Wist je dat er naar schatting dagelijks wereldwijd 1,6 miljard kopjes koffie worden gedronken? Dit zijn iedere vijf minuten bijna 2 miljoen bakjes koffie! Wij liepen laatst door IJmuiden en besloten om voor het eerst een kopje koffie te gaan drinken bij Brasserie Blauw in IJmuiden.

Warme sfeer

Vol verbazing liepen wij naar binnen. Wat een sfeer, gezelligheid en leuk interieur. Het interieur bestaat uit sfeervolle zithoekjes met gekleurde stoelen en bankjes. Extra leuk: alles van het interieur, van de stoelen tot de schilderijen, is ook te koop.

Koffiezaak met evenementen

Naast een kopje koffie of thee kun je bij Brasserie Blauw ook terecht voor een lekker stukje taart, een high tea of een lunch. Maar Brasserie Blauw is ook dé locatie voor leuke (lokale) optredens, vrijgezellen middagen en de Pub Quiz.

Koffiezaak van het jaar

Brasserie Blauw is begin december uitgeroepen tot koffiezaak van het jaar van de Gemeente Velsen en ze zijn 11e van heel Noord-Holland. Dit verbaast ons niks, ze schenken namelijk kwaliteitskoffie van Manetti. Wij komen hier zeker nog een keertje terug!

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook? Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Author

Femke op den Kelder is geboren en getogen in Velsen. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in Media, Informatie en Communicatie. Zij vindt het leuk om te schrijven, fotograferen en filmen voor VelsenCityBlog en komt hierdoor ook op plekken waar ze normaal niet aan gedacht zou hebben. En dat allemaal zo dichtbij!

Write A Comment