De lente komt eraan! Genieten van de bloeiende planten, bomen en bloemen, de zon en de sfeer van mensen buiten kun je ideaal combineren met een mooie fietstocht. Laat ‘Velsen City’ en omstreken nou precies dé omgeving in Kennemerland, Noord-Holland, zijn voor een afwisselende fietstocht door natuurgebieden en dorpjes. Wij van VelsenCityBlog hebben een mooie fietsroute voor jou uitgestippeld van ongeveer 24 kilometer, met leuke hotspots om tussendoor iets af te halen bij een restaurantje of café. Deze stops maken de fietstocht natuurlijk extra leuk. Fiets je de route liever in één keer uit, dan kan dat ook. 

We beginnen de fietsroute bij Villa Westend in Velserbroek. Dit is een ideale locatie om af te spreken om samen met iemand te gaan fietsen. Wil je nog even energie opdoen voordat jullie beginnen? Bij de to go truck hebben ze heerlijke verse sapjes voor een energieboost. 

Recreatiegebied Spaarnwoude

Vanaf Villa Westend gaan we via de Veerweg & Genieweg naar Recreatiegebied Spaarnwoude. Dit is een rustige fietsroute door de natuur. We fietsen richting Onder De Platanen bij Boerderij Zorgvrij. Onder de Platanen heeft een to go raam waar je onder andere heerlijke pannenkoeken kunt afhalen! Doe je de fietsroute met kinderen? Dan kunnen ze hier even spelen in de speeltuin. Recreatiegebied Spaarnwoude is een mooie omgeving om te fietsen door de veenweiden, recreatiepolders en de dieren die je onderweg tegen kan komen. Daarnaast is het er vaak erg rustig waardoor je hier ook goed met kinderen kan fietsen.

We vervolgen de fietsroute nog een stuk door Recreatiegebied Spaarnwoude. We gaan via de Genieweg naar Villa Zomerdijk en fietsen langs het water op de Amsterdamseweg naar de Rijksweg in Velsen-Zuid. Hier komen we aan bij Buitenplaats Beeckestijn. Hier vind je een prachtig parkbos in landschapsstijl en met geometrische tuinen. Ook is hier een barokke siertuin en een klassieke kruidentuin met slangenmuur. Ben je toe aan koffie? Bij Brasserie Beeckestijn hebben ze heerlijke koffie to go, maar ook broodjes en patat. 

Beelden Beeckestijn, Velsen City Blog

Picknicken

We gaan via de Rijksweg richting de Bosweg naar de Driehuizerkerkweg. Deze route loopt door het bos en door het dorp Driehuis. Aangekomen in Driehuis zijn er genoeg leuke plekjes om even te stoppen. Bij Grandcafé Valerius kan je terecht voor een koffie of broodje to go. Alleen dit weekend (20&21 maart 2021) kan er voor kinderen nog een goed gevulde picknicktas gekocht worden. Met allemaal lekkere hapjes op zak, kunnen jullie ergens gaan zitten en gezellig picknicken. Neem wel even een kleedje mee!

Fietsen tussen kastanje- en beukenbomen

De fietsroute gaat verder richting de natuur. Via de Driehuizerkerkweg gaan we naar de Duin- en Kruidbergerweg. Deze weg loopt tussen kastanje- en beukenbomen en onderweg kom je verschillende dieren tegen zoals paarden en koeien. Dit vinden wij een van de mooiste fietspaden in Velsen. De route gaat langs Hoeve Duin en Kruidberg. Hier kan je een korte stop maken voor een heerlijk ijsje of een kopje koffie. 

Bloemendaal

Het laatste stuk van de route gaat richting Bloemendaal. De route gaat via de Brederodelaan. Hier fiets je langs het Duinlustpark, de sportvelden van Bloemendaal en langs het Bloemendaalse Bos. Sluit de fietsroute af met een lekker kopje koffie bij de take away van ’t Hemeltje in Bloemendaal. Vanaf ’t Hemeltje kun je de fietsroute nog vervolgen, terug naar het beginpunt Villa Westend of richting huis. 

De routebeschrijving van de 24 km route van VelsenCityBlog

Wil jij deze route graag fietsen? Wij hebben de routebeschrijving voor jullie in Google Maps gezet. Via de link kom je bij Google Maps terecht. Hier staat de route meteen op een kaart weergegeven. Je kunt de route uitprinten wanneer je deze link opent op de computer of laptop. Wil je de route liever via de mobiel volgen? Open dan de link op de mobiele telefoon. Onderaan kun je de stappen zien van de route. Wil je dat Google Maps tijdens de route de stappen aan je vertelt? Klik dan op voorbeeld; hier zie je stap voor stap de hele route, afgestemd op jouw eigen locatie. Vergeet hiervoor niet de locatie van de mobiele telefoon aan te zetten! De link voor de fietsroute door Velsen City.

Wat is jouw favoriete fietsroute door ‘Velsen City’ en omgeving?

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook?

Author

Femke op den Kelder is geboren en getogen in Velsen. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in Media, Informatie en Communicatie. Zij vindt het leuk om te schrijven, fotograferen en filmen voor VelsenCityBlog en komt hierdoor ook op plekken waar ze normaal niet aan gedacht zou hebben. En dat allemaal zo dichtbij!

2 Comments

  1. Leuk idee om Velsen op de fiets te verkennen en jezelf onderweg te verwennen bij alle toffe horeca die we hier hebben! Ik fiets zelf ook graag richting de haven van IJmuiden (de Viskade!) en naar het strand.

    • Binnenkort posten we een nieuwe, langere fietsroute van VelsenCityBlog, die gaat ook langs de haven van IJmuiden :-).
      Ben benieuwd wat je van deze route vindt.

Write A Comment