Wil je even lekker op pad met de kinderen, maar weet je niet wat er allemaal te doen is? Wij hebben de vijf leukste uitstapjes in Velsen voor jou op een rijtje gezet.

1. Informatieboerderij Zorgvrij

Midden in recreatiegebied Spaarnwoude ligt Informatieboerderij Zorgvrij. Jong en oud kunnen zich hier vermaken met koeien aaien, verse biologische melk tappen, zelf kaas maken en ravotten in de verschillende speeltuinen. In het speciale speelbos kunnen kinderen klimmen en klauteren in de leukste speeltoestellen. Voor de iets oudere kinderen van 8 tot 12 jaar biedt het spinnenbos genoeg mogelijkheden om zich te vermaken. In het spinnenbos staan hutten, tunnels van wilgen en klimtoestellen met touwen. Vergeet ook zeker geen kijkje te nemen bij de weertuin, moestuin en geurtuin. Zijn jullie klaar met dieren aaien en spelen in de speeltuin? Dan kunnen jullie bij Pannenkoekenrestaurant Onder de Platanen terecht voor een kopje koffie of een heerlijke pannenkoek.

Zorgvrij, Houten koe, Velsen City Blog

2. Speeltuin de Veilige Haven

In IJmuiden vind je Speeltuin de Veilige Haven. Deze grote speeltuin, die als thema de haven heeft, biedt genoeg vermaak voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Deze speeltuin heeft meer dan 12 grote toestellen. Naast diverse schommels staan er nog drie grote klimtoestellen, twee zandspeelplaatsen, meerdere glijbanen en een echte vissersboot. Speel met de kanonnen, klim in de touwladders en voel je een piraat op de piratenboot. Hebben jullie honger en dorst gekregen van al dat spelen? In de kantine kun je terecht voor wat drinken en wat lekkers. Voor €1,- per persoon heb je de hele dag toegang tot deze grote rookvrije speeltuin.

3. IJmuiden strand

Het strand van IJmuiden mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. IJmuiden aan Zee heeft een van de mooiste stranden in Noord-Holland. Maak een wandeling over het strand, bouw zandkastelen, ga schelpen zoeken en neem bij lekker weer een duik in de zee. Heb je een vlieger? Neem deze mee en ga vliegeren op het strand! Terwijl jullie genieten van een drankje bij ZanDiego Beach (open vanaf 28 april) springen de kinderen op een van de tien trampolines of vermaken ze zich in de grote zandbak. Willen jullie ook de hond meenemen? Honden zijn het hele jaar welkom ten zuiden van kilometerpaal 57,5.

Strand en duinen, Velsen City Blog

4. IJmuider Zee- en Havenmuseum

In het maritieme IJmuider Zee- en havenmuseum word je meegenomen in de geschiedenis en ontwikkeling van het Noordzeekanaal en IJmuiden. Voor een bezoek aan dit grote museum moet je wel een paar uur uittrekken. Kinderen zullen zich niet vervelen in dit museum, ze mogen bijna overal in- en aanzitten. Ze mogen hun hoofd steken in een duikerspak, kapitein spelen op een boot en ze leren knopen leggen. Ouders en kinderen kunnen aan de hand van drie verschillende speurtochten het hele museum ontdekken. De toegangsprijs voor volwassenen is €7,- en voor kinderen tot en met 12 jaar €3,50. Houders van de museumkaart hebben gratis toegang.

5. Buitenplaats Velserbeek

Bij Buitenplaats Velserbeek kan je diverse activiteiten combineren. Maak een wandeling door het mooie park en geniet van de natuur. Wil je een konijn of geitje knuffelen? Breng dan een bezoekje aan de kinderboerderij. Hier vind je varkens, konijnen, geiten, schapen, paarden en kippen. Maar ook zwarte zwanen, witte pauwen, pekingeenden, kalkoenen en parelhoenders lopen hier rond. Houden jullie van vogels? In Velserbeek staat ook een vogelvolière met diverse soorten vogels. Vergeet ook geen bezoekje te brengen aan de speeltuin en drink een drankje bij de theeschenkerij. Genoeg activiteiten voor een afwisselende dag!

Velserbeek VelsenCityBlog

Leuke uitjes met kids in Velsen hoeft niet zo moeilijk te zijn. Met deze vijf tips heb je gegarandeerd een leuke en afwisselende dag!

Foto credits: Miranda Schiering

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en Facebook?

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Author

Femke op den Kelder is geboren en getogen in Velsen. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in Media, Informatie en Communicatie. Zij vindt het leuk om te schrijven, fotograferen en filmen voor VelsenCityBlog en komt hierdoor ook op plekken waar ze normaal niet aan gedacht zou hebben. En dat allemaal zo dichtbij!

Write A Comment