Het is zomervakantie. Voor de meeste mensen betekent dit een vakantie in eigen land, een staycation. Een vakantie in je eigen buurt kan heel fijn zijn. Er zijn namelijk genoeg dingen te doen in en om ‘Velsen City’. Eén van die dingen is lunchen. Met lekker weer is het erg leuk om te lunchen aan het water. Daarom hebben wij de 8 leukste lunchplekken aan het water in en rondom Velsen op een rijtje gezet.

1. Boschbeek

Restaurant Boschbeek in Santpoort-Zuid is gelegen aan de rand van een bos. Vanaf het terras heb je uitzicht op het water en het bos. Op de kaart staan onder andere verschillende twaalf uurtjes, soepen, omeletten, heerlijk belegde broodjes en salades. De Boschbeek is zeven dag per week geopend voor lunch van 11 tot 17 uur. 
Wüstelaan 75, 2082 AB Santpoort-Zuid.

Foto: Boschbeek

2. De IJmond

Voor een lunch met uitzicht over de pieren van IJmuiden, moet je bij De IJmond zijn. Op de lunchkaart staan boerenbrood met vlees of vis, maaltijdsalades en verschillende soorten soep. Geniet hier van een heerlijke lunch en combineer het met een strandwandeling over het strand van IJmuiden. De IJmond is van dinsdag tot en met vrijdag en de zondag geopend voor lunch vanaf 12 uur.
Seinpostweg 40, 1976 BT IJmuiden.

Foto: Facebook De IJmond

3. De Kolk

Restaurant De Kolk ligt aan de voormalige kolksluis en heeft uitzicht over de oude jachthaven van Spaarndam. Terwijl je hier geniet van een lekker broodje of een salade heb je uitzicht op voorbij varende bootjes. Een broodje echte Spaarndamse gerookte paling kan natuurlijk niet ontbreken op de lunchkaart. Je kan hier lunchen van dinsdag tot en met zondag vanaf 12 uur. 
Oostkolk 19, 2063JV Spaarndam.

Restaurant De Kolk
Foto: Instagram Restaurant De Kolk

4. Villa Westend

Villa Westend is een stadsstrand midden in Velserbroek. Vanaf het terras heb je uitzicht over de plas. Deze locatie is ook ideaal voor een lunch met kinderen, ze kunnen spelen in het zand en in het water. De kaart is divers en heeft genoeg keuze. Je kan hier al lunchen vanaf 11:30 uur.
Westlaan 41 – 1991 AL Velserbroek.

Villa Westend - VelsenCityBlog
Foto: Brigitte Schiering

5. ‘T Schippersrijk

‘T Schippersrijk in Uitgeest is een prachtige locatie om te genieten van een lunch. Je zit direct aan het Uitgeestermeer waarbij je uitkijkt over allemaal bootjes. Een speciaal gerecht op de lunchkaart is ‘de verzameling’. Dit is hun beroemde en populaire plank van een meter lang! Deze plank is samengesteld uit warme en koude lekkernijen zoals carpaccio, gerookte zalm, kaasfondue en soepjes. Je kan hier lunchen van dinsdag tot en met zondag tussen 12:00 en 15:30 uur. 
Langendijk 3, Uitgeest.

Foto: Brigitte Schiering

6. Zilt aan Zee

Lunchen aan het water is leuk, maar lunchen aan zee is helemaal leuk! Zilt aan Zee ligt direct aan het strand van IJmuiden. Terwijl je geniet van een lekker broodje of een salade kijk je uit over het strand en de zee. Een vakantie in eigen land is zo slecht nog niet. Ze staan bekend om de heerlijke dip bij het oerbrood, dit blijft een geheim van de chef. Je kan hier elke dag lunchen vanaf 10 uur. 
Kennemerstrand 174, 1976 GA IJmuiden.

Foto: Instagram Zilt aan Zee

7. Brafoer

Ook bij Brafoer in Beverwijk zit je heerlijk aan het water. Je kan hier genieten van de klassieke lunchgerechten, in een anders jasje. Ze hebben een halve kip, verse vis en goed belegde broodjes met hun eigen Brafoer-twist. Je kan hier elke dag terecht voor lunch.
Halve Maan 2, 1948LA Beverwijk. 

Foto: Instagram Brafoer

8. DOK-10 bar & kitchen

DOK-10 bar & kitchen is een restaurant direct gelegen aan het Alkmaardermeer. Je hebt een prachtig uitzicht op de jachthaven. Op de kaart staan wraps, soepjes, tosti’s, uitsmijters en diverse andere broodjes. Je kan ook de hele dag door gerechten van de dinerkaart bestellen. Je kan hier op zaterdag en zondag terecht voor lunch vanaf 12 uur.
Geesterweg 10, 1921 BX Akersloot.

Foto: Instagram Dok-10

Vakantie in eigen land is niet erg met al deze lunch locaties aan het water. Rondom ‘Velsen City’ zijn er genoeg leuke plekken om te lunchen. Waar wil jij graag lunchen?

Volg jij Velsen City Blog al op Instagramen/of FacebookWil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Author

Femke op den Kelder is geboren en getogen in Velsen. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in Media, Informatie en Communicatie. Zij vindt het leuk om te schrijven, fotograferen en filmen voor VelsenCityBlog en komt hierdoor ook op plekken waar ze normaal niet aan gedacht zou hebben. En dat allemaal zo dichtbij!

Write A Comment