Ieder kind zou thuis mooie boeken moeten hebben en dat vinden ze bij The Read Shop in IJmuiden ook. Loop jij ook even binnen om een prentenboek te doneren?

Er ligt al een flinke stapel prentenboeken van Kleine IJsbeer bij de kassa van The Read Shop en deze wordt iedere dag hoger. Naast de actie ‘Geef een prentenboek cadeau’, vragen zij om een extra boek aan te schaffen en te doneren aan de kinderen van De Voorleesexpress. En zij niet alleen, ook de kinderen van het opvangschip in Velsen Noord en de centrale opvangklas ‘De Fakkel’ in Heemskerk krijgen een deel van deze stapel boeken.

Een klein bedrag voor een groot gebaar.

Wat doet De Voorleesexpress?
Ben je bekend met het werk van De Voorleesexpress? Misschien wel leuk om even toe te lichten. Deze organisatie zet in op gelijke kansen in het onderwijs en laaggeletterdheid in Nederland te verminderen. Jonge kinderen die deel uitmaken van gezinnen waarbij de ouders laagopgeleid zijn, worden minder gestimuleerd in hun taalontwikkeling en starten op de basisschool al met een taalachterstand. Vrijwilligers worden aan deze gezinnen toegewezen en komen regelmatig (voor)lezen.

Lijkt het je wat om zelf ook vrijwilliger te worden bij De Voorleesexpress, bekijk dan hier de mogelijkheden bij jouw in de buurt.

Een kleiner steentje bijdragen? Doneer dan het prentenboek van Kleine Ijsbeer. Klein bedrag, groot gebaar.

Author

Write A Comment