Verse, natuurlijke en lokale producten worden steeds populairder, helaas zijn ze vaak niet makkelijk te vinden. In ‘Velsen City’ en omgeving zitten genoeg verstopte pareltjes, waarvan je het bestaan maar net moet weten. Wij vinden dat die veel meer aandacht verdienen! Wij hebben 5 lokale winkels uit ‘Velsen City’ voor de lekkerste, gezondste en meest verse streekproducten voor jou op een rijtje gezet. 

1. Van streek 

Van Streek in recreatiegebied Spaarnwoude heeft onbespoten groente, biologisch vlees, boerenkaas en diverse andere producten van verschillende boeren uit Kennemerland. Ze verkopen ook brood, brownies, lokaal bier én streekwijnen. In deze winkel kun je heerlijk struinen en je kunt hier ook terecht voor cadeauverpakkingen die je zelf samen kunt stellen. Deze maand bestaat Van Streek precies 1 jaar! Dit vieren ze de hele maand maart met 10% korting op je bestelling met de code STREEK1JAAR. Van Streek zit naast Informatieboerderij Zorgvrij.

Genieweg 50, Velsen-Zuid

2. Molen de zandhaas

Korenmolen De Zandhaas is een rijksmonument van de gemeente Velsen. In deze molen zit een modern maalbedrijf die hun producten landelijk, maar ook lokaal verkoopt. In de molen zit een winkel waar je alle producten vindt om brood en baksels te bakken. Deze producten zijn door de molen zelf gemalen. Ze hebben tarwe, gerst, spelt, boekweit, mais, haver, rogge en kamut. Daarnaast hebben ze ook ingrediënten zoals verse spijs, rozijnen & krenten, amandelen en groente & fruit. De meeste producten zijn van biologische oorsprong en hebben een EKO-keurmerk. De molen is van donderdag tot en met zaterdag geopend van 10 tot 17 uur. 
Wüstelaan 83, Santpoort-Noord

3. Santpoorts Weidevlees

Bij Santpoorts Weidevlees verkopen ze vlees, eieren en zuivel rechtstreeks van de boerderij in Santpoort. Ze verkopen verschillende soorten rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, eieren en zuivel. De Belgische Blauwe koeien en de Black Angus koeien lopen het hele jaar buiten. Ze verkopen 20 soorten rundvlees. Ook de varkens lopen de hele dag buiten, hierdoor groeien ze niet zo snel én dat proef je! De varkens krijgen afval van Molen de Zandhaas, dit vinden ze heerlijk. Ze hebben ook meer dan 20 soorten varkensvlees. Naast rund- en varkenvlees verkopen ze ook nog lamsvlees. De lammetjes worden in het voorjaar geboren en blijven de hele zomer bij de moeder. Alleen de ramlammeren worden geslacht, hiervan hebben ze 14 verschillende keuzes voor vlees.  Ze zijn elke zaterdag geopend voor streekproducten van 9 tot 12 uur. 

Middenduinerweg 80, Santpoort-Zuid

4. Hof van groen 

Nieuw in Driehuis is Hof van Groen. Bij Hof van groen kun je wekelijks biologische groente en fruit van De Duintuin afhalen. De Duintuin zit in het duingebied van Heemskerk. Hier wordt onbespoten groente, kruiden en fruit gekweekt voor regionale verkoop. Hof van Groen is een afhaalpunt waar kratten met verse groenten voor je klaar staan. De groente moet van tevoren worden besteld via de website van De Duintuin. Die kan dan elke donderdag worden opgehaald bij Hof van Groen in Driehuis. Hier verkopen ze ook nog biologische kruidenthee van groenvitaal & kruidenrijk , biologische olijfolie, kombucha en vers brood!

Driehuizerkerkweg 164, Driehuis

5. Laantje

Laantje heeft een nieuw concept: Laantjes Lekkers. Ook hier worden elke donderdag verse groente en fruit verkocht van De Duintuin in Heemskerk. Naast deze producten verkopen ze ook verschillende streekproducten.  Ze dragen ook nog eens hun steentje bij door te recyclen. Als je de bij hun gekochte glazenpot weer inlevert, zonder deksel, kunnen ze deze gesteriliseerd weer hergebruiken. Hiervoor krijg je een kleine korting op je volgende aankoop!

Hoofdstraat 190, Santpoort-Noord

Weet jij nog andere verkooppunten van streekproducten? Laat het ons weten!

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook?

Author

Femke op den Kelder is geboren en getogen in Velsen. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in Media, Informatie en Communicatie. Zij vindt het leuk om te schrijven, fotograferen en filmen voor VelsenCityBlog en komt hierdoor ook op plekken waar ze normaal niet aan gedacht zou hebben. En dat allemaal zo dichtbij!

Write A Comment