Het is herfst en de kids hebben lekker een weekje herfstvakantie. Jij bent zelf ook vrij of op zijn minst een dag om wat leuks met hen te doen. Maar wat? Wij zetten 7 herfst uitjes voor je op een rij, die jij in ‘Velsen City’ kunt doen.

1. Naar het bos

VelsenCityBlog herfst uitjes
Fotografie: Miranda de Koning-Schiering

Dat frisse lucht goed voor ons is bewijst deze tijd nog meer dan anders. En waar is dat leuker dan in het spannende bos? Waar je de mooiste paddenstoelen vindt en prachtig gekleurde bladeren aan de bomen en op de grond? Vergeet vooral geen tasje mee te nemen om kastanjes en nog veel meer moois in te slaan om later aan de keukentafel een mooi herfsttukje van te maken! In Velsen hebben we gelukkig veel mogelijkheden om naar het bos te gaan. Je kunt bijvoorbeeld naar Buitenhuizen en Oosterbroek in Recreatiegebied Spaarnwoude, je kunt naar Velserbeek of de prachtige buitenplaats Beeckestijn of je gaat de duinen in bij Duin en Kruidberg, onderdeel van het Nationaal Park Zuid Kennemerland.

2. Naar de film

Cinekid on Tour
Foto: Stadsschouwburg Velsen

Wat kinderen altijd geweldig vinden, is naar de film gaan! Het leuke is, dat de kinderfilms voor ons volwassenen vaak ook erg leuk zijn om te zien. Je waant je weer even in je kindertijd en laat alle (corona) ellende voor even achter je! In de Stadsschouwburg is deze week ‘Cinekid on Tour’. Iedere doordeweekse dag van de week is er een film te zien, maar jonge bezoekers kunnen ook knutselen aan de Herfsttafel. Kijk hier voor het programma en het bestellen van kaartjes.

3. Naar het zwembad

Zwembad de Heerenduinen VelsenCityBlog
Fotografie: Ton van Steijn

Zwemmen is altijd een feestje! In het water voel je je lekker vrij en waan je je op een heerlijke zomervakantie! En laten we in Velsen nu een geweldig mooi zwembad hebben aan de Heerenduinweg 6 in IJmuiden. Tijdens de herfstvakantie van 12 t/m 18 oktober zijn er aangepaste openingstijden. Het zwembad is geopend voor recreatief zwemmen, de dagen zijn verdeeld in tijdsblokken. Volwassenen moeten vooraf reserveren door te klikken op deze link.

4. Naar informatieboerderij Zorgvrij

Boerderij Zorgvrij VelsenCityBlog
Fotografie: Zorgvrij

Op boerderij Zorgvrij is altijd iets te doen én te leren! In de herfstvakantie is er een speciaal leuk programma voor de kids. Er is een spannende speurtocht ‘Allemaal beestjes’, waarin je op avontuur gaat in het spinnenbos, brrrrr! Ook zijn de kids welkom om te knutselen, dit keer een rupsje Weltevree! Dan is er nog de Dutch Food Week.
Tijdens dit jaarlijkse evenement staat de veelzijdige wereld van voedsel centraal. Voor de editie van 2020 is gekozen voor het thema ‘verbinding’. Wat eten we en hoe komt het op mijn bord? Samen en gezond koken en genieten van eten wordt in onze huidige wereld misschien wel belangrijker dan ooit. Alles draait deze week om het delen van kennis en tonen van nieuwe ontwikkelingen die met ons eten te maken hebben. Kijk voor meer informatie en alle activiteiten op www.dutchfoodweek.nl.

5. Een ambachtelijk frietje eten

Frederik VelsenCityBlog
Fotografie: Heleen Vink

We blijven nog even in de pijler/het thema FOOD. Een ambachtelijk frietje past ook in dit plaatje! Frederik Ambachtelijke Friet staat voor vers, ambachtelijk, eerlijk en puur natuur. Frederik is geen snackbar, maar hier kom je voor pure friet! Je leert hier gelijk een stukje geschiedenis, want de bedrijfsnaam verwijst naar Frederik van Pruisen, die in de zeventiende eeuw de aardappel in Europa introduceerde. De pracht en praal van de Gouden Eeuw komen terug in de luxe uitstraling van de zaken op het Kennemerplein en Pontplein. Een chique inrichting voor een betaalbaar frietje!

 6. Je kids in een nieuwe outfit steken!

7 Days Fashion VelsenCityBlog
Fotografie: 7 Days Fashion Santpoort

Heb je tijdens de schoolweken niet zoveel tijd om een nieuwe outfit met je kids te scoren, dan is deze week het uitgelezen moment! Leuk om samen herfstige kleding uit te zoeken. Velsen kent een paar goede kinderkledingzaken, zoals Boefjes Baby en Kidsstore in IJmuiden en 7 Days Fashion in Santpoort. Bij de laatste kun je gelijk voor jezelf naar een outfit kijken, als moeder zijnde tenminste, want zij verkopen ook dameskleding.

7. Naar de ‘Week van de Industriecultuur’

De Week van de Industriecultuur VelsenCityBlog
Fotografie: Machiel Kraaij

In de ‘Week van de Industriecultuur’ vertellen creatieve theatermakers verhalen over de mens en de industriële ontwikkeling. Op de plek waar in 1865 werd begonnen aan de aanleg van het Noordzeekanaal als verbinding tussen MRA, Metropool Regio Amsterdam, en de industriële regio. Industrie en cultuur komen hier samen. Op deze website van de Industriecultuur vind je alle informatie.

LET OP: bekijk in verband met de corona maatregelen altijd de website van het betreffende herfst uitje voor meer info hierover.

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook of YouTubeWil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Author

Brigitte Schiering is opgegroeid in Spaarndam, het landelijke dorp grenzend aan Haarlem en Velsen. Zij woonde daarna in Halfweg, Haarlemmerliede, Haarlem en Amsterdam en is sinds 2002 inwoner van 'Velsen City'. Haar vriend, die uit Hoorn komt, heeft haar de omgeving met andere ogen doen bekijken. In oktober 2018 richtte zij VelsenCityBlog op om de inwoners en bezoekers van 'Velsen City' en omgeving te inspireren met al het leuks dat er hier te doen en te beleven is. Zij is ook eigenaar van content marketing bureau Content4Bizz (2013). Media, journalistiek, (online) marketing en (marketing)communicatie zitten in haar bloed. Jarenlang heeft zij gewerkt voor toonaangevende uitgeverijen als Telegraaf Media Groep, VNU Media, ANWB Media en Reed Business Media. In 2012 startte zij haar eerste eigen blog.

Write A Comment