Het voorjaar lijkt nog ver weg, maar volgende week is het al voorjaarsvakantie! De kinderen zijn een weekje vrij, het is weer tijd voor leuke dingen. Ben je benieuwd wat er allemaal te doen is in VelsenCity en omgeving in de voorjaarsvakantie? Ik zet 7 leuke uitjes op een rij om alles uit de vakantie te halen. 

Boerderij Zorgvrij

Boerderij Zorgvrij is altijd een goed idee tijdens de vakanties of vrije dagen. Tijdens de voorjaarsvakantie organiseren zij diverse leuke activiteiten voor de kinderen. Zondag 16 februari presenteert Poppentheater Kizzebis ‘Bootje op zee’. Dit keer is er geen poppenkast maar een tafelspel. Kizzebis heeft de taak om drie dieren naar een eiland te varen. De dieren moeten één voor één de zee over. Gaat dit wel goed? Deze voorstelling is zondag 16 februari om 11.30 en om 13.30. De voorstelling kost €6 per persoon. Reserveren kan via kizzebishaarlem@gmail.com.

Foto: Boerderij Zorgvrij

Zondag 23 februari is er een speciale activiteit bij Boerderij Zorgvrij. Er zit dan een echte Gruffalo in het bos. Met een interactieve speurtocht kom je alles over deze Gruffalo te weten.  Deze speurtocht is voor kinderen van 3 tot en met 8 jaar oud. De speurtocht is zondag 23 februari van 12:00 tot 13:00 uur, 13:30 tot 14:30 uur en 15:00 tot 16:00 uur. De speurtocht kost €7.50 per kind. Ouders lopen gratis mee. Reserveren kan via deze website.

Tijdens de gehele voorjaarsvakantie is er een speciale expositie uit het Natuurhistorisch Museum Maastricht bij Boerderij Zorgvrij. De expositie ‘Spieken’ bij de natuur gaat over alles wat je kan leren van de natuur. ‘Spieken’ laat je kijken naar innovatie en duurzaamheid, waar leren (en spieken) van de natuur centraal staat. De expositie is speciaal aangevuld met voorbeelden vanuit de boerderij. Deze gratis expositie is voor alle leeftijden.

Foto: Boerderij Zorgvrij

Nog één kleine activiteit bij Boerderij Zorgvrij is dat je koeien mag voeren tijdens de vakantie. Je kan bij de balie een bakje bix kopen en deze aan de koeien voeren, hoe leuk is dat? Voor een overzicht van alle activiteiten tijdens de voorjaarsvakantie kun je kijken op de website van Boerderij Zorgvrij.

Strandexcursie IJmuiden

De Noordzee is het grootste natuurgebied van ons land, en juist dit gebied is het minst bekend onder ons. Bijna niemand weet wat er allemaal schuilgaat onder dit wateroppervlak. Iedereen wandelt wel eens over het strand en bekijkt dan de zee, maar weten we ook welke dieren hier in leven? IVN Zuid-Kennemerland organiseert speciaal hiervoor een excursie voor jong en oud.  Het heeft de afgelopen week flink gestormd in Nederland. Op het strand is altijd wel iets te vinden, en zeker na een zware storm! Er zijn verschillende dieren op het strand en in de zee te vinden. Wat dacht je van het heremietkreeftje, de kokkel en het scheermes. In de zee zie je de verschillende wiersoorten bewegen in de golven. Ben je benieuwd naar de verhalen die hierbij horen? Dan is deze excursie een leuke aanrader. Hij is voor jong en oud en de toegang is gratis. De excursie is zaterdag 15 februari van 11:00 tot en met 13:00 uur. Vertrekpunt is Kennemerboulevard 540 in IJmuiden bij het eindpunt van bus 382 achterin de jachthaven. Vergeet geen warme kleding aan te doen!

Zwemmen 

Tijdens de voorjaarsvakantie zijn de openingstijden van zwembad De Heerenduinen aangepast. Je kan vaker vrijzwemmen en er ligt een opblaas flamingo parcour in het wedstrijdbad. Vermaak je op de glijbaan, in de waterversnelling of probeer zonder te vallen het parcour over de flamingo run af te leggen. 

Foto: De Heerenduinen

Vrijdag 15 februari kun je bij zwembad De Witte Brug in Castricum Valentijn discozwemmen. Van 19:00 tot 21:00 uur kunnen kinderen van 6 tot en met 14 jaar swingen, zingen en chillen in het zwembad. Pak de glijbaan of kies voor het bubbelbad. Speciaal voor Valentijn staat er een Valentijns fotobooth! Een kaartje kost €6,50 per kind. 

Sportnite

Donderdag 20 februari kun je bij Het Polderhuis meedoen met Sportnite. Sportnite is gebaseerd op de populaire game Fortnite. De game wordt in deze zaal in het ‘echt’ gespeeld. Kinderen gaan in de sporthal opzoek naar wapens, munitie en bonussen. Je moet zo lang mogelijk overleven terwijl de zaal steeds kleiner wordt gemaakt. Je hebt steeds minder ruimte om te schuilen en daardoor heb je meer kans om je tegenspeler tegen te komen. Deelname kost €3,50 per kind, ze krijgen fruit en fruitwater. LET OP: inschrijven kan tot en met 13 februari via www.sportpasvelsen.nl.

Foto: Sportsupport

Speeltuin de Veilige Haven

In de voorjaarsvakantie gaat speeltuin De Veilige Haven weer open. Zaterdag 15 februari gaan om 13:00 uur de hekken weer open en kan er weel volop gespeeld worden. Tijdens de wintermaanden is er door vrijwilligers hard gewerkt aan de speeltuin, er zijn onderhoudswerkzaamheden verricht en er zijn toestellen vervangen. Er is een nieuw toestel geplaatst, dat een uitdaging is voor jong en oud. In het winkeltje bij de speeltuin kun je terecht voor snoep, limonade, ijs, tosti’s, thee en koffie. De speeltuin is in de voorjaarsvakantie dagelijks geopend van 11:00 tot 17:00 uur, op zaterdag en zondag gaat de speeltuin om 13:00 uur open. De toegang is €1,- per persoon gebleven. Een gezinsabonnement voor een jaar kost €30 en is geldig voor 4 personen. Voor elk extra kind komt er €5 bij.

Foto: De Veilige Haven

Workshops bij Bibliotheek Velsen

Bibliotheek Velsen organiseert leuke activiteiten tijdens de voorjaarsvakantie. De activiteiten beginnen al op vrijdag 14 februari, er wordt voorgelezen voor de allerkleinsten en er is een gratis dansworkshop. Wiebelbillenboogie wordt voorgelezen, hierna gaan ze samen met een dansdocente dansen. Deze activiteit is bij Bibliotheek Velserbroek, van 10:00 tot 10:45 en is voor kinderen van 0 tot en met 4 jaar, aanmelden via de website van Bibliotheek Velsen. 

Voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar wordt er op 14 februari een BRICKS Challenge georganiseerd. Deze workshop, gegeven door Young Engineers Haarlem, bevordert de mediawijsheid van het kind. Tijdens de workshop gaan ze aan de gang met LEGO. De workshop is 14 februari van 15:00 tot 16:30 uur in De Bibliotheek van Velserbroek en 21 februari van 15:00 tot 16:30 uur in De Bibliotheek van IJmuiden. Deze workshop kost €3,50 per kind.

Foto: Bibliotheek Velsen

Woensdag 19 februari is er een voorleesfeest in Velserbroek voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Ga lekker op een zitzak zitten en laat je meevoeren in de wondere wereld van het verhaal.  Na het voorlezen wordt er een leuke activiteit gedaan in het thema van het boek. Aan het eind gaan ze samen op zoek naar boeken in De Bibliotheek.  Deze activiteit is van 14:30 tot 15:30 uur, toegang is gratis.

Voor kinderen die van goochelen houden wordt er 21 februari een leuke activiteit georganiseerd in De Bibliotheek van IJmuiden. Wil je leren van de beste en wil je zelf je goochelkunsten laten zien? Ga dan naar de voorstelling georganiseerd door de Noord Hollandse Bond van Goochelaars. De voorstelling wordt gegeven door Noord Hollandse kampioenen Dylan Stent en Chris IJzermand, en door Nederlands jeugdkampioen Charly Tramaa. De voorstelling begint om 12 uur en de toegang is gratis. Inschrijven kan via de website van Bibliotheek Velsen.

Huis van Hilde

Tijdens de voorjaarsvakantie is er een speciaal gezins- en kinderprogramma bij Huis van Hilde in Castricum. De hele week zijn er archeologische activiteiten te doen. Daarnaast is er een tentoonstelling ‘De Beemstermolen’, omtrent het thema ‘molen’.  Er worden workshops gehouden, voorstellingen gegeven, er is een kindertheater en er zijn doe-dingen voor het hele gezin. Hebben jullie genoeg geleerd, gezien en gedaan? Dan kan je gezellig zitten in het museumcafé. De toegang voor volwassenen is €7,50 en kinderen zijn €4,-. 

Foto: Huis van Hilde

Er is genoeg te doen in de voorjaarsvakantie rondom VelsenCity. Welke activiteit wil jij graag doen?

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook? Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Author

Femke op den Kelder is geboren en getogen in Velsen. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in Media, Informatie en Communicatie. Zij vindt het leuk om te schrijven, fotograferen en filmen voor VelsenCityBlog en komt hierdoor ook op plekken waar ze normaal niet aan gedacht zou hebben. En dat allemaal zo dichtbij!

Write A Comment