Je kunt ervoor naar het Zuiden rijden. Daar pakken ze net iets meer uit met kerst dan bij ons, nuchtere Noord-Hollanders. Maar bezoek jij Velsen City voor een midweek of een weekend, dan kun je hier ook zeker in kerstsfeer komen. Speciaal voor jou, en voor de locals, hebben wij 5 tips.

  1. Ga naar tuincentrum Welkoop

Tuincentrum Welkoop ligt in Santpoort. Hier vind je alles voor je tuin, je dier en kleding om daarmee in de weer te zijn. In de kerstperiode is er een gezellige kerstmarkt. Je vindt er kerststallen- en grotten, kerstmannen, kerstbomen, kerstlampjes en heel veel leuke accessoires om jouw huis in kerstsfeer te brengen. Charles Duijff maakte een video om te laten zien hoe het tuincentrum er nu uit ziet. Kijk zelf maar!

Waar vind je dit tuincentrum?

Welkoop Santpoort-Noord Hagelingerweg 210, Santpoort-Noord, telefoon 023 – 537 03 57.

2. Ga naar de kerstmarkt in Santpoort-Noord

Van de kerstmarkten die Noord-Holland rijk is, is die in Santpoort-Noord toch echt de gezelligste! Er zijn ruim 100 kramen met kerstartikelen, kleding, etenswaren en nog veel meer. Er is heerlijke muziek en natuurlijk kun je er terecht voor glühwein of een (Santpoorts) biertje! Sinds kort is er een mooie muziektent, voortgekomen uit het aartaartsfonds, waar zeker tijdens deze dagen gebruik van gemaakt zal worden. Vorig jaar zag de kerstmarkt er wit uit vanwege de sneeuw, zie de video hieronder. Benieuwd hoe het dit jaar zal zijn!

Waar vind je de kerstmarkt?

Aan de Hagelingerweg en de Hoofdstraat in Santpoort-Noord. Op zondag 9 december van 12 tot 18 uur. Entree is gratis.

3. Ga naar restaurants en cafés

Velsen City heeft vele gezellige restaurants en cafés, die gehuld zijn in kerstsfeer. Je vindt ze bijvoorbeeld in de Hoofdstraat in Santpoort-Noord, in Driehuis en in IJmuiden. In deze laatste plaats tref je het helemaal. Je bent hier tenslotte vlak naast de visafslag. Garantie voor verse vis. Visrestaurant en -winkel Gerard van Es serveert in een gemoedelijke en persoonlijke sfeer verse vis, zoals kabeljauw met spek, fish and chips, zalm uit de krant of een heerlijke sliptong of scholfilet. Ook voor de niet-visliefhebber is er genoeg keuze.

Waar vind je Gerard van Es?

Industriestraat 59 in IJmuiden, telefoon 0255 – 510 697.

4. Ga naar de kerstshow van DanceWorks Velsen

Kerst is voor de Hoe’s, de inwoners van het schattige dorpje ‘Hoetown’, de leukste en belangrijkste tijd van het jaar. Maar iemand wil de feestdagen voor hen verpesten…Kom erachter hoe de winch de kerst stal! Op vrijdag 21 december om 19.30 uur in Stadsschouwburg Velsen. Een kaartje komt op € 12,50, inclusief garderobe, exclusief pauzedrankje en exclusief € 3,25 servicekosten per boeking.

Hier vind je meer informatie over de DanceWorks kerstshow.

De video is ook leuk om even te bekijken.

5. Bezoek de winkelstraten van Velsen City

De ondernemers in Velsen City doen er alles aan om locals en toeristen in kerstsfeer te brengen! Niet alleen zien de etalages en de winkels er top uit, ook is gedacht aan bijzondere kerstverlichting. Vooral in deze donkere dagen voor kerst fijn om door dit soort straten te mogen lopen!

Waar vind je gezellige kerstwinkelstraten?

  • Hoofdstraat, Santpoort-Noord
  • Winkelcentrum Velserbroek
  • Driehuizerkerkweg, Driehuis
  • Lange Nieuwstraat, IJmuiden
  • Kennemerlaan, IJmuiden
  • Bloemendaalsestraatweg, Santpoort-Zuid

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en Facebook?

Author

Brigitte Schiering is opgegroeid in Spaarndam, het landelijke dorp grenzend aan Haarlem en Velsen. Zij woonde daarna in Halfweg, Haarlemmerliede, Haarlem en Amsterdam en is sinds 2002 inwoner van 'Velsen City'. Haar vriend, die uit Hoorn komt, heeft haar de omgeving met andere ogen doen bekijken. In oktober 2018 richtte zij VelsenCityBlog op om de inwoners en bezoekers van 'Velsen City' en omgeving te inspireren met al het leuks dat er hier te doen en te beleven is. Zij is ook eigenaar van content marketing bureau Content4Bizz (2013). Media, journalistiek, (online) marketing en (marketing)communicatie zitten in haar bloed. Jarenlang heeft zij gewerkt voor toonaangevende uitgeverijen als Telegraaf Media Groep, VNU Media, ANWB Media en Reed Business Media. In 2012 startte zij haar eerste eigen blog.

Write A Comment