Heb jij al film gekeken bij Stadsschouwburg Velsen? Er draaien weer genoeg leuke films! Hieronder staat het filmprogramma bij Stadsschouwburg Velsen van zaterdag 22 t/m dinsdag 25 augustus.

Zaterdag 22 augustus
11:00 De beentjes van Sint-Hildegard
14.00 Little Women
17:00 Once Were Brothers
20:00 Voorpremière: Babyteeth

Zondag 23 augustus
11:00 Never Rarely Sometimes Always
14:00 Zondagmiddagklassieker: Le mépris
17:00 Apollo 11
20:00 Midsommar

Dinsdag 25 augustus
11:00 Apollo 11
14:00 The Kingmaker: Imelda Marcos
17:00 Little Women
20:00 Booksmart

Omschrijving per film

De beentjes van Sint-Hildegard
Succesvolle Nederlandse film (ruim 600.000 bezoekers) met Herman Finkers in zijn eerste filmrol naast Johanna ter Steege. In deze Twents gesproken film krijgen stellen van meerdere generaties het met elkaar op de stok. Wees er op tijd bij, de kaartverkoop voor deze film gaat snel!

Foto: Stadsschouwburg Velsen

Little woman
Gebaseerd op het beroemde en veelvuldig verfilmde boek van Louisa May Alcott vertelt Little Women het tijdloze en nog altijd actuele verhaal van de zussen March. Deze vier jonge vrouwen zijn allen vastberaden om hun leven op hun eigen manier te leven en hun dromen na te streven. Met jong Hollywood talent Saoirse Ronan en Timothée Chalamet én oudgedienden Meryl Streep en Laura Dern.

Foto: Stadsschouwburg Velsen

Once were brothers
Muziekdocumentaire over ‘The Band’, de legendarische muziekgroep uit de jaren ’60 die niet alleen het subgenre ‘Americana’ uitvonden, maar waarvan de leden “three of the greatest white singers in rock history” waren, aldus de ‘Boss’ Springsteen. Ondersteund door veel archiefmateriaal vertelt een van de twee in leven zijnde bandleden Robbie Robertson over hun opkomst en ondergang.

Foto: Stadsschouwburg Velsen

Babyteeth
Voorpremière van een van de mooiste films van het jaar. Dit eigenzinnige en bitterzoete verhaal vertelt over de zieke 16-jarige Milla die haar laatste kans op haar eerste liefde beleeft. Babyteeth was dé grote verrassing van het filmfestival van Venetië en behandelt grote onderwerpen op een opvallend lichte maar passende toon.

Foto: Stadsschouwburg Velsen

Never rarely sometimes always
Een intiem portret over twee tienermeiden, die opgroeien in het landelijke Pennsylvania. De 17-jarige Autumn wordt geconfronteerd met een ongewenste zwangerschap. Een geheim dat ze moeilijk kan delen. Alleen haar nichtje en beste vriendin Skylar begrijpt haar situatie. Samen ondernemen ze een busreis naar een abortuskliniek in Brooklyn. Bekroond op het filmfestival van Berlijn.

Foto: Stadsschouwburg Velsen

Zondagmiddagklassieker Le Mépris
Klassieker wordt het niet: Brigitte Bardot in een film van Jean-Luc Godard. In deze film uit 1963 laat een Franse schrijver zich door een Hollywoodproducent strikken voor commerciële aanpassingen in een Odyssee-verfilming. Le mépris is een reflectie op kunst, keiharde business en individuele emoties tegen de achtergrond van prachtige Italiaanse locaties.

Foto: Stadsschouwburg Velsen

Apollo 11
Eén van de meest monumentale historische gebeurtenissen, alsof je er live bij bent. In 1969 reisde een eerste bemande Amerikaanse raket naar de maan. Het doel was op de maan te landen en daar een wandeling te maken. Nu, 51 jaar later, maakt deze documentaire gebruik van recent ontdekt, nog niet eerder vertoond, 70 mm beeldmateriaal en meer dan 11.000 uur aan geluidsopnamen om je de nieuwsfeiten dichterbij dan ooit te tonen.

Foto: Stadsschouwburg Velsen

Midsommar
De beste horrorfilm van afgelopen jaar, is ook de meest bizarre film die je zult zien. Griezelen in volledig daglicht. Een groepje Amerikaanse vrienden reist af naar een geïsoleerd Zweeds dorpje waar de inwoners het Midsommar festival vieren voor de langste dag van het jaar,een dag waarop het niet donker wordt. Maar al snel gaan de festiviteiten over in een steeds gewelddadiger tafereel.

Foto: Stadsschouwburg Velsen

The kingmaker: Imelda marcos
Voormalig first lady van de Filipijnen Imelda Marcos, weduwe van Ferdinand Marcos, staat in het collectieve geheugen gegrift als de vrouw met de enorme hoeveelheid schoenen. Bekroond documentairemaker en fotograaf Lauren Greenfield volgt deze excentrieke vrouw die zich, zelfs na haar terugkeer uit ballingschap, zelfverzekerd neerzet als vaderlandslievende weldoenster, maar zo de familiegeschiedenis van macht en corruptie herschrijft.

Foto: Stadsschouwburg Velsen

Booksmart
De beste vriendinnen Amy en Molly staan aan de vooravond van hun diploma-uitreiking wanneer ze beseffen dat ze de afgelopen jaren alleen maar in de bibliotheek hebben gezeten en veel te weinig hebben gefeest. De perfecte aftrap voor een brutale komedie over tieners die nog eventjes ongeremd mogen leven.

Foto: Stadsschouwburg Velsen

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of FacebookWil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Author

Write A Comment