Het is bijna lente! De zon gaat schijnen en de temperaturen lopen weer op. Tijd voor ijs, vinden wij! Waar in Velsen kun je het lekkerste ijs eten? Wij hebben de 3 lekkerste ijssalons in Velsen voor jou op een rijtje gezet. 

(1) IJscuypje

Ambachtelijk en vers ijs, dat is waar IJscuypje voor staat. IJscuypje vind je voornamelijk in Amsterdam maar ook in IJmuiden. Hun roomijs is door biologisch zuivel extra rijk en vol van smaak. De zuivel die wordt gebruikt komt rechtsreeks van de boerderij. Ze hebben ook yoghurtijs, een fris alternatief met een zure twist. Het sorbetijs bevat 60% puur fruit. Al het sorbetijs is vrij van zuivel en dus ook geschikt voor veganisten. Keuze genoeg! IJscuypje is elke dag open van 12 tot 21 uur. 
Marktplein 42 in IJmuiden.

(2) Bonasera

Bonasera is hèt adres voor heerlijk Siciliaans ijs. Het ijs wordt ambachtelijk gemaakt en gepresenteerd. Ze hebben Italiaans schepijs, ijstaarten, bruidsijstaarten en ijsgebak. Bonasera is zeven dagen per week open van 13 tot 22 uur.
Engelmundusstraat 26 in IJmuiden.

Foto: Bonasera

(3) Het IJspaleis

Het IJspaleis in Driehuis biedt hoogstaand en kwalitatief goed ijs. De beste ingrediënten worden gecombineerd met de beste machines, vakmanschap en een passie voor IJs. Het IJspaleis is al sinds 1995 een begrip in Driehuis, Velserbroek en Santpoort. Ze hebben 20 vaste smaken, naast deze vaste smaken zijn er elke dag 6 warme ijssoorten en 4 vruchtensmaken die wisselen. In het ijs zitten geen kunstmatige kleurstoffen en zout. Voor feesten en partijen kun je de ijskar huren. Het ijspaleis is van maandag tot en met zaterdag open van 12 tot 22:30 uur en op zondag van 11:30 tot 22:30 uur. 
Driehuizerkerkweg 61 in Driehuis.

Welke ijssalon in Velsen is jouw favoriet?

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook? Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Author

Femke op den Kelder is geboren en getogen in Velsen. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in Media, Informatie en Communicatie. Zij vindt het leuk om te schrijven, fotograferen en filmen voor VelsenCityBlog en komt hierdoor ook op plekken waar ze normaal niet aan gedacht zou hebben. En dat allemaal zo dichtbij!

Write A Comment