Het is weer bijna zomer! In de maanden juni, juli en augustus zijn er veel leuke festivals en feestjes in Velsen. Ben je benieuwd wat er allemaal te doen is? Wij hebben dit voor jou op een rijtje gezet!

8 juni: The Promised Land Open Air

Op de tweede zaterdag van juni vindt de zesde editie van The Promised Land Open Air plaats in Velsen-Zuid. Dit festival heeft vier stages met elk een eigen sound. Geniet van techno, house, classics en acid muziek. Bekende namen die komen draaien zijn; DJ John Acquaviva, Miss Djax, Jaydee, Remy Unger en Alexander Koning. Heb je honger gekregen van al dat dansen? Dan kan je hoogwaardig festivaleten halen, van Aziatische hapjes tot vegetarische gerechten.
Locatie: De Ven in Spaarnwoude
Tijd: 13:00 – 23:00 uur.
Toegang: €29,- p.p.
Meer informatie >

Foto: Ton van Steijn

16 juni: Stilo Latino Summer Festival 2019

Stilo Latino is een outdoor festival met de leukste Latin muziek. Het festivalterrein in Spaarnwoude wordt op 16 juni voor één dag omgetoverd tot klein Zuid-Amerika. Dans op Reggeaton, Salsa, Bachata, Baile Funk, Latin-house en Latin-Urban muziek. Op het festival zijn diverse live-acts en kan je genieten van Latijns-Amerikaans eten.
Locatie: De Ven in Spaarnwoude
Tijd: 13:00 – 23:00 uur
Toegang: €43,- p.p.
Meer informatie >

23 juni: Marbella White Festival

Op het Marbella White Festival waan je je met je voeten in het zand van de Costa del Sol. Geniet van de zon, muziek en luxe. Grote namen als Boef, Jonna Fraser, SFB en DJ WEF geven jou het ultieme vakantiegevoel.
Locatie: De Ven – Spaarnwoude
Tijd: 13:00 – 23:00 uur
Toegang: €30,- p.p.
Meer informatie >

29 & 30 juni: Havenfestival IJmuiden

Geniet op Havenfestival IJmuiden met de hele familie van muziek, cultuur en entertainment. De haven van IJmuiden staat elk jaar in het teken van straattheater, muziek, kunst, poëzie en film. Neem ook zeker een kijkje bij de demonstraties van de brandweer, de reddingsteams en duikers.
Locatie: De Trawlerkade IJmuiden
Tijd: Zaterdag van 12:00 – 00:00 uur Zondag van 12:00 – 18:00 uur
Toegang: Gratis
Meer informatie >

Foto: Ton van Steijn

6 juli: 2Generations: Beach Edition

Twintigers en zestigers samen dansend in het zand, 2Generations is hét feest voor jong en oud. Door het grote aanbod aan artiesten wordt iedereen op zijn muzikale wenken bediend. Artiesten die onder andere komen optreden zijn; Gers Pardoel, Edsilia Rombley en Crazy Little Things.
Locatie: Villa Westend Velsen
Tijd: 16:00 – 23:59 uur
Toegang: €36,- p.p.
Meer informatie >

17 – 21 juli: Zomerfestival IJmuiden

Vijf dagen lang kan je genieten van feestelijke activiteiten in IJmuiden. Gok op paarden bij de kortebaan, wandel over de jaarmarkt, doe mee met het volleybal- en beachvolleybaltoernooi en bezoek de optredens van verschillende artiesten. Het zomerfestival wordt 21 juli afgesloten met het Vrienden van Zomerfestival IJmuiden. Dit belooft een geweldige avond te worden met o.a. André Hazes, Frans Duijts en Pascal Redeker.
Locatie: Rondom de Kennemerlaan IJmuiden
Tijd: Zomerfestival gehele dag, Vrienden van Zomerfestival 17:00 – 23:00 uur
Toegang: Zomerfestival IJmuiden is Gratis, Vrienden van Zomerfestival is €14,00 p.p.
Meer informatie Zomerfestival > Meer informatie Vrienden van Zomerfestival >

27 juli – 3 augustus: Dorpsfeest Santpoort

27 juli tot 3 augustus is het weer feest in het centrum van Santpoort. Acht dagen lang worden er meer dan veertig evenement georganiseerd voor groot en klein. Dit jaar wordt de 260ste koers gehouden van de harddraverij, dit jaar is het extra speciaal omdat Santpoort het Nederlands Kampioenschap toegewezen heeft gekregen. Bezoek ook de jaarmarkt, het ringsteken, de steppenrace en de muzikale optredens.
Locatie: Santpoort-Noord
Tijd: De gehele dag
Toegang: Gratis
Meer informatie >

10 augustus: Dance Valley

Dance Valley is één van de langtslopende dance festivals ter wereld. Dit jaar vieren ze de 25e editie met David Guetta als speciale gast. Andere artiesten die onder andere komen optreden zijn; Bizzey, Dave Roelvink, Fedde Le Grand en Kris Kross Amsterdam. Dance Valley is voor iedereen (18+) toegankelijk dankzij de verschillende muziekstijlen.
Locatie: Oostbroekerweg 1, Velsen-Zuid
Tijd: 12:00 – 23:00
Toegang: €64,- p.p.
Meer informatie >

11 augustus: Dutch Valley

11 augustus is weer hét beste festival van Nederlandse bodem. Dutch Valley richt zich niet alleen op dance maar laat alle aspecten horen van de Nederlandse Popmuziek, met nummers van nu en vroeger. Artiesten die onder andere komen optreden zijn Bizzey, Davina Michelle, Jan Smit, Lil Kleine en Nielson. Natuurlijk kan er ook dit jaar weer geapreskied worden bij de Snollebollekes XL. Dit festival is ook toegankelijk voor kinderen (onder begeleiding van een volwassene).
Locatie: Oostbroekerweg 1, Velsen-Zuid
Tijd: 13:00 – 23:00 uur
Toegang: €48,- p.p.
Meer informatie >

Foto: Ton van Steijn

17 & 18 augustus: LatinVillage

17 en 18 augustus keert dit swingende festival weer terug naar Velsen. Acts vanuit binnen- en buitenland komen optreden op de zes verschillende podia. Kom dansen op een mix van dance en salsa. Geniet van optredens van onder andere; Ronnie Flex, Jonna Fraser, SamBlans en La Rouge.
Locatie: Oostbroekerweg 1, Velsen-Zuid
Tijd: 13:00 – 23:00
Toegang: €60,- p.p. per dag
Meer informatie >

Deze zomer zijn er genoeg leuke feestjes en festivals in Velsen. Waar ga jij allemaal naartoe?

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook?

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Author

Femke op den Kelder is geboren en getogen in Velsen. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in Media, Informatie en Communicatie. Zij vindt het leuk om te schrijven, fotograferen en filmen voor VelsenCityBlog en komt hierdoor ook op plekken waar ze normaal niet aan gedacht zou hebben. En dat allemaal zo dichtbij!

Write A Comment