Wijn van Nederlandse bodem, je kon die online al vinden maar nog niet in een fysieke winkel. Hoe leuk is het dat deze eerste fysieke winkel op 1 december is geopend in Santpoort-Zuid? Bij de winkel Nederlandse streekwijnen verkopen ze wijnen die 100% van Nederlandse bodem zijn, van de druiven tot de botteling. De wijnen komen van geselecteerde wijnboeren uit heel Nederland die, met passie en respect voor de natuur, hoogwaardige wijnen maken.

Verschillende soorten wijn

De winkel van 100m2 verkoopt meer dan 200 soorten wijn. Ze verkopen rode wijn, witte wijn, dessertwijn, rosé en bubbels. Ze verkopen ook specialere wijnen zoals biologische wijn, vegan wijn, natuurwijn en alcoholvrije wijn. Zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen dus.

Wijnproeverijen

Nederlandse streekwijnen gaat ook wijnproeverijen organiseren. Ze delen graag hun ervaring met Nederlandse wijn met je en zo leer je op een gezellige en leuke manier over wijnen uit Nederland. Ze verzorgen ook de bijpassende hapjes of kazen. De wijnproeverij duurt ongeveer 1,5 uur, maar dit kan uitlopen.

Openingsactie

Om te vieren dat de eerste fysieke wijnwinkel met Nederlandse wijn is geopend hebben ze een speciale openingsactie. Bij besteding vanaf 50 euro krijg je een fles witte wijn cadeau! In deze winkel kun je wel even struinen naar een lekkere fles wijn voor jezelf, om cadeau te geven of voor onder de kerstboom.

Nederlandse wijnreizen

Een wijnreis maken in Nederland, ook dit kan. Door heel Nederland worden er wijnreizen georganiseerd met speciaal geselecteerde wijnhuizen. Je kunt unieke wijnen proeven, lunchen bij de wijnboer en je krijgt natuurlijk een rondleiding op de wijngaard. De wijnreizen beslaan 1 dag. Er worden dan 2 wijnhuizen bezocht, je krijgt 2 keer een proeverij, 2 keer een rondleiding en een heerlijke lunch bij een van de wijnhuizen. In overleg is een 2-daagse wijnreis ook mogelijk. 

Wijn van Wijngaard ‘T Hanik

Om alvast te proeven kochten wij een fles Felix 2019 van Wijngaard ‘T Hanik in Limburg.

Hij smaakte heerlijk!

Nederlandse Streekwijnen Velsen City Blog
Foto: Brigitte Schiering

De winkel is open van woensdag tot en met zaterdag van 10.30 tot 17.00 uur. Nederlandse streekwijnen, Willem de Zwijgerlaan 57A in Santpoort Zuid.

Wijn laten bezorgen

Wil je de wijn laten bezorgen? Dat kan, de bezorgkosten zijn € 6,95 en je hoeft alleen maar even een mail te sturen naar: info@nederlandsestreekwijnen.nl

Cadeautips voor onder de kerstboom

Woensdag 9 december verschijnt de blog ‘Cadeautips voor onder de kerstboom’. Patrick, de eigenaar van Nederlandse Streekwijnen, selecteerde speciaal voor deze blog en voor jullie voor Kerst 2 kistjes voor een aantrekkelijke prijs. Houd 9 december in de gaten!

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook of YouTube

Author

Femke op den Kelder is geboren en getogen in Velsen. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in Media, Informatie en Communicatie. Zij vindt het leuk om te schrijven, fotograferen en filmen voor VelsenCityBlog en komt hierdoor ook op plekken waar ze normaal niet aan gedacht zou hebben. En dat allemaal zo dichtbij!

Write A Comment