel verschillende soorten in de winkel liggen. Haal hier heerlijke sushi voor lunch of avondeten. Naast sushi verkopen ze ook pokebowls. 
Broekbergenlaan 44, 2071 EW Santpoort-Noord.

Foto: FijnVishandel Santpoort aan Zee

Wij zijn blij dat er steeds meer keuze is in Velsen om sushi te kopen. Waar vind jij de sushi het lekkerst?

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of FacebookWil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Author

Femke op den Kelder is geboren en getogen in Velsen. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in Media, Informatie en Communicatie. Zij vindt het leuk om te schrijven, fotograferen en filmen voor VelsenCityBlog en komt hierdoor ook op plekken waar ze normaal niet aan gedacht zou hebben. En dat allemaal zo dichtbij!

Write A Comment