Velsen logo

VelsenCityBlog; inspiratie voor local en toerist

Velsen is het hart van Kennemerland (Noord-Holland), een mooi groen gebied met recreatiegebieden, zoals Spaarnwoude, de duinen, het strand en de zee.  Waarin er met plaatsen als Castricum, Heemskerk, Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Zandvoort, Santpoort, Spaarndam, IJmuiden nog veel meer te beleven is. Ben je local of toerist? Op VelsenCityBlog vind je artikelen en video’s over deze streek in de categorieën Food & Drinks, Shop, Sleep, Must See & Do, Going Out, Kids, Lifestyle.

Heb je een suggestie of een vraag? Wil je met ons samenwerken? Mail naar: info@velsencityblog.nl

Horeca en toerisme

De zogenaamde horecadichtheid (aantal restaurants ten opzichte van het aantal inwoners) is in deze regio rond de 12. Kijk je bijvoorbeeld naar Flevoland met een score van rond de 4, dan begrijp je dat er veel te vertellen valt over horecazaken. Tel daarbij op dat het toerisme behoorlijk groeit en er veel hotels, bed and breakfasts, toeristische trekpleisters, touringcars en wat al niet meer bij komen om het over te hebben op VelsenCityBlog. Amsterdam heeft al langer dringend behoefte aan spreiding van het toerisme. Bewoners klagen steen en been over de rolkoffers over hun trottoir. Nu willen we als bewoners deze ergernis natuurlijk niet bij ons op de stoep, maar hé, wij hebben hier veel meer ruimte toch? Dus zo’n vaart zal het niet lopen.

De pijlers en missie van VelsenCityBlog

VelsenCityBlog vertelt verhalen, in de vorm van blogs en video’s, over alles wat onder de 7 pijlers Food & Drinks, Shop, Sleep, Must See & Do, Going Out, Kids en Lifestyle valt. Dat zijn zowel redactionele als betaalde items. De missie is om locals en toeristen te inspireren met wat er te doen en te beleven valt in ‘Velsen City’ en omgeving en om te laten zien hoe de plaatsen die onder de gemeente Velsen vallen (Santpoort, IJmuiden, Driehuis, Velserbroek, Velsen) zo met elkaar verweven zijn in de vorm van het gebruik maken van voorzieningen zoals winkels en horeca, dat het in die zin als een stad voelt. Maar dan wel met recreatiegebied Spaarnwoude, het strand, de zee en de duinen in de ‘achtertuin’.

Samenwerken?

Wij werken met een team van bloggers, fotografen en video producers. Lijkt het jou leuk om met ons samen te werken? Neem dan contact met ons op via: info@velsencityblog.nl

Ben je ondernemer of heb je een stichting in Velsen en/of omgeving?

Wil je als ondernemer of als stichting de local en/of toerist bereiken in Velsen en/of omgeving? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij helpen jou daar graag bij met een op maat oplossing. Maar we bieden ook laagdrempelige, hapklare manieren om dat te doen. Neem contact op met Brigitte Schiering via brigitte@velsencityblog.nl of via + 31 6 818 40 824. Velsen City BlogBrigitte Schiering is opgegroeid in Spaarndam en woont en werkt in Velsen. Zij is eigenaar van content marketing bureau Content4Bizz (2013) en heeft VelsenCityBlog in oktober van 2018 opgericht. Media, (online) marketing en marketingcommunicatie zitten in haar bloed. Jarenlang heeft zij gewerkt bij toonaangevende uitgeverijen als Telegraaf Media Groep, VNU Media en Reed Business. In 2012 startte zij haar eerste eigen blog. Zij krijgt er voldoening van om ondernemers en stichtingen te helpen hun communicatie doelstellingen te halen. Om hen nog beter van dienst te zijn bedacht zij VelsenCityBlog. Velsen City Blog Femke op den Kelder is geboren en getogen in Velsen. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in Media, Informatie en Communicatie. Zij vindt het leuk om te schrijven, fotograferen en filmen voor VelsenCityBlog en komt hierdoor ook op plekken waar ze normaal niet aan gedacht zou hebben. En dat allemaal zo dichtbij!