Romy schreef als gastblogger een blog voor ons! Romy woont in Velserbroek en wandelde met haar zoontje Noud door ‘haar’ dorp. Wij zijn benieuwd wat zij zo leuk vindt aan deze plaats in ‘Velsen City’. Lees en kijk je met ons mee?

Wat doe je als je kind ziek is? Snotverkouden en ontroostbaar. Blijf je binnen of ga je toch even de frisse buitenlucht in? ‘Kinderen kunnen niet ziek worden van de kou’, zeggen ze, dus ga ik toch maar even een blokje om mijn fijne huisje in het mooie Velserbroek.

Ik ga eens een ander straatje in dan normaal. Even richting de Ranzijn, waar je heerlijk kunt struinen tussen de binnenplantjes, buitenplantjes, woonaccessoires en de kerstspulletjes. Al wandelend passeer ik de Hofgeesterweg. Wauw! Wat een leuk weggetje is dit. Je zal er maar wonen. 

Ik loop langs een manege waar de paardjes te bezichtigen zijn. Noud krijgt er, ondanks zijn snotneus, een brede lach van op zijn gezicht. Terwijl de blije kinderen vol enthousiasme op hun paard zitten kijken de paarden ons vragend aan. Eenmaal verder passeren we een super schattig huisje met een leuke grote koe voor de voordeur. Het kijken naar dit huisje is al een genot, laat staan om er te wonen!

We lopen verder richting de Ranzijn waar we de nodige prulletjes kopen. Je bent een vrouw of niet, nietwaar?! We zijn met één andere vrouw de enigen in de winkel. Heerlijk rustig én veilig dus. Wanneer we weer verder wandelen passeren we twee mooie paddenstoelen. Goh, tijdens zo’n onverwacht wandelingetje kom je nog eens iets tegen! 

Nu Noud na al die indrukken in slaap is gevallen plof ik maar even op een bankje aan de Grote Buitendijk. Zwaantjes kijken en pasgeboren eendjes bewonderen. Ik wist dat Velserbroek mooi is, maar er zijn duidelijk nog heel wat leuke plekjes te ontdekken hier.

Wanneer Noud weer wakker is loop ik nog wat heen en weer door het mooie Velserbroek. Ik merk dat de frisse lucht hem goed doet. Tot mijn grote enthousiasme nader ik een super leuk speeltuintje. Deze had ik nog niet eerder ontdekt! Het ligt bij de Tussenweid en er is voor klein en groot genoeg te doen! 

Na heel wat pret in de schommel lopen we weer terug richting huis. Het kleine wandelingetje was wat groter dan gepland. Wat hebben we genoten.

Romy houdt van schrijven. Ze heeft twee Facebookpagina’s waar ze leuke verhalen deelt. Op haar Facebookpagina Creativiteit en kinderklets schrijft ze hoe een dag op het kinderdagverblijf eruit ziet. Dit is een pagina vol blogposts, knutselideeën en leuke uitspraken. Op haar Facebookpagina Suikerblog-Doe ik het goed zo, deelt ze verhalen over het moeder zijn, in combinatie met diabetes. 

Lijkt het jou ook leuk om een gastblog te schrijven? Laat het ons weten door te mailen naar info@velsencityblog.nl

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook of YouTube

Author

Write A Comment