Wij zijn op bezoek bij Lopje, onze Velsen City Blog fotograaf. Naast haar werk voor de blog begeleidt zij mensen door middel van holistische gezondheidstherapie in haar praktijk ‘Natuurlijk Heelzijn’ in Santpoort-Noord. Wat dat inhoudt vertellen we in deze blog.

We beginnen even bij het begin, want een holistische praktijk begin je niet zomaar. Hiervoor moet er een vuurtje worden aangewakkerd en dat vuurtje moet gaan branden en steeds groter worden. Bij Lopje werd het vuurtje in 2009 aangewakkerd, op drieëntwintigjarige leeftijd zag Lopje met eigen ogen hoe holistische therapie haar moeder van klachten afhielp en werd nieuwsgierig naar deze manier van genezen.

 

natuurlijk heelzijn, Lopje Höcker, Velsen City Blog
Lopje in haar praktijk in Santpoort-Noord

 

Lopje ging ook langs bij de therapeut en was vooral erg benieuwd naar de manier van werken. Ze voelde dat ze op deze ook manier mensen wilde helpen. Lopje vertelt: ‘Mijn hart ligt niet bij mijn werk als analist op een medisch microbiologisch laboratorium. Ik ben best spiritueel opgevoed en toen de therapeut aangaf dat er binnenkort een opleiding zou starten om ook holistisch therapeut te worden, besloot ik me aan te melden. Wat ik zo interessant vind is dat de holistische benadering zoveel breder is dan het hokjesdenken in de reguliere zorg.’

Wat is holistische gezondheidstherapie?

Tijdens de driejarige opleiding is Lopje begonnen met de eerste paar ‘oefencliënten’ voor holistische gezondheidstherapie. Na de afronding van haar opleiding heeft zij haar praktijk ‘Natuurlijk Heelzijn’ aan huis officieel geopend en heeft zij al verschillende holistische trajecten doorlopen.

natuurlijk heelzijn, Lopje Höcker, Velsen City Blog
Een warme en fijne ruimte voor holistische behandelingen

Zo’n holistisch traject heeft als doel de mens te stabiliseren op alle mogelijke niveaus. Denk hierbij aan je fysieke lichaam, het niveau waar je vaak klachten ervaart. Lopje onderzoekt aan de hand van de klachten wat de oorzaak is en waar die klachten vandaan komen. Zij kijkt volgens de holistische gezondheidstherapie ook naar je aura, die ook weer bestaat uit verschillende energielagen. Ze kijkt ook naar de chakra’s vanuit de Indiase geneeskunde en naar de meridianen, die uit de Chinese geneeskunde komen. Lopje zoekt naar de passende behandeling die de energiesystemen stabiliseren en weer beter laten werken.

Hoe ziet een holistisch traject eruit?

Een traject begint met een intakegesprek. Wat is er gebeurd en wat zijn de klachten? Lopje gaat aan de hand van de klachten onderzoeken wat de oorzaak is en waar de klacht vandaan komt. ‘Tijdens de eerste afspraak inventariseer ik de klachten met behulp van een biosensor en diverse gedetailleerde testschema’s. Hierbij kijk ik altijd naar het totaalplaatje en zoek ik niet naar een manier om de symptomen te bestrijden, maar om juist de oorzaak van klachten te verwijderen. De behandeling die hierop volgt is altijd afgestemd op de persoon en wat die op dat specifieke moment nodig heeft om de energiesystemen te stabiliseren en weer beter te laten werken.’

 

Natuurlijk Heelzijn, Lopje Höcker, Velsen City Blog
Lopje is opgeleid tot holistische therapeut en begeleidt jouw herstel met diverse behandelingen en zorg

Bij een behandeling kun je denken aan een aurahealing, een klankschalen sessie, magnetiseren, Quantum Touch of voetreflex. Dat zijn misschien termen die je niet kent en dat is begrijpelijk. Alternatieve gezondheidszorg is niet iets als paracetamol voor hoofdpijn en gips voor een gebroken been. De behandelingen zijn heel divers, want het is per persoon en zelfs per klacht verschillend. Ieder traject is dus helemaal gepersonaliseerd en bij ieder consult wordt er met de biosensor gekeken wat op dat moment zorg vraagt.

Welke resultaten boek je met holistische therapie?

Dat verschilt per persoon en per klacht, vertelt Lopje. ‘Ik behandel cliënten met lichamelijke klachten zoals pijn, energiegebrek of intolerantie voor bepaalde voedingsproducten, maar ook met psychische klachten zoals spanning, onzekerheid of angsten. Soms zie je na 1 behandeling al een positief effect of dat een klacht al helemaal weg is, maar soms liggen de oorzaken dieper waardoor dit wat langer de tijd nodig heeft’. Naast lichamelijke verbeteringen ziet Lopje ook dat haar cliënten meer durven te vertrouwen op hun gevoel, beter hun grenzen leren aangeven en ziet ze hun (zelf)vertrouwen groeien.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de trajecten van Lopje? Bekijk dan vooral even haar website voor meer informatie en uitleg en via die weg kun je ook een afspraak maken.

Benieuwd welke foto’s Lopje voor de blog heeft geschoten? Check dan deze blogs:

 

Author

Write A Comment