In ‘normale’ tijden shoppen, eten en drinken etcetera we al graag bij de lokale ondernemers in ‘Velsen City’ en omgeving (Kennemerland). Regelmatig brengen we dat via de kanalen van VelsenCityBlog in tekst en beeld bij jou onder de aandacht. Nu de horeca dicht is en evenementen afgelast zijn is het speelveld ineens heel anders. Gelukkig doen de ondernemers er alles aan om hun hoofd boven water te houden en jou het zoveel mogelijk naar je zin te maken in deze #stayhome tijd (waarin jij en je naasten hopelijk gezond zijn). Zodat deze lokale ondernemer, de schrijver van dit blog, jou kan inspireren in hoe jij zo prettig mogelijk deze gekke tijd doorkomt. En daarnaast de collega ondernemers steunt. Ik zet allereerst 5 creatieve lokale ondernemers op een rij in ‘Food & Drinks’. 

Oei, wat mis ik de horeca! Jij ook? Niet even gezellig op een terrasje zitten en eten met vrienden in een leuk restaurant. Het is roeien met de riemen die je hebt en niet bij de pakken neer gaan zitten. We moeten elkaar helpen in deze spannende tijd. Dat is precies waar deze blog over gaat. Je ziet dat de lokale ondernemer veerkachtig is en creatief omgaat met de situatie. Er komen initiatieven om toch handel te kunnen drijven, maar dan volgens de regels van het RIVM.

1. Volendammer Viscenter Velserbroek

Maandag belden we naar Volendammer Viscenter Velserbroek om dit heerlijke gerecht (zalm, asperges, krieltjes) te bestellen en te laten bezorgen. Contactloos betalen en binnen no time afgeleverd! Hulde, Volendammer Viscenter Velserbroek 👌. Zo kun je toch van je gezonde vis genieten. Ook hier geldt; je probeert het altijd al, gezond eten, maar in deze tijd is het cruciaal. Net als het kopen bij de lokale ondernemers; je probeert het altijd maar nu helemaal.

Viscenter Velserbroek bezorgen coronacrisis VelsenCityBlog
Foto: Brigitte Schiering

Volendammer Viscenter, Ster Bastion 47, Velserbroek, telefoon: 023 5387868

2. Ristorante La Mia

Strand lock down corona crisis Noord-Holland noord
Foto: Brigitte Schiering

Zaterdag waren we heel even naar een verlaten stukje strand geweest en oh wat mis je het dan om de dag te eindigen ergens in een restaurantje met een lekker glaasje wijn, een biertje en borrelhapjes. Maar niet getreurd, want daar was Ristorante La Mia, die op Instagram voorbij kwam met een heerlijke bezorgkaart. 

La Mia bezorgen coronacrisis VelsenCityBlog
Foto: Brigitte Schiering

We belden naar Ristorante La Mia om deze heerlijke gerechten te bestellen en te laten bezorgen. Betalen met een Tikkie. Het was heerlijk, La Mia👌. Afhalen en bezorgen via 0615634065. Ga naar de site van La Mia voor de gerechten. Wij hadden de: courgette soep, pasta tonijn, ravioli ricotta/spinazie, pasta truffel met paddenstoelen en de filetto met truffelsaus.

Ristorante La Mia, Hoofdstraat 188, Santpoort-Noord, telefoon 0615634065.

3. De Meijerij-Bokkesteeg

Een ander populair restaurant in de Hoofdstraat in Santpoort is De Meijerij & Bokkesteeg. Van woensdag tot en met zondag kan er afgehaald en bezorgd worden. De zaak heeft voldoende ruimte voor de 1,5 meter afstand en ook hier kun je contactloos betalen. Ook bij bezorging kan dat. 

De Meijerij-Bokkesteeg coronacrisis
Eigen foto De Meijerij-Bokkesteeg

De Meijerij-Bokkesteeg, Hoofdstraat 204, Santpoort-Noord, telefoon 023-5379764

4. Bij Breek, broodjes en meer

Bij Breek in de Waarderpolder in Haarlem bezorgt het hele aanbod broodjes en meer. Ook hier is ophalen ook mogelijk. Je ontbijtje bestel je gewoon via de online webshop, makkelijk toch? Het wordt al leuker thuis!

Bij Breek bezorgen coronacrisis VelsenCityBlog
Eigen foto Bij Breek

Bij Breek, Jan van Geunsweg 20, Haarlem, telefoon 023-5324925

5. Visrestaurant en -winkel Gerard van Es

Visrestaurant en -winkel Gerard van Es in IJmuiden organiseert een heuse ‘drive in’, die zij toepasselijk ‘drijf-in’ genoemd hebben met als verhaal dat je je ‘vissie’ als het ware met je sloep haalt, maar dan met je auto. Een leuke tekening erbij illustreert dit verhaal. De vis wordt gebakken zoals de klanten en gasten het gewend zijn.

Tekening: Gerard van Es

Gerard van Es, Industriestraat 59, IJmuiden, telefoon 0255-510697

Er zijn nog veel meer mooie creatieve concepten in ‘Velsen City’ en omgeving. Wil jij ze met ons delen? Mail ons dan via: info@velsencityblog.nl. Zorg goed voor jezelf en voor elkaar!

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook? Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Author

Brigitte Schiering is opgegroeid in Spaarndam, het landelijke dorp grenzend aan Haarlem en Velsen. Zij woonde daarna in Halfweg, Haarlemmerliede, Haarlem en Amsterdam en is sinds 2002 inwoner van 'Velsen City'. Haar vriend, die uit Hoorn komt, heeft haar de omgeving met andere ogen doen bekijken. In oktober 2018 richtte zij VelsenCityBlog op om de inwoners en bezoekers van 'Velsen City' en omgeving te inspireren met al het leuks dat er hier te doen en te beleven is. Zij is ook eigenaar van content marketing bureau Content4Bizz (2013). Media, journalistiek, (online) marketing en (marketing)communicatie zitten in haar bloed. Jarenlang heeft zij gewerkt voor toonaangevende uitgeverijen als Telegraaf Media Groep, VNU Media, ANWB Media en Reed Business Media. In 2012 startte zij haar eerste eigen blog.

Write A Comment