Dan heb ik het niet over een gratis concert van klassieke muziek, maar over de kikkerconcerten, gewoon bij jou om de hoek in de sloot. Tijdens een wandeling bij landgoed Beeckestijn stuitte we op de bordjes over de kikkerconcerten die je alleen deze maand nog kunt horen. Ga jij ook even luisteren?

Weer eens wat anders dan klassiek 
De natuur heeft zoveel moois te bieden en natuur hebben we in Velsen zeker. Misschien heb je zelfs al een paar kikkerconcerten gehoord, want volgens Vereniging Natuurmonumenten zijn de kikkerconcerten al te horen vanaf eind april.
De mannetjes kikkers zijn druk bezig om indruk te maken op de vrouwtjes en doen dit tot ongeveer eind juni. Je kunt dus op de valreep van juni nog even een mooi concert meepakken van onder andere ‘De Froggets’, ‘Opkikker MC’ en ‘René Frogger’.


OERRR- boswachters
Natuurmonumenten heeft zijn OERR-boswachters routes laten uitstippelen door verschillende natuurgebieden, zo ook bij Beeckestijn. Als je een bordje ziet waar ‘Kikkerconcert’ op staat, kun je je kleedje neerleggen, zelf ook even gaan liggen en naar het gekwaak luisteren terwijl je naar de wolken staart. Helemaal zen.
De OERRR-boswachters zijn trouwens ook leuk om te volgen op Instagram. Ze geven veel leuke tips over de natuur en verschillende dieren.

Author

Write A Comment