Help! Het regent. Toch wil je er even uit met je kids. Velsen City Blog heeft 5 tips om een regenachtige dag door te komen. Waarvan drie met goede koffie.

Als deze blog uitkomt is de zomervakantie in Velsen net gestart en is er de hele week regen voorspeld. In plaats van dat de kinderen zich vermaken op het strand en jij lekker in je boek kunt duiken, wil je iets vinden om toch even de deur uit te gaan. Lees dan gauw verder, want wij hebben 5 tips om een regenachtige dag door te komen.

Tip 1: Zee- en Haven museum in IJmuiden

Een museum voor jong en oud. Het toont de geschiedenis en ontwikkeling van het Noordzeekanaal en IJmuiden, visserij en maritieme activiteiten zoals sleepvaart, reddings- en Loodswezen en industrie in en rondom IJmuiden.
In dit museum is veel te bekijken, veel knoppen om aan te zitten en traptreden te beklimmen voor een mooi uitzicht over de haven van IJmuiden.

Toegangsprijzen: volwassenen 9 euro / kinderen van 4 t/m18 betalen 4 euro.
Als je een Museumkaart hebt, kun je gratis naar binnen.

Tijdens de zomervakantie zijn ze extra open; namelijk van woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00. Er lopen vrijwilligers rond die je graag wat vertellen.
– Ben je tussen de 6 en de 12 jaar? Dan kun je meedoen met de activiteiten van de Zomerpret activiteiten georganiseerd door Welzijn Velsen (wel even aanmelden via de website).

Tip 2: Koffie drinken bij The Harbour

Als je in het Zee- en Havenmuseum bent geweest en je wil een bak goede koffie, ga dan na je bezoek gelijk door naar The Harbour op Halkade 19A. Een heerlijke koffiebar in de haven van IJmuiden. Ze hebben een goede speelplek voor jonge kinderen, zodat je als ouder echt even kunt genieten van je bakkie. Ook een variatie aan lekkernijen. De bananencake is onze favoriet.

Vrij parkeren voor de deur + je kunt hier een hotspotfoto maken bij het ‘IJmuiden-beeld’ die op het parkeerterrein staat.

Tip 3: Boerderij Zorgvrij

In Spaarnwoude, op Genieweg 50, vind je Boerderij Zorgvrij. Een plek waar je dieren kunt bekijken, maar ook prima op een regenachtige dag een paar uur vermaak kunt zoeken. In de boerderij heb je een ruimte met educatieve spelletjes, informatie en video’s. Vergeet ook niet te kijken op de eerste verdieping.
Je kunt hier onder andere sjoelen, bellenblaasbellen knappen, er is een klein winkeltje om te spelen en wie weet kan er tussen de buien toch nog even in de speeltuin gespeeld worden. Ook heeft het een goed restaurant en dat betekent goede koffie en een lekkere lunch. Veel plezier!

Je kunt hier gratis parkeren en ook de toegang tot de boerderij is gratis. Ze zijn dagelijks van 10.00 tot 17.00 geopend.

Tip 4: Pieter Vermeulen museum in Driehuis

Tijdens de zomervakantie kun je de tentoonstelling ‘Kriebelbeestjes’ gaan bekijken in het Pieter Vermeulen museum in Driehuis. Dit is de laatste tentoonstelling op deze locatie, het museum gaat namelijk verhuizen.
Er is in het Pieter Vermeulen museum veel te zien en te doen voor kinderen.  Van raadsels tot puzzels, van dingen gooien tot klimmen. Gegarandeerd uren vermaak en plezier en achteraf mooi even een ijsje scoren bij het IJspaleis, want ijsjes kun je natuurlijk ook op een regenachtige dag eten.

Toegangsprijzen: Volwassenen betalen 5,25 / kinderen van 3 t/m 12 jaar betalen 4,50.
Met een Museumkaart heb je gratis toegang tot het museum.

Parkeren kan gratis in de buurt rondom het museum.

In de zomervakantie is het museum extra open. De openingstijden zijn van dinsdag t/m donderdag en zondag van 13.00 tot 17.00.

Tip 5: Koffie drinken bij Hoeve Duin en Kruidberg

Wil je alleen even een bakkie doen met een lekker taartje, dan ben je bij Hoeve Duin en Kruidberg in Santpoort-Noord aan het goede adres. Ga zitten met een lekker bakkie en een stuk appeltaart, die is hier heerlijk.
Ze hebben ook een speelhoek voor kinderen met genoeg auto’s, een klein keukentje en spullen om te kleuren. Misschien tussen de buien door nog even met de laarsjes aan op het weiland ravotten.

Parkeren kan langs de weg mits er plek is of een stukje verderop bij de ingang van het Nationaal Park. Ze zijn dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00.

Heb je nog meer tips om met kids te doen op een regenachtige dag? Laat het ons weten en wie weet komt jouw tip ook in deze blog te staan.

Author

Write A Comment