Wat Velsen City zo uniek maakt, is dat er een enorme diversiteit is aan ‘decors’. Denk aan water, zee, havens, groen en gezellige buurten en cafés. Die achtergronden zijn perfect voor een feest. Met recreatiegebied Spaarnwoude is het aantal feesten toegenomen. Maar feest, dat vieren wij in Velsen City al heel lang. Zo laat deze tentoonstelling over bijna 70 jaar feest in Kennemerland zien. Wij zetten 7 x feest in het voorjaar van 2019 in Velsen City voor je op een rij, die jij als local of toerist niet kan missen! 

1. Zondag 10 maart: 12,5 jaar Coverband LEFF in Cafe Bartje in Santpoort-Noord. 

De band laat zich naar eigen zeggen niet in een hokje stoppen en krijgt daarom iedereen mee op welk feest dan ook. Hoe kan het ook anders, want er zit altijd wel een cover bij die jou als persoon aanspreekt. ‘Remember the time..’. Cafe Bartje heeft dit jaar natuurlijk nog meer feestjes en evenementen in petto.

Locatie: Cafe Bartje, Hoofdstraat 150, Santpoort-Noord

Tijd: 17.00 uur

Toegang: gratis

Meer info vind je hier op de website van Bartje

2. Zondag 31 maart: ActionPlanet Rocks!

Nieuw in Velsen City! ActionPlanet ligt in Recreatiegebied Spaarnwoude tussen twee snelwegen in. Op deze plek kun je al veel plezier hebben aan het rijden met 4×4’s. Feesten en partijen werden er al gehouden, maar daar wordt nu iets nieuws aan toegevoegd, ActionPlanet Rocks! Elke laatste zondag van de maand geniet je hier van live muziek. 

Locatie: Laaglandersluisweg 12, Velsen-Zuid

Tijd: 14.00 tot 18.00 uur

Toegang: gratis 

Meer info vind je hier op de website van ActionPlanet

of via de nieuwsbrief op Facebook.

3. Zaterdag 27 april: Koningsdag Velsen

Op diverse locaties in Velsen City kun je genieten van optredens en vrijmarkten. Populaire plekken zijn ‘Het Veldje’ in Driehuis, het Landje van Scholz in Sanpoort-Noord en Cafe Cheers in IJmuiden. Vond ik het eerder pas Koninginnedag als ik in Amsterdam was geweest, nu gaat er niets boven Oranje in Velsen City.

Locatie: diverse locaties in Velsen City

Tijd: 9.00-00.00 uur

Toegang: gratis

Hier op de site van de VVV vind je meer info.

4. Donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni: Villa’s Culinair Wijntheater

Villa Westend in Velserbroek staat bekend om de prachtige locatie aan het meer. Met een heerlijk strand voor de deur kun je dit met recht het stadsstrand van Velsen City noemen. In het Hemelvaartweekend is het extra feest met veel activiteiten, heerlijke wijntjes en eten natuurlijk. 

Locatie: Westlaan 41, Velserbroek

Tijd: 14.00 tot 00.00 uur

Toegang: gratis

Parkeren: betaald

Meer info vind je hier op de website van Villa Westend.

Benieuwd naar de sfeer? Bekijk dan dit filmpje.

5. Zaterdag 1 juni: Full Moon Festival 

Op Full Moon kun je lekker dansen op de muziek van meer dan 40 artiesten in house, trance, freestyle en EDM/Tribal. Houd je niet van dansen, maar wel van mooie decors, een goede vibe en high-end technologie? Dan ben je hier ook op je plek. O ja, trek wel je witte outfit uit je kast! 

Locatie: De Ven, Velsen Zuid (Recreatiegebied Spaarnwoude)

Tijd: 13.00 tot 23.00 uur

Toegang: € 49,50 (Early Bird € 30/ € 35)

Minimale leeftijd 18 jaar

Meer informatie vind je op de Facebookpagina van Full Moon 

Wil je vast een indruk? Bekijk dan hieronder de aftermovie van het Full Moon Festival van 2018!

6. Zaterdag 1 juni: Santpoort Food Fest

Op het gezellige dorpsplein van Sanpoort-Noord is, zeker met de komst van de muziektent, heel wat te doen. Met heerlijke ‘food’ is het altijd feest, dus dit evenement hoort zeker in dit rijtje thuis van 7 x niet te missen feesten dit voorjaar! Misschien eerst naar Full Moon en dan door naar het Food Fest? Keuzes, keuzes, keuzes. 

Locatie: dorpsplein Santpoort-Noord

Tijd: van 17.00 tot 00.00 uur

Toegang: gratis

Meer info vind je op de website van de VVV.

7. Zaterdag 8 juni tot zondag 9 juni: The Promised Land-Open Air

Houd je van klassieke house? Dan is dit het festival voor jou! Je kunt gelijk overnachten want dit jaar is er een camping bij, yeah! Maandag ben je vrij, want ook dan is het nog Pinksteren. Als dit geen topweekend wordt? 

Locatie: De Ven, Velsen Zuid (Recreatiegebied Spaarnwoude)

Tijd: 13.00 tot 23.00 uur

Toegang: € 49,91 (zomer- en winter passepartout, in voorverkoop)

Minimale leeftijd 18 jaar

Meer info vind je hier op de website van The Promised Land

Foto credit uitgelichte foto: Miranda Schiering

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en Facebook?

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Author

Brigitte Schiering is opgegroeid in Spaarndam, het landelijke dorp grenzend aan Haarlem en Velsen. Zij woonde daarna in Halfweg, Haarlemmerliede, Haarlem en Amsterdam en is sinds 2002 inwoner van 'Velsen City'. Haar vriend, die uit Hoorn komt, heeft haar de omgeving met andere ogen doen bekijken. In oktober 2018 richtte zij VelsenCityBlog op om de inwoners en bezoekers van 'Velsen City' en omgeving te inspireren met al het leuks dat er hier te doen en te beleven is. Zij is ook eigenaar van content marketing bureau Content4Bizz (2013). Media, journalistiek, (online) marketing en (marketing)communicatie zitten in haar bloed. Jarenlang heeft zij gewerkt voor toonaangevende uitgeverijen als Telegraaf Media Groep, VNU Media, ANWB Media en Reed Business Media. In 2012 startte zij haar eerste eigen blog.

Write A Comment