Wij hebben weer een leuke fietsroute voor jullie uitgestippeld. Deze route is 47 kilometer en dus een stukje langer dan onze vorige route van 24 km. ‘Velsen City’ is de ideale omgeving voor prachtige fietstochten door verschillende omgevingen. Deze route gaat langs de stranden van IJmuiden en Bloemendaal, door natuurparken en langs het kanaal van IJmuiden. De route duurt op de normale fiets ongeveer 2 uur en 40 minuten. Hij is ook geschikt voor de elektrische fiets.

We beginnen de route bij Pontplein in IJmuiden. Dit is een handige locatie om te verzamelen als je samen gaat fietsen. Vanaf Pontplein fietsen we via de Ijmuiderstraatweg naar de Halkade. Hier zit de Visafslag van IJmuiden. Hier worden allerlei soorten vis verzameld en klaargemaakt voor de verkoop. Heb je trek in echt verse vis? Dan ben je hier aan het juiste adres! 

IJmuiden strand

Vanaf de visafslag fietsen we door naar IJmuiden strand. We fietsen over de Dokweg naar het Kwelderpad. Je fiets zo tegen het strand aan. Wil je even over het strand wandelen? Dat kan! Zet de fietsen neer bij het strand en maak een wandeling, of geniet even van de zon. Op het strand kan je heerlijke koffie en hapjes halen bij Zilt aan Zee.

Bloemendaal strand

Vanaf IJmuiden Strand fietsen we langs het Kennemermeer naar het strand van Bloemendaal. Je fietst over het Zeedistelpad via het Zeewindepad naar IJmuiderslag. Via IJmuiderslag fiets je naar de Heerenduinweg om vervolgens op de zeeweg te fietsen. Via de Ezelweg, de Vogelweg en de Betonweg kom je weer op de zeeweg terecht in Bloemendaal. Deze route langs het strand is gegarandeerd van een mooi uitzicht. Aangekomen bij Bloemendaal strand kan je even een pauze houden of je kan natuurlijk doorfietsen. Op het strand zijn diverse tentjes voor take-away!

Ruïne van Brederode

Na twee stranden gaan we weer het groen opzoeken. Je gaat fietsen naar Nationaal Park Zuid-Kennemerland via de Zeeweg. Vanaf Nationaal Park Zuid-Kennemerland ga je via de Oosterweg langs het kopje van Bloemendaal. De Oosterweg fiets je helemaal uit tot je bij de Bergweg komt. Deze weg fiets je uit tot je naar de Brederodelaan kunt. Zo kom je uit bij de Ruïne van Brederode. Dit is wel een kleine pauze waard om te bekijken. Ga even op een bankje in de buurt zitten, neem wat te drinken en geniet van het historische uitzicht.

Ruïne van Brederode

Recreatiegebied Spaarnwoude

Vanaf de Ruïne van Brederode ga je richting recreatiegebied Spaarnwoude. Via de Velserenderlaan, Santpoortse Dreef, De Kamp en De Grotenbuitendijk fiets je Spaarnwoude binnen langs het gemaal van Velserbroek. Langs het Paintball terrein van Spaarnwoude fiets je naar recreatiegebied Buitenhuizen. Hier staan genoeg bankjes voor een korte pauze of heb je de ruimte voor een picknick.  Via de Genieweg fiets je langs Snowworld Velsen-Zuid. Via de Amsterdamseweg fiets je terug naar Pontplein in IJmuiden. Dan zit de route er alweer op!

De routebeschrijving van de 47 km route van VelsenCityBlog

Wil jij deze route graag fietsen? Wij hebben de fietsroute voor jullie in Google Maps gezet. Via de link kom je bij Google Maps terecht. Hier staat de route meteen op een kaart weergegeven. Je kunt de route uitprinten wanneer je deze link opent op de computer of laptop. Wil je de route liever via de mobiel volgen? Open dan de link op de mobiele telefoon. Onderaan kun je de stappen zien van de route. Wil je dat Google Maps tijdens de route de stappen aan je vertelt? Klik dan op voorbeeld; hier zie je stap voor stap de hele route, afgestemd op jouw eigen locatie. Vergeet hiervoor niet de locatie van de mobiele telefoon aan te zetten! De link voor de fietsroute door Velsen City.

Wat is jouw favoriete fietsroute door ‘Velsen City’ en omgeving?

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook?

Author

Femke op den Kelder is geboren en getogen in Velsen. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in Media, Informatie en Communicatie. Zij vindt het leuk om te schrijven, fotograferen en filmen voor VelsenCityBlog en komt hierdoor ook op plekken waar ze normaal niet aan gedacht zou hebben. En dat allemaal zo dichtbij!

Write A Comment