Opening van BijHENC op 6 september. Hans Romeijn en Christine Jumelet openen een proef- en spijslokaal in Oud-IJmuiden. Laat je verrassen bij BijHENC.

We hebben afgesproken bij de Visseringstraat nummer 1 in Oud-IJmuiden. De deur staat open en bij binnenkomst wordt ons oog direct geprikkeld door het donkerblauw met roze interieur. Het voelt huiselijk en hip. Ook de gouden accenten, het roer en de boot in de vensterbank passen goed in de zeevaart vibe van IJmuiden. Terwijl Hans doorgaat met klussen, gaan wij aan tafel met Christine.

Foto’s door Lopje Höcker

BijHenc in Oud-IJmuiden

Proef- en spijslokaal

Na de sluiting van Grand Café Valerius in Driehuis, besloten Hans en Christine samen iets nieuws op te zetten. Ze zijn begonnen met het samenvoegen van hun namen, de naam BijHENC staat voor: ‘Bij H(ans) en C(hristine)’. Daarna volgde de locatie. Voor Christine is het terug naar haar roots als geboren en getogen Oud-IJmuidenaar. Daarnaast wilde zij ook een nieuw concept opzetten, een horecagelegenheid waar geproefd kan worden in een proef- en spijslokaal, maar ook waar goede wijnen te drinken zijn en waar delicatessen mee naar huis genomen kunnen worden.

BijHENC in Oud-IJmuiden
Lokale bieren drinken in een huiselijk en hippe sfeer

Het idee is om naast de vaste kaart op een maandelijks moment een proef- en spijslokaal te organiseren. op de vrijdag en zaterdag zijn zij tot acht uur uur open en willen zij met kleine wereldgerechten de smaakpupillen verrassen. Kleine, lekkere gerechten bereid met vis en vlees of vega of vegan, gecombineerd met bijpassende wijnen.

Opening BijHENC 6 september

BijHENC opent haar deuren op woensdag 6 september. Hans en Christine hanteren een vaste kaart met klassieke lunchgerechten en schenken lokale dranken, zoals koffie en bier uit Zandvoort en wijn uit Driehuis en IJmuiden.

BijHENC in Oud-IJmuiden
Proef- en spijslokaal in Oud-IJmuiden

Buurtbewoners kijken al een paar weken nieuwsgierig naar binnen, bieden aan om te helpen flyeren en zijn enthousiast over de mogelijkheid tot brunch, lunch en vroege borrel op woensdag tot en met zaterdag bij BijHenc.
Op dit moment wordt er nog flink de handen uit de mouwen gestoken om ervoor te zorgen dat Hans, Christine en hun team jou met open armen kunnen ontvangen. Ook Velsen City Blog kijkt uit naar deze nieuwe hotspot.

Meer horeca in Velsen ontdekken?

Check dan deze blogs:

 

 

 

 

 

Author

Write A Comment