Holistisch voedingscoach Lucy Voort deelt al jaren heerlijke recepten via yourmealplanners.nl en heeft voor de herfst een heerlijke 7-daagse holistische detox samengesteld. Zaterdag 7 oktober is de kick-off bij Yogastudio Santpoort.

Zelf ben ik altijd heel bewust bezig met de overgang van de zomer naar de herfst. Ik ben namelijk dol op de herfst. De holistische detox van Lucy kwam als geroepen. Ik had na de drukke zomer namelijk echt even behoefte aan een pauze moment om de overgang naar de herfst te maken. Ook kon ik wel wat inspiratie voor nieuwe recepten gebruiken.

holistische detox, soep, recepten, Lucy Voort, VelsenCityBlog

Hoe ziet de 7-daagse detox eruit?

Na contact met Lucy kreeg ik haar e-book opgestuurd. Een e-book met informatie en een duidelijke beschrijving van wat de detox doet met je lichaam, ondersteunende yoga oefeningen, tips voor het voorbereiden van je lichaam op de detox (lees: afbouwen met koffie, suiker en daarnaast veel water drinken en voedende producten eten) en een boodschappenlijst voor de detox.
De eerste twee dagen zijn bedoeld om je spijsvertering echt tot rust te brengen, daarom wordt geadviseerd aan intermitterend fasting te doen en alleen warme recepten te bereiden. In de detox is dat soep en Kitchari (een bonengerecht). De andere vijf holistische eetdagen zijn bedoeld om afvalstoffen uit te lichaam af te voeren en door middel van holistische voeding, ondersteun je dit proces.

Hoe is de 7-daagse holistische detox bevallen?

De holistische detox was echt fijn. Niet alleen voor rust in mijn lijf en hoofd, maar ook omdat ik het plezier in koken weer is vergroot. Het leven met jonge kinderen bestaat soms alleen maar uit vissticks en broccoli en ik maakte dan voor ons ook maar wat makkelijks. Om weer even bewust met eten bezig te zijn en heerlijke soepen te bereiden en die ook nog eens ‘mooi maken’ met verschillende toppings voelde echt als een verrijking. Ik voelde me helemaal een foodie en het kostte niet eens zoveel extra moeite, maar ik kreeg er wel heel veel voor terug.
Het laten staan van koffie was moeilijk voor mij, tijdens de detox staat Lucy ook voor je klaar via WhatsApp en ik heb de tip gekregen om wat ghee in de koffie te doen. Koffie heeft namelijk invloed op je hormonen en die wil je juist in balans brengen tijdens deze detox.

De recepten in de app van Lucy zijn goed beschreven en veel ingrediënten worden in meerdere recepten gebruikt, wat ik persoonlijk erg fijn vindt. Ik voelde me die week rustig in mijn buik en rustig in mijn hoofd. De soepen zijn ons thuis erg goed bevallen en zijn na de detox week direct weer de lekkere soepen van de eerste twee dagen gaan maken. In combinatie met de yoga oefeningen, was het week vol mindfulness.

Kick-off holistische detox 7 oktober bij Yogastudio Santpoort

De 7-daagse holistische detox is ook in groepsverband te volgen als je wat meer motivatie of begeleiding nodig hebt. Op zaterdag 7 oktober vindt de kick-off plaats bij Yogastudio Santpoort en er zijn nog een paar plekken beschikbaar. Heb je zin om een fijne start van de herfst en je lichaam te laten wennen aan de overgang naar kortere en koudere dagen? Bekijk dan de Instagram of de website van Lucy en laat vooral even weten wat je ervan vond. Zien we je bij de kick-off 7 oktober?

Meer lezen op het gebied van lifestyle? Check dan deze blogs?

Author

Write A Comment