Telstar is klaar om de stap te maken naar de Vrouwen Eredivisie in 2022. Met voorzitter Yvonne van Gennip en secretaris Monica Blokker, de Voetbal Academie en enthousiaste spelers en sponsoren moet deze missie van De Witte Leeuwinnen slagen.

Powervrouw Yvonne van Gennip ruim een jaar voorzitter

Yvonne was één van de meest succesvolle Nederlandse allround schaatssters die ons land ooit heeft gekend. De Koningin van de Winterspelen (1988) zoals zij werd genoemd heeft topsport voor vrouwen op de kaart gezet. Haar drijfveer is de ontwikkeling van jong sporttalent en een professioneel topsportklimaat in Nederland te stimuleren. 

Yvonne van Gennip

Voor Telstar Vrouwen betekent dit dat de wens van Yvonne is de Witte Leeuwinnen weer in de Eredivisie te laten terugkeren. In 2011 speelde Telstar Vrouwen namelijk al in de voorhoede van het vrouwenvoetbal. Nu speelt Telstar Vrouwen wekelijks op het één na hoogste niveau en is klaar om opnieuw de stap naar de Vrouwen Eredivisie in 2022 te maken.

Secretaris Monica Blokker, gelijk met Yvonne aangesteld als secretaris van de Stichting door oprichter en initiatiefnemer Anton Jansen, zegt: ‘Onze regio barst van ambitieuze en talentvolle voetbalsters’. Monica was ruim dertig jaar geleden het eerste voetbalmeisje bij RKVV DSS in Haarlem en sindsdien heeft het vrouwenvoetbal haar niet meer losgelaten. 

Telstar Vrouwen september 2021 Velsen City Blog

De Voetbal Academie

De talentvolle meiden van vandaag vormen de eerste generatie, die al van jongs af aan voetbalt. Telstar heeft slim ingespeeld op deze positieve ontwikkeling met de Telstar Vrouwen Voetbal Academie. De academie is opgericht in 2015 door Hans de Winter. Vanaf de middelbare schoolleeftijd krijgen talentvolle meiden intensieve training en begeleiding.  

Ze trainen op hun eigen club en nog eens vier keer per week extra op de academie met ervaren trainers. Daarnaast kunnen zij sporten bij een sportschool in Haarlem onder begeleiding van een krachttrainer. De voetbalsters kunnen hun voedingsplan met een diëtiste bespreken en zich laten behandelen door fysiotherapeuten,  een “mental coach” of sportpsycholoog. 

Om optimaal te kunnen presteren is er ook een online tool voor de meiden ter voorkoming van overtraining of blessures. Telstar werkt samen met het Mendelcollege, een middelbare school in Haarlem met de Top Talenten Onderwijs status voor topsporters. Met recht een succesvolle regionale samenwerking.

Telstar Witte Leeuwinnen Velsen City Blog

Wil je de Witte Leeuwinnen in actie zien?

Kom gezellig met je familie naar het stadion toe en moedig de meiden aan. Kijk op het schema wanneer ze weer thuis spelen. Toegang tot de thuiswedstrijden van de meiden in het Buko Telstar stadion is gratis.

Er zijn ook regelmatig Jonger Oranje Talentendagen speciaal voor meisjes. Speelsters van Telstar Vrouwen gaan op zoek naar de talenten binnen de Jonger Oranje meisjesteams. Jonger Oranje is een externe partij.

Telstart Witte Leeuwinnen competitieprogramma

Sponsor de Witte Leeuwinnen 

Word sponsor en laat Lize, Ines, Noa, Lieke, Kyra, Floor, Lala, Nienke, Corina, Anna, Isa, Janne, Joy, Sharon, Britt, Bente, Stephanie, Puck, Pauline, Floor O. en Brecht shinen.

Wie mee wil helpen met de ontwikkeling van vrouwenvoetbal in de regio, kan sponsor worden, adverteren of vriend(in) worden van de Telstar Vrouwen

Als vriend(in) van de Telstar Vrouwen kan je al een eenmalige donatie doen. Daar krijg je natuurlijk wat voor terug, denk aan vermelding van jouw (bedrijfs)naam in een nieuwsbrief, activiteiten organiseren rondom de wedstrijd en/of jouw naam op de website.

Sponsors die met de Witte Leeuwinnen meereizen krijgen de unieke gelegenheid om bij te dragen aan deze noodzakelijke en belangrijke versterking van het vrouwenvoetbal in onze regio. Daarbij is het  een bijzondere kans om je bedrijf te laten profiteren van deze maatschappelijke populaire en zich razendsnel ontwikkelende topsport. 

Wil je hier meer over weten?

Neem dan contact op met Lara Seegers. Lara coördineert de sponsorwerving bij Telstar Vrouwen. Zij is een echte IJmuidense. Lara is Telstar fan in hart en nieren. Niet gek, want haar vader speelde al in het eerste jaar van de oprichting bij de club. Zelf werkte zij jarenlang achter de bar bij de club en werd er later horecamanager. Haar verbondenheid met de club en IJmuiden is groot. Dat blijkt want zij stelt zich verkiesbaar voor de fractie van de VVD Velsen. Stuur een e-mail naar: lara@telstarvrouwen.nl 

Lara Seegers

Fotografie Telstar: Ronald Gringhuis.

Over de auteur:

Pauline Lauer – van Alderwerelt van Rosenburgh is gastblogger voor VelsenCityBlog.nl Haar eerste kennismaking met IJmuiden was in 2000. Ze verhuisde net vanuit Brussel naar Amsterdam. Pauline wilde graag de duinen en de zee zien. Die vond ze zo mooi dat ze dacht: ‘hier wil ik ooit wonen’. Die wens ging in vervulling. Pauline wordt blij van de rauwe, bijzondere combinatie van havens, sluizen, fijne parken, ruige duinen, het brede strand en de recht voor zijn raap IJmuidenaren. Samen met haar man Robert is zij eigenaar van het bedrijf LogicQ.net. Zij helpen bedrijven, organisaties en zzp’ers bij het kiezen van de beste koers op de digitale snelweg.

Pauline Lauer-van Alderwerelt van Rosenburgh

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook?

Author

Write A Comment