We willen allemaal weer leuke dingen doen. Langzaamaan mogen we steeds iets meer. Tot die tijd moeten we het doen met alles wat wél mag. Gelukkig worden er leuke activiteiten georganiseerd die we geheel coronaproof kunnen doen in ‘Velsen City’. Wij hebben 4 leuke tips!

1. Grote Velsen Quiz

De winnaar van de Grote IJmuiden Quiz 2020, Team Kaairidders, organiseert dit jaar een online editie waar iedereen gratis aan mee kan doen. Het wordt een quiz met vragen over alle kernen in de gemeente Velsen. Daarom is eenmalig gekozen voor de naam Grote Velsen Quiz. Deelname is gratis. De quiz wordt op vrijdag 26 maart van 20.00 tot 21.30 uur live uitgezonden op Youtube. In zes rondes komen vragen voorbij die betrekking hebben op de geschiedenis en de actualiteit. Maar ook de populaire foto- en muziekronde komen aan bod. Daarnaast worden er vragen gesteld door bekende en minder bekende Velsenaren.

In de pauze geeft singer-songwriter Thijs Huijbens een optreden met een lokaal tintje. Aanmelden voor de Grote Velsen Quiz is niet nodig. Vanaf 22 maart staat alle informatie die je nodig hebt op velsen.nl/quiz. Je kunt de quiz alleen, met je gezin of met een (digitaal) team spelen. Denk wel alvast na over een originele teamnaam. De organisatie doet een dringend bezoek op de deelnemers om rekening te houden met de coronamaatregelen die op dat moment gelden. Het winnende team ontvangt een Ik koop lokaal-pakket!

2. Sportloket Velsen

Sportloket Velsen organiseert leuke en sportieve activiteiten in de maand maart. Vanaf 12 maart worden er vier vrijdagen achter elkaar online zoomba lessen gegeven door Danceworks. Vrijdagavond tussen 20 en 21 uur kan iedereen online meedoen.

Houd je niet zo van dansen, maar wel van basketballen? Op 21 maart zal 3X3 Unites in samenwerking met VBC Akrides basketbal-challenges organiseren in het Gijzenveltplantsoen. Tijdens deze activiteiten zijn de RIVM-coronaregels van toepassingen en deze worden gehandhaafd.

De Stormbaan zit helaas al helemaal vol.

3. Wandelen met een maatje

Houd je van wandelen, maar vind je dit in je eentje niet zo gezellig? Welzijn Velsen is begonnen met een initiatief om wandelmaatjes aan elkaar te koppelen. Door middel van een vragenlijst matchen ze wandelmaatjes aan elkaar die ongeveer even veel en even lang willen wandelen. Als er een match is, volgt er een kennismakingsgesprek om te kijken of het klikt. Aanmelden kan via cluistra@welzijnvelsen.nl

4. Virtuele Zandvoort evenementen

De wandelevenementen in Zandvoort staan bekend om het meest afwisselende parcours van Nederland. Racen over Circuit Zandvoort, wandelen op het strand en in duinen en mooie gebieden ontdekken als Landgoed Duin en Kruidberg in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Helaas kunnen we ook dit jaar niet samen genieten van de mooie omgeving en sfeer rondom de bekendste badplaats van Nederland. Tóch willen zij met jou in beweging komen. Daarom hebben ze De virtuele Zandvoort evenementen georganiseerd! Kan jij tussen 27 maart en 11 april in jouw eigen omgeving een route uitstippelen met net zo veel afwisseling als de 30 van Zandvoort, Omloop van Zandvoort of de Zandvoort Circuit Run? Trek je wandelschoenen aan, pak je racefiets uit de schuur of zet je hardloophorloge aan en ga!

Speciaal voor dit evenement is een speciale app ontwikkeld. Via deze app kunnen jouw supporters je volgen en zien waar jij op dat moment loopt. Bij inschrijving krijg je een gepersonaliseerd startbewijs, een unieke medaille, een finishcertificaat en de officiële uitslagen komen op de uitslagenpagina te staan. De evenementen kosten 7,50 euro per stuk. Wanneer je ze alle drie wil doen betaal je 17,50 euro en krijg je een leuke extra. Het evenementen T-shirt is eventueel los bij te bestellen. Inschrijven is mogelijk van 1 maart t/m 8 april via deze website.

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook of YouTube

Author

Femke op den Kelder is geboren en getogen in Velsen. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in Media, Informatie en Communicatie. Zij vindt het leuk om te schrijven, fotograferen en filmen voor VelsenCityBlog en komt hierdoor ook op plekken waar ze normaal niet aan gedacht zou hebben. En dat allemaal zo dichtbij!

Write A Comment