Sporten, je houdt ervan of je houdt er niet van. Maar een ding is zeker, na het sporten voel je je zo goed. Sporten is super goed voor je gezondheid, mindset en levensstijl. In en rondom Velsen zijn er onwijs veel sportscholen. Om het overzichtelijk te maken hebben wij 8 sportscholen uit ‘Velsen City’ en omgeving voor jou op een rijtje gezet. Wat maakt deze sportscholen uniek en waarom zou je hier moeten sporten? Wij leggen het uit!

1. Cardio & Fitness Noord

Cardio & Fitness Noord is sinds 2018 een prettige buurtsportschool in Velserbroek. Je kunt er zelfstandig trainen met de nieuwste apparaten. Hygiëne is bij deze sportschool erg belangrijk. Hou je niet zo van zelfstandig sporten? Ze bieden ook Small Group Training aan. Hierbij train je in kleine groepjes onder begeleiding van een ervaren personal trainer. De trainingen zijn gevarieerd en worden afgestemd op het niveau van de groep. Naast de Small Group Training bieden ze ook meer dan 103 live groepslessen aan. Lessen die je kunt volgen zijn bijvoorbeeld: zaktraining, zumba, circuit training, power pump, spinning en pilates. Met je abonnement mag je zelfs meedoen met de bootcamp lessen die 3 keer per week buiten worden gehouden. Als je een abonnement afsluit bij deze sportschool mag je onbeperkt sporten, ook de groepslessen zijn onbeperkt inbegrepen. Studenten sporten hier al vanaf €17,99 per maand, en een normaal abonnement kost €18,99 per maand. Je sluit dan wel een abonnement af voor minimaal 1 jaar. Wil je je abonnement maandelijks kunnen opzeggen? Dan betaal je €31,99 per maand. Er loopt nu een actie waarbij je de eerste 3 maanden gratis sport! Als je een abonnement afsluit bij deze sportschool heb je ook toegang tot de Cardio & Fitness Noord in Haarlem op de Eksterlaan. 
Zeilmakerstraat 30 Velserbroek

Foto: Cardio & Fitness Noord

2. CrossFit IJmuiden

CrossFit IJmuiden is niet zomaar een sportschool. Ze bieden CrossFit (ook voor kinderen), personal training en bootcamp aan. CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, gymnastiek en atletiek combineert in één trainingsvorm. Tijdens de training voer je functionele bewegingen op een gevarieerde manier en in een hoge intensiteit uit. Bij CrossFit specialiseer je je niet in één specifiek sportonderdeel, je werkt continu aan 10 fysieke disciplines. Je werkt aan: snelheid, behendigheid, balans, kracht, power, uithoudingsvermogen, coördinatie, mobiliteit, cardiovasculair en nauwkeurigheid. Iedere dag staat er een WOD (Workout Of the Day) centraal. De scores worden genoteerd op een whiteboard waardoor je, als je dat wilt, een wedstrijdelement kan toevoegen aan je training. CrossFit wordt hier ook gegeven aan kinderen van 13 tot en met 17 jaar. De nadruk ligt hier vooral bij het onder de knie krijgen van de technieken. Om mee te mogen doen met de CrossFit lessen moet je eerst de CrossFit Fundamentals doorlopen. Hier leer je de basis onder de knie te krijgen. Bij CrossFit IJmuiden kan je ook terecht voor bootcamp. Dit is keihard werken en grenzen verleggen in een gezellige groep. Neem een kijkje op de website van CrossFit IJmuiden voor de mogelijkheden en tarieven.
Kromhoutstraat 50A IJmuiden

3. Tinca-Tinca Boxing Gym

Tinca-Tinca Boxing Gym is een sportschool in IJmuiden waar je diverse takken van de (kick)bokssport kunt beoefenen. Tijdens het boksen werk je aan je zelfvertrouwen, lichamelijke conditie, versterken van het zelfbewustzijn en respect hebben voor elkaar. De lessen worden gegeven vanaf 6+ jaar. Naast het (kick)boksen wordt hier ook circuit training, Pump Fit, Body workout en Krav Maga gegeven. Er zijn ook speciale lessen voor senioren. Krav Maga is een vecht- en zelfverdedigingssysteem die ontwikkeld is in het Israëlische leger. Je bent hierbij bezig met het voorkomen van fysiek letsel en het kunnen handhaven en het wegkomen in een bedreigende situatie. Kinderen tot en met 8 jaar betalen €21 euro per maand, kinderen tot en met 14 jaar betalen €26 euro per maand, senioren €34 per maand en 60+ betaalt €15 euro per maand.
Edisonstraat 14 IJmuiden

Foto: Tinca-Tinca Boxing Gym

4. MiDo Personal Gym

MiDo Personal Gym is een personal trainingsstudio, health club en bokscentrum in Velserbroek. Professionele begeleiding, expertise en resultaat staan hier centraal. Je kan ervoor kiezen om één op één te trainen of in kleine groepjes. MiDo richt zich op blijvend resultaat. Ze bieden een totaalpakket aan wat bestaat uit voeding, training, mindset, Mylogenics en lifestyle. Naast personal fitness (begeleiding in groepjes van maximaal 8 personen) en personal training kan je ook groepslessen volgen zoals boksen, HIIT training en kettlebell. Ze hebben veel abonnementsvormen. Voor de prijzen kun je hier kijken. 
Klompenmakerstraat 17 Velserbroek

Foto: MiDo Personal Gym

5. Healthy Fit

Healthy Fit is een toonaangevende sportschool in Heemskerk en Beverwijk. Ze kunnen je ondersteunen op het gebied van gezonde levensstijl. Ze bieden groepslessen aan, spinning en fitness (indien gewenst) met persoonlijke begeleiding. Healthy Fit werkt met kwalitatief de beste fitness toestellen. De hele dag lopen er instructeurs rond die jou indien nodig wijzen op een verkeerde houding, of verkeerd gebruik van de apparaten om zo blessures te voorkomen. Bij Healthy Fit werken ze ook met een nieuwe vorm van fitness ‘Milon Cirkel’. Milon Cirkel is een afwisseling programma van acht verschillende vol automatische fitnesstoestellen in een cirkel, zowel kracht als cardio. In het midden van de cirkel wordt aangegeven wanneer het tijd is om over te stappen op een ander apparaat. Per toestel worden de persoonlijke instellingen opgeslagen op een kaart. De Milon Cirkel verhoogt de stofwisseling 15 maal langer dan bij een gewone fitnesstraining. Voor de abonnementskosten kan je een lidmaatschapstest doen op de website van Healthy Fit. 
Starweg 2 Heemskerk

6. Personal Gym Beverwijk

Personal Gym is een nieuwe sportschool in Beverwijk. Het doel van deze sportschool is om sporten voor iedereen leuk en toegankelijk te maken. Ze focussen zich op groepslessen omdat hier vaak de beste resultaten behaald worden. De hele dag loopt er veel begeleiding rond die bereid is om te helpen bij vragen over oefeningen of de apparaten. Naast fitnessen kan je ook groepslessen volgen. WOD (Work Out of the Day), Body pump, Indoor bootcamp en Yoga worden in aparte zalen gegeven. Om de kwaliteit van de lessen hoog te houden kunnen er maximaal 16 personen per les meedoen. Een fitnessabonnement kost €61,50 euro per maand. Een maandabonnement voor groepslessen kost €51 euro per maand. Wil je groepslessen én fitnessen, dan kost dit €81,50 per maand. De sportschool is geopend van 6 tot 23 uur. 
President Kennedyplein 9 Beverwijk.

Foto: Personal Gym Beverwijk

7. Work Out Velsen

Work Out Velsen in IJmuiden is een sportschool waarbij je in een ontspannen, gezellige en stimulerende omgeving kan werken aan jouw eigen doel. Naast fitnessapparaten en groepslessen hebben ze hier ook een cross fun zaal. Je kan hier oefeningen doen met kettlebells, de trampoline, halters en bokszakken. Deze ruimte is 1.375 m² en heeft uitzicht op zee. Een lidmaatschap voor onbeperkt sporten kost €36,- per maand. Je lidmaatschap is inclusief fitness, sauna, koffie, groepslessen, coaching en douches.
Kanaalstraat 10 IJmuiden

Foto: Work Out Velsen

8. YourGym Santpoort

YourGym is een sportschool in Santpoort die staat voor persoonlijke aandacht, professionele begeleiding en een onderbouwde trainingsmethode. Je kan hier terecht voor fitness (eventueel onder begeleiding) en groepslessen. Wanneer je je inschrijft wordt er samen met een personal trainer gekeken naar jouw doelen en testen ze hoe je belastbaarheid is. Aan de hand van deze informatie wordt er een trainingsschema opgesteld. Ben je aan het herstellen van een blessure of heb je andere fysieke klachten? Bij YourGym kun je ook terecht voor medisch fitness en sportrevalidatie. Voor de tarieven van de abonnementen kan je op de website kijken van YourGym. 
Crocusstraat 1Santpoort-Noord

Hou jij van sporten? Laat het ons weten!

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook? Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Author

Femke op den Kelder is geboren en getogen in Velsen. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in Media, Informatie en Communicatie. Zij vindt het leuk om te schrijven, fotograferen en filmen voor VelsenCityBlog en komt hierdoor ook op plekken waar ze normaal niet aan gedacht zou hebben. En dat allemaal zo dichtbij!

Write A Comment