Alsof de wereld stilstond, zo hebben we vooral de eerste weken van de lockdown ervaren. Jij ook? Wat ben je dan blij als je ziet dat sommige dingen ‘gewoon’ nog of weer kunnen. En dat je nu zelfs een drankje op het terras kunt doen of uiteten kan! 13 Mei begonnen we met het filmen van ‘De Anderhalve Meter van Santpoort’. De eerste video’s gingen vooral over de maatregelen, die de winkeliers en de ondernemers (van de ‘contactberoepen’) van ‘Puur Santpoort’ namen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zodat jij als (potentiële) bezoeker/klant een idee hebt van hoe dat gaat. Nu we verder in de tijd gaan en de horeca weer open is merk je dat de nadruk vooral ligt op hoe fijn en gezellig het er in Santpoort aan toe gaat! ‘We mogen weer, gelukkig!’, is wat ik dan denk. Hoe heb jij dat ervaren?

Op het terras!

1 juni was het eindelijk zover, de horeca mocht weer open! We kunnen weer lekker een hapje eten buiten de deur, een drankje doen op het terras en een ijsje eten bij de ijswinkel. Wij waren benieuwd hoe de horeca in Santpoort hiermee omging en zijn in deel 5 van ‘De Anderhalve Meter Van Santpoort’ een kijkje gaan nemen op de terrassen. We zijn langs gegaan bij De Wildeman, Café Bartje, Koppes Snacks & Catering, Eetlokaal ’t Palet, Brasserie De Bank en Café De Halve Maan. We hebben horecaondernemers EN de Santpoorters, die op het terras zaten, gevraagd hoe ze het vinden dat de horeca weer open is. Ben je benieuwd? Bekijk dan deze video hieronder:

Wat eten en drinken we vandaag?

Inmiddels staat ook deel 6 online van ‘De Anderhalve Meter van Santpoort’, waarin je inspiratie krijgt over de dagelijks terugkerende vraag: ‘Wat eten en drinken we vandaag?’. We bezochten Dijkman Kaas, Ristorante La Mia, Snacks en Catering Peter, Pasta Casa, Wijnhuis Ten Bilt, Fijnvishandel Santpoort aan Zee, Van Ofwegen Poelier en Slagerij H.H. Duijn. Wat wordt er in deze tijd veel verkocht? Hoe gaat het met bestellen/reserveren? Enzovoort… Wij hebben het allemaal voor jou gevraagd! Bekijk onderstaande video en je bent op de hoogte!

Ben je benieuwd naar de andere delen van ‘De Anderhalve Meter Van Santpoort’? Bekijk ze dan op ons YouTubekanaal en vergeet niet te abonneren als je de andere delen niet wilt missen!

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of FacebookWil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Write A Comment