April en mei zijn dé maanden van de bloesem. Bloesem staat voor de lente en een nieuw begin. ’Velsen City’ en omgeving wordt nu opgevrolijkt door de eerste prachtige bloesem. Kom jij bloesem tegen tijdens het wandelen of fietsen in IJmuiden, Santpoort, Driehuis, Velserbroek, Spaarnwoude, Velsen, Spaarndam, Haarlem of Bloemendaal? Deel jouw mooiste foto van de bloesem met ons! 

Wist jij dit al over bloesem?

  1. Bloesem begint meestal rond april en bloeit maar heel kort. Meestal maar tussen de 14 en 30 dagen. Dus zie je mooie bloesem? Zet hem meteen op de foto voordat je te laat bent! Gelukkig groeit niet alle bloesem tegelijk. Eerst komt de bloesem aan de kersenboom, daarna aan de pruimenboom en als laatste de appel- en perenboom.
  2. Van tevoren kan er nooit voorspeld worden wanneer de bloesem begint. Dit hangt van heel van factoren af, onder andere van de zon. Is het heel zonnig aan het begin van de lente? Dan komt de bloesem snel tevoorschijn. Dit jaar is de bloesem ‘laat’.
  3. Elk jaar is het rond deze periode erg druk in de Betuwe met fiets- en wandelroutes. Hier heb je de mooiste bloesem van Nederland!

Heb jij een mooie foto gemaakt van bloesem? Post je foto op Instagram of Facebook met de hashtags #velsencityblog #velseninbloei #fotowedstrijd. Eind mei kiezen wij de 3 mooiste foto’s uit. Jullie mogen dan stemmen wie van de 3 de winnaar wordt. De winnaar krijgt een leuke prijs! 

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook?

Author

Femke op den Kelder is geboren en getogen in Velsen. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in Media, Informatie en Communicatie. Zij vindt het leuk om te schrijven, fotograferen en filmen voor VelsenCityBlog en komt hierdoor ook op plekken waar ze normaal niet aan gedacht zou hebben. En dat allemaal zo dichtbij!

Write A Comment