De zomermaanden buiten op je yogamat staan? Doe de heel de maand juli mee met een Vinyasa flow yogasessie in park Velserbeek.

Om iets voor 11 arriveerde Velsen City Blog zondagochtend bij de Theeschenkerij in het groene Velserbeek. Het is 28 graden, maar met een groepje van 13 vrouwen zochten we de schaduw op en positioneerden we onze yogamatten in een cirkel om Jennifer Aarts, de yogateacher van de Vinyasa slow flow lessen.

Yoga in het park
Jennifer start rustig met een stukje ‘grounding’, oftwel aarden. En buiten voelt dat een stukje echter omdat er alleen een yogamat tussen jou en aarde ligt. Ze maakt ons bewust van het gebruik van onze voeten, die vaak weggestopt worden in sokken en schoenen. Ze vraagt ons een paar keer op onze tenen te staan en onze hielen en onze tenen los van elkaar op te tillen. Kan jij dat? Probeer maar eens. Ik kwam niet verder dan het liften van mijn grote teen, maar als je traint, zou je je tenen allemaal los van elkaar kunnen bewegen, net als je vingers. Daarna starten we met een paar warming-up poses en letten we op onze ademhaling. De les kan beginnen.

De les verloopt in een rustige flow, zoals de omschrijving van de les al aangaf. Jennifer geeft duidelijke instructies. Voornamelijk in het Engels deze les, want er was een gast uit Barcelona aanwezig. Als je een beetje bekend bent met yoga, goed te volgen. Ze geeft tussendoor soms een korte uitleg en de poses volgen elkaar in een mooie flow op. Dat in combinatie met een blauwe lucht en de hoge groene bomen om je heen, is een fijne start van de zondag.

Yoga in de zomermaanden
Jennifer staat iedere zondagochtend klaar met haar matje en heel de maand juli (en misschien augustus) kun je mee doen met haar yogalessen. Ze vraagt 9 euro voor les en 40 euro voor vijf lessen. Het is de bedoeling dat je zelf je matje en wat water meeneemt en je kunt je aanmelden via haar social media of die van de Theeschenkerij Velserbeek.

Author

Write A Comment