Afgelopen zaterdag, 21 november, was het zover; de jaarlijkse najaars-wijnproeverij van Wijnhuis Ten Bilt. Het idee was om dit te doen bij Café Bartje, maar het bekende virus gooide echter roet in het eten. Flexibiliteit en creativiteit van de eigenaren van dit Wijnhuis, Bart & Tom, gaven de licht teleurgestelde wijnliefhebbers de mogelijkheid om toch de smaakpapillen te tarten met overheerlijke wijnen, op zelfgekozen locatie. Bij ons was dit in huiselijke kring.

Wijnproeverij

Bij een ‘normale’ wijnproeverij worden bekende Spaanse wijnhuizen uitgenodigd. Er wordt een mooie locatie uitgezocht en er worden talloze wijnen geschonken. Wijnliefhebbers worden dan meegenomen in de lekkerste wijnsoorten. Proeven, ervaren, beleven en leren in combinatie met samenzijn, gezelligheid en vooral genieten is dan het doel, waarbij de wijn en culinaire delicatessen centraal staan. Deze editie in klein gezelschap.

De basis voor een leuke avond

Bij binnenkomst rond 17 uur, viel de feestelijke versiering direct op. Wijnglazen in alle soorten en maten, de zorgvuldig geselecteerde wijnen stonden genummerd van 1 tot 6 opgesteld en de tafel was rijkelijk voorzien van allerlei Franse en Spaanse lekkernijen. De ingrediënten en basis voor een leuke avond!

Wijnpakket aan huis

De hele ochtend heeft Wijnhuis Ten Bilt alle ‘wijnpaketten’ samengesteld en vervolgens rondgebracht bij de ruim 75 deelnemers in de regio Velsen en Haarlem. Dit was naar verluidt al een nauwkeurig geplande operatie! Elke wijn werd voorafgegaan door een videoboodschap (opdracht was om de iPad klaar te hebben staan) met een uitleg over de betreffende wijn en daarna was het proeven en ervaren net als anders, maar dan even anders.

Culinaire delicatessen

Tussen het proeven door werden wij beloond met culinaire delicatessen. Dit waren diverse Franse kaasjes, die op de vrijdagmarkt in Santpoort gehaald waren en overheerlijke Spaanse Fuets (gedroogde worsten) die speciaal voor ons geselecteerd waren door Spanish Products uit Haarlem. Voorafgaand hadden we al een korte cursus Fuet snijden gekregen van Niels Buurman, werkzaam bij dit Spaanse delicatessen bedrijf. In ons midden hadden wij ook Wijnhuis Ten Bilt medewerker Olof Kluver, die ons meenam in deze wereld van de druif. 

Deze blog is geschreven door Stefan Buurman. Lijkt het jou ook leuk om een gastblog te schrijven? Laat het ons weten door te mailen naar info@velsencityblog.nl 

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook of YouTube

Author

Write A Comment