Over VCB

Velsen logo

Het verhaal van Velsen City Blog

Uit een gezamenlijke passie voor het vertellen van verhalen is Velsen City Blog ontstaan. Met Brigitte als ‘local’ van Velsen en Rianne als ‘toerist’. Voeg deze twee samen en je krijgt inspirerende blogs en video’s voor zowel bewoners als bezoekers van Velsen. We willen jou uitdagen om Velsen op jouw manier te beleven. Of je nu een dag op het strand wilt liggen of van dorp naar dorp wilt fietsen, wij helpen jou op weg! 

Wat is Velsen?

De gemeente Velsen grenst aan Haarlem en Spaarndam en bestaat uit de plaatsen: Driehuis, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, IJmuiden, Velsen-Noord, Velsen-Zuid, Velserbroek. Velsen ligt in het mooiste duingebied van Nederland, het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en ook vind je veel natuur in Recreatiegebied Spaarnwoude. Hier geniet je van duinen en zee en het breedste strand van Nederland. Met Velsen Valley om de hoek kun je nog eens een dansje wagen tijdens Dance en Dutch Valley. In de haven van IJmuiden zie je de mooiste schepen voorbijkomen richting Amsterdam en eet je de lekkerste vis. 

Wil je weten wat er te beleven is in en om Velsen dat grenst aan Haarlem, Spaarndam en Bloemendaal?

Volg dan deze pagina, want hier vind je alles over food and drinks, shop, going out, kids, must see and do en lifestyle in Velsen en omgeving.

Waarom Velsen? 

Met Haarlem en Amsterdam om de hoek is Velsen een nog onontdekte, veelzijdige uitvalsbasis naar de breedste stranden, prachtige natuur, knusse restaurantjes en gezellige winkels. Hier geen massa’s toeristen, maar veel ruimte om de verborgen parels van de Randstad van Nederland te ontdekken. 

Brigitte

De local van Velsen

Brigitte woont en werkt in Velsen. Zij is oprichter en eigenaar van contentbureau Content4Bizz, www.content4bizz.nl (2013). Het uitgeven (en daarmee bedoelen we niet ‘geld uitgeven’), bloggen, verhalen vertellen, mensen bereiken en marketing zitten in haar bloed. Jarenlang heeft zij gewerkt bij toonaangevende uitgeverijen als Telegraaf Media Groep, VNU Media en Reed Business. In 2012 startte zij haar eerste eigen blog. Zij tennist graag in Velsen en heeft hierdoor veel mensen in de regio leren kennen. Haar vriend (afkomstig uit Hoorn) heeft haar Velsen met andere ogen doen bekijken. In de periode voor de oprichting van haar bedrijf in 2013 reisde zij voor haar werk door het hele land, België en Duitsland. Nu vindt zij het fijn om in haar eigen gemeente te zijn. Oh ja, je vindt haar niet alleen op de tennisbaan, maar ook geregeld daarbuiten. Bijvoorbeeld in een van de talrijke horecagelegenheden in Velsen. 

Brigitte – Content4Bizz

Rianne

De toerist van Velsen

Rianne woont in Heemskerk en komt veel in Velsen. Zij kijkt door de ogen van een toerist, want ze reist de hele wereld rond. Ze is een storyteller. Verhalen delen, ervaringen op papier zetten en mensen inspireren is wat zij graag doet. Niet alleen via tekst, ook via fotografie en video. Ze vertelt enthousiast: ‘Dat gevoel wanneer je uit een vliegtuig stapt in een wereld waarvan je niet weet wat je te wachten staat, die lieve lokale mensen en even een uitweg van de dagelijkse sleur. Dat is iets waar misschien niet iedereen zich iets bij voor kan stellen, maar het maakt mij bizar gelukkig. Een beetje als vlindertjes in mijn buik’.

Rianne is afgestudeerd in toerisme en sinds kort parttime junior PR en communicatie medewerker bij Thomas Cook, heeft haar eigen blog TheFitExplorer (www.thefitexplorer.com) en is onderdeel van het Content4Bizz team. Is Rianne niet aan het werk, dan is zij te vinden in de sportschool.

Rianne – Content4Bizz

Samenwerken

Het content productie team

Wij werken met een team van bloggers, fotografen en video producers. Lijkt het jou leuk om met ons samen te werken? Neem dan contact met ons op via: info@velsencityblog.nl

Voor ondernemers in Velsen

Wil je als ondernemer met ons samenwerken? Hier vind je de mogelijkheden.