De fietsroutes van VelsenCityBlog zijn enorm populair. Onze vorige routes van 47 en 24 km worden veelvuldig bekeken en gedownload. Op onze blog vertellen wij over wat er te doen en te beleven is in ‘Velsen City’ en omgeving. Daarom maken we dit keer een uitstapje naar Assendelft en Wijk aan Zee. Deze nieuwe fietsroute is 48 kilometer. Je fietst langs de oudste watertoren van Noord-Holland, door de duinen en je gaat met de pont en de watertaxi. Een leuke en afwisselende route om te fietsen dus!

Fietsroute 48 kilometer

We beginnen de route centraal bij De Theeschenkerij Velserbeek. Een handige en leuke locatie om af te spreken met jouw fietsmaatjes. Voordat jullie beginnen kunnen jullie hier nog even ontspannen met een kopje koffie of thee. 

De Theeschenkerij
Foto: De Theeschenkerij Velserbeek

Vanaf De Theeschenkerij gaan we via de Amsterdamseweg naar Pontje Buitenhuizen. Hier kan je hele lekkere hamburgers halen bij Cafetaria Visser! Ben je nog niet toe aan een pauze? Dan kan je meteen de pont op met de fiets. We gaan met de pont naar Assendelft.

Via de kanaalweg gaan we naar de langste dorpsstraat van Nederland, De Dorpsstraat in Assendelft. De Dorpsstraat is in zijn geheel 7.2 kilometer lang en brengt je langs de leukste huizen en boerderijen. Aan het eind van de Dorpsstraat gaan we via de korte industrieweg naar de Vaartdijk. Bij de Communicatieweg Oost ga je linksaf. Je fietst dan langs de watertoren. Deze watertoren dateert uit 1885 en is de oudste nog bestaande watertoren in Noord-Holland. 

Watertoren Assendelft
Foto: De Watertoren Assendelft

Vanaf de Communicatieweg Oost gaan we de route vervolgen naar Beverwijk. Via de communicatieweg Oost en Communicatieweg West fietsen we via Beverwijk naar Wijk aan Zee. Wijk aan Zee wordt ook het best bewaarde geheim aan de Noordzee genoemd. Via de Reyndersweg fiets je door de duinen naar strandtent Timboektoe. Hier kun je even wat drinken op het strand, een kleine wandeling maken als break of gewoon genieten van het mooie uitzicht.

Foto: Timboektoe

Vanaf Timboektoe gaan we met de watertaxi terug naar IJmuiden. De watertaxi vaart vanaf 4 juni vier keer per dag. De watertaxi vaart langs Forteiland. De eerste zondag van de maand maakt hij hier ook een stop, extra leuk! Een taxivaart kost € 4,- of € 6,50 p/p, afhankelijk van het traject. Daarnaast zijn er minirondvaarten à € 7,- per persoon. Kinderen tot en met 6 jaar zijn gratis. Hij vaart van de Noordpier in Velsen-Noord naar Sluisplein in IJmuiden. Voor de vaartijden kan je hier kijken.

Foto: Watertaxi IJmuiden

Aangekomen in IJmuiden kun je nog een stop maken bij De Kop van de Haven voor een vers visje, of je kunt terug fietsen naar De Theeschenkerij. Dan zit de route van 48 kilometer er (alweer) op!

De routebeschrijving van de 48 km route van VelsenCityBlog

Wil jij deze route graag fietsen? Wij hebben de routebeschrijving voor jullie in Google Maps gezet. Via de link kom je bij Google Maps terecht. Hier staat de route meteen op een kaart weergegeven. Je kunt de route uitprinten wanneer je deze link opent op de computer of laptop. Wil je de route liever via de mobiel volgen? Open dan de link op de mobiele telefoon. Onderaan kun je de stappen zien van de route. Wil je dat Google Maps tijdens de route de stappen aan je vertelt? Klik dan op voorbeeld; hier zie je stap voor stap de hele route, afgestemd op jouw eigen locatie. Vergeet hiervoor niet de locatie van de mobiele telefoon aan te zetten! De link voor de fietsroute door Velsen City.

Wist je dat wij ook een route hebben van 24 kilometer en een door de natuur van 47 kilometer?

Wij zijn benieuwd naar jouw avonturen en zouden het leuk vinden foto’s terug te vinden via de de volgende hashtag: #fietsroutevelsencityblog. Hoe werkt dat? Upload jouw foto via Instagram en/of Facebook en zet bij de tekst deze #. Veel plezier!

Wat is jouw favoriete fietsroute door ‘Velsen City’ en omgeving?

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook?

Author

Femke op den Kelder is geboren en getogen in Velsen. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in Media, Informatie en Communicatie. Zij vindt het leuk om te schrijven, fotograferen en filmen voor VelsenCityBlog en komt hierdoor ook op plekken waar ze normaal niet aan gedacht zou hebben. En dat allemaal zo dichtbij!

Write A Comment