Velsen krijgt er een theater bij waar iedereen terecht kan voor interessante en recente films op het witte doek. Na een succesvolle crowdfunding-campagne start Stadsschouwburg Velsen namelijk dit weekend al met een uitgebreid filmprogramma. Dit betekent dat er na een hiaat van veertig jaar weer film wordt vertoond in de Stadsschouwburg.

Met de crowdfunding-campagne Velsen fietst naar de film, heeft de Stadsschouwburg via ruim 2.100 donaties bijna € 80.000,- binnengehaald. Daarmee heeft de Stadsschouwburg de juiste apparatuur kunnen aanschaffen om te voldoen aan de kwaliteit van bioscoopvertoningen. De ruime golf aan donaties is het bewijs dat film nog altijd leeft in Velsen. In deze ongewone tijd waarin theatervoorstellingen kostbaar zijn, is het aanvullende filmprogramma op iedere zaterdag, zondag en dinsdag een mooie gelegenheid voor het publiek om toch te ontsnappen aan het dagelijks leven. Manon Koers, Zakelijk Directeur en Jacob Bron, Artistiek Directeur van Stadsschouwburg Velsen, zijn verheugd over deze ontwikkelingen: “Film voorziet in een grote behoefte onder de Velsenaren en geeft ons theater straks extra armslag om een brede theaterprogrammering overeind te houden”.

Foto: Stadsschouwburg

Alexander Zwart en Hugo Emmerzael, beiden actief voor onder meer De Filmkrant en het Nederlands Film Festival, vullen het filmprogramma in. Zij starten zaterdag 25 juli voor genodigden met de Marokkaanse debuutfilm Adam die op het afgelopen filmfestival van Rotterdam een van de hoogst gewaardeerde titels was. In combinatie met de grote publieksopening, later op zaterdagavond, laten ze meteen hun reikwijdte zien: “Bij gebrek aan nieuwe kaskrakers deze zomer, sprong er voor ons een letterlijk tijdloze klassieker uit. Met het weergaloze tijdreisavontuur van Back to the Future nemen we een onvergetelijke trip down memory lane, een aanstekelijk stukje filmgeschiedenis die een nieuwe toekomst voor film in Velsen inluidt.”

Verder staat deze week ook nog de Nederlandse succesfilm De beentjes van Sint-Hildegard op het programma. Onder andere met deze film blikken de programmeurs terug op het afgelopen filmjaar. Andere hoogtepunten uit 2019 en 2020 die in Velsen worden vertoond zijn de succesvolle documentaire Honeyland en Oscar- en Gouden Palm-winnaar Parasite.

Volg jij Velsen City Blog al op Instagramen/of FacebookWil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Author

Femke op den Kelder is geboren en getogen in Velsen. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in Media, Informatie en Communicatie. Zij vindt het leuk om te schrijven, fotograferen en filmen voor VelsenCityBlog en komt hierdoor ook op plekken waar ze normaal niet aan gedacht zou hebben. En dat allemaal zo dichtbij!

Write A Comment