De herfst is echt begonnen, komend weekend gaat de wintertijd in. Wij vinden de herfst het mooiste seizoen om te wandelen. De kleuren van de natuur, de rust, en de bladeren op de grond geven ons een fijn gevoel. De natuur is zo mooi in de herfst. De horeca is helaas dicht, dus een korte pauze tijdens je wandeling zit er even niet in. Maar er zijn gelukkig wel leuke horecaondernemers die hier goed op inspelen, waar je koffie of thee to go kunt halen. Wij zetten de leukste coffees to go in ‘Velsen City’ voor jou op een rijtje. 

Onder de platanen

Wandelen langs Boerderij Zorgvrij is altijd leuk. Je bent nooit te oud om naar dieren te kijken, toch? Onder de platanen heeft een take away waar je koffie en thee kunt halen. Heb je trek? Ze hebben ook verse appeltaart of een kop warme erwtensoep, lekker! Warm even op tijdens je wandeling, en loop een rondje langs de dieren. 

Onder de Platanen

Villa westend

De Westbroekerplas in Velserbroek is perfect voor een korte, maar mooie wandeling in Velsen. Je kunt natuurlijk ook langs de Westbroekerplas lopen, tijdens een langere wandeling. Villa Westend heeft elke dag een take-away truck voor de deur staan. Hier kan je niet alleen koffie en thee halen, maar ook verse smoothies. Ze hebben ook vers belegde broodjes of een stukje taart. 

Ton van Steijn

Brasserie Beeckestijn

Beeckestijn is een mooie en bekende locatie om te wandelen. Het bos is zo mooi in de herfst, kleurrijke bladeren bedekken de grond. Tijdens de wandeling kan je koffie of thee halen bij Brasserie Beeckestijn. Vanuit hun to go raam kun je drinken bestellen, maar ook verse taart, brownies of boterkoek.

Brasserie Beeckestijn

Graan voor Visch

In Spaarnwoude zijn tal van mooie wandelroutes. Mocht je in de buurt zijn van Golfclub Spaarnwoude dan kun je een koffie to go halen bij Graan voor Visch in Velsen-Zuid. Graan voor Visch is dé plek voor golfers, maar nu ook voor wandelaars en fietsers. 

Zilt aan Zee

Uitwaaien kan perfect op het strand. Met de wind door de haren heb je daarna extra veel zin in een warm kopje koffie of thee. Zilt aan Zee heeft een Winter Huis Take Away geopend. Hier kan je koffie, thee, warme chocomelk en een herfstsoep kopen. Extra leuk: naast de take away staat een warme vuurkorf.

Zilt aan Zee

Grand Café Valerius

Grand Café Valerius in Driehuis heeft ook koffie en thee to go. Vanaf Valerius loop je zo het bos van Beeckestijn in. Maak een boswandeling terwijl je een heerlijke kop koffie of thee drinkt, zo vindt iedereen wandelen leuk toch?

Wandelen onder het genot van een kop koffie maakt het nog leuker. Waar gaat jouw volgende wandeling (met koffie of thee) naar toe? 

De lekkerste afhaalrestaurants in Velsen City hebben wij ook op een rijtje gezet.

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook of YouTubeWil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Author

Femke op den Kelder is geboren en getogen in Velsen. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in Media, Informatie en Communicatie. Zij vindt het leuk om te schrijven, fotograferen en filmen voor VelsenCityBlog en komt hierdoor ook op plekken waar ze normaal niet aan gedacht zou hebben. En dat allemaal zo dichtbij!

Write A Comment