Wat zijn we in een bizarre periode terecht gekomen. De scholen en horeca zijn dicht, iedereen zit zoveel mogelijk thuis en de mensen met vitale beroepen hebben het extreem druk. Gelukkig zijn er leuke initiatieven om deze periode een beetje leuker te maken. Nederland gaat massaal met de kinderen op berenjacht, in kleine groepjes en met genoeg afstand uiteraard.

Foto: Facebook Berenjacht Velsen

Waarschijnlijk heb je inmiddels wel gehoord van ‘berenjacht’. Berenjacht is ontstaan met de Facebookgroep Berenjacht in Nederland. Op die Facebookpagina werden mensen massaal opgeroepen om teddyberen voor het raam te zetten. De meeste kinderen volgen op dit moment thuis onderwijs, berenjacht draagt bij aan een leuke activiteit in de buitenlucht om deze periode voor kinderen wat leuker te maken. 

Foto: Facebook Berenjacht Velsen

Kinderen kunnen in hun eigen buurt op zoek naar teddyberen. Ze kunnen de teddyberen aanwijzen of je kunt er een spel van maken. In Oosterhout hebben ze een speciale berenkaart gemaakt waarbij je op zoek moet naar beren die een sjaal om hebben, een witte beer of juist een zwarte beer. Dit maakt het een iets uitdagender spel. Wie heeft als eerste zijn berenkaart vol?

Deze kaart downloaden kan hier.

Op de website Berenjachtkaart kun je precies zien waar de (geregistreerde) beren staan. Op deze website staan 7793 beren geregistreerd. Je kan zoeken op woonplaats of gemeente om te kijken waar de (geregistreerde) beren bij jou in de buurt staan. Er zijn echter veel meer beren dan de geregistreerde omdat de meeste mensen hun beren niet registreren. 

Foto: Berenjachtkaart

Velsen doet volop mee met Berenjacht. Er is zelfs een speciale Facebookgroep opgericht voor de beren in Velsen. Heb je zelf een beer voor het raam gezet? Registreer hem dan op deze website, blije kinderen gegarandeerd!

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook? Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Author

Femke op den Kelder is geboren en getogen in Velsen. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in Media, Informatie en Communicatie. Zij vindt het leuk om te schrijven, fotograferen en filmen voor VelsenCityBlog en komt hierdoor ook op plekken waar ze normaal niet aan gedacht zou hebben. En dat allemaal zo dichtbij!

Write A Comment