Wil je energie opdoen? Niets helpt beter dan leuke activiteiten te doen in het groen! We mogen dan ook van geluk spreken, dat we zoveel groen in onze gemeente hebben. In Spaarnwoude kun je verrassend veel meemaken en het is dichterbij dan je denkt. Vandaag neem ik je mee in mijn bezoek aan Droomparken en het op dit park in Velsen-Zuid gelegen hotel/herberg/restaurant Hotel Herberg 1883. 

Hotel Herberg 1883, Velsen City Blog

Het is woensdagmorgen, 10 uur. Ik meld mij aan bij de receptie in Hotel Herberg 1883 op een van de 14 Droomparken, die Nederland rijk is. Later hoor ik, dat de receptie eigenlijk ‘lobby’ heet, omdat een van de onderscheidende zaken ten opzichte van andere vakantieparken is, dat hier extra service wordt verleend. Zoals het kunnen eten op je hotelkamer. Jawel, dit Droompark heeft naast vakantiehuizen en tiny houses ook hotelkamers! Maar liefst 14 kamers worden verhuurd, die zich bevinden in knusse chalets.

Hotel in chalet, Droompark, Velsen City Blog

,,Met slechts 11 km verwijderd van Amsterdam én van de kust is Droompark een fijne, rustige basis ten opzichte van Amsterdam voor de toeristen, die massaal onze hoofdstad willen bezoeken”, zegt Teun Jansen, general manager van dit park in Buitenhuizen (Velsen-Zuid), van Droompark Spaarnwoude bij Halfweg en van de derde in Molengroet. Maar niet alleen voor de toerist, ook voor de local is het fijn toeven op het park en/of in het restaurant, dat het hele jaar door 7 dagen per week (!) geopend is. Dat ervaar ik als Velsenaar nu ik in het gezellige restaurant plaats neem en een heerlijke kop koffie krijg van Lara Valkering, mede-eigenaar van Hotel Herberg 1883. 

Droomparken en Hotel Herberg 1883, Velsen City Blog

Horecakoppel Lara en Richard

,,Ik begon op mijn vijftiende in de horeca in een strandpaviljoen in Bakkum”, vertelt Lara. ,,’s Morgens bezorgde ik De Telegraaf, maar dat was niet meer met mijn horecabaan te combineren. Op mijn negentiende kwam ik mijn partner Richard tegen, die zelfstandig als chef kok werkte. Op mijn vijfentwintigste runde ik samen met hem het restaurant Creighton’s (in Egmond, red.) en vijf jaar later kwam daar Gasterij Hotel Molengroet bij. Daarvoor was ik werkzaam als HR adviseur. Op mijn vraag hoe het als ondernemersstel zo samen gaat, antwoordt ze: ,,Ik bemoei mij niet met de keuken en Richard niet met mijn werkzaamheden, zoals de cijfers, dat gaat heel goed”. Teun vult aan: ,,De horeca is op een vakantiepark van groot belang, die zorgt voor de gezelligheid en reuring. Omdat het niet onze expertise is, besteden we dat uit”. 

Droomkamer, hotel Droompark, Velsen City Blog

Gasten uit de regio

,,Iedereen is welkom in Hotel Herberg 1883”, zegt Lara. ,,Gasten uit de regio kunnen 7 dagen per week het hele jaar door bij ons terecht voor een kop koffie, heerlijke lunch of diner. Je kunt bij ons ook de hele dag dineren, vanaf 12 uur is er naast de reguliere lunch ook al kipsaté, steak enzovoort verkrijgbaar. Onze menukaart is laagdrempelig, precies wat je verwacht op een vakantiepark”. ,,Wij hebben op het park de service verruimd”, vult Teun aan. ,,Hierdoor bedienen we naast families ook gasten, die een hoog serviceniveau wensen, zoals het laten staan van je vuil en je bed niet op hoeven maken of op je hotelkamer eten. Wil je als gast in het dorp eten, wil je fietsen, een taxi bestellen, wij regelen dat. Wat de hotels in Amsterdam doen, bieden wij ook”.  

De primeur tijdens de rondleiding over het park

Ik krijg van Lara en Teun een rondleiding over het park. ,,Bezit je hier een recreatiewoning, dan mag je alleen via ons verhuren”, vertelt Teun. Wat opvalt zijn de warmtepompen en de zonnepanelen op het dak van de nieuwe vakantiehuizen. ,,Duurzaam bouwen vinden wij belangrijk, zegt Teun, ,,maar ook een zo natuurlijk mogelijke omgeving qua beplanting en dergelijke”. ,,We bouwen zonder gas, plaatsen zonnepanelen en hebben warmtepompen. Wist je dat 70% van de stroom, die door de zonnepanelen wordt opgewekt, gebruikt wordt door de warmtepomp?”

Droompark Buitenhuizen, Velsen City Blog

We lopen naar een gezellige hoek van het terrein waar een aantal tiny houses staan. Knus in een kring geplaatst, een soort campinggevoel maar dan luxer. En dan die hot tub erbij, heerlijk! Ik mag binnen kijken in een van de huisjes. Hoe klein zo compleet kan zijn! Alles wat je nodig hebt is aanwezig. ,,De huisjes zijn allemaal anders ingericht”, zegt Teun. Hij geeft mij een primeur; ,,Wil je liever een vakantiehuis kopen of huren in Spanje? Dat kan nu bij ons!”, glundert hij. ,,We verwachten dat de eerste appartementen worden opgeleverd in juli 2020’. 

Campinggevoel maar dan luxer, Velsen City Bloginterieur Tiny Houses Droompark, Velsen City BlogTiny Houses, Droompark Buitenhuizen, Velsen City Blog

Het is duidelijk dat, door de samenwerking tussen de vele ondernemers die het gebied rijk is, niets te gek is. Het kan allemaal in Spaarnwoude!

Tekst: Brigitte Schiering

Foto’s: Jacqueline van den Heuvel en Brigitte Schiering

Meer informatie: www.spaarnwoude.nl 

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook?

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Author

Brigitte Schiering is opgegroeid in Spaarndam, het landelijke dorp grenzend aan Haarlem en Velsen. Zij woonde daarna in Halfweg, Haarlemmerliede, Haarlem en Amsterdam en is sinds 2002 inwoner van 'Velsen City'. Haar vriend, die uit Hoorn komt, heeft haar de omgeving met andere ogen doen bekijken. In oktober 2018 richtte zij VelsenCityBlog op om de inwoners en bezoekers van 'Velsen City' en omgeving te inspireren met al het leuks dat er hier te doen en te beleven is. Zij is ook eigenaar van content marketing bureau Content4Bizz (2013). Media, journalistiek, (online) marketing en (marketing)communicatie zitten in haar bloed. Jarenlang heeft zij gewerkt voor toonaangevende uitgeverijen als Telegraaf Media Groep, VNU Media, ANWB Media en Reed Business Media. In 2012 startte zij haar eerste eigen blog.

Write A Comment