Wil je energie opdoen? Niets helpt beter dan leuke activiteiten te doen in het groen! We mogen dan ook van geluk spreken, dat we zoveel groen in onze gemeente hebben. In Spaarnwoude kun je verrassend veel meemaken en het is dichterbij dan je denkt. Vandaag neem ik je mee in mijn bezoek aan ActionPlanet en Villa Westend. 

Gemotoriseerde activiteiten

Ik start bij ActionPlanet, een evenementenlocatie waar je onder meer offroad kunt rijden. Ik hoor een paar quads rijden. Het geluid dat zij produceren maakt hier niet uit, zo in Spaarnwoude tussen twee snelwegen in. Ik rijd hier vaak langs, maar ik ben nog nooit op het terrein geweest, spannend! Een vriendelijk lachende dame begroet mij. “Ineke van der Geest”, stelt ze zich voor. We raken in gesprek. Ik vraag haar wat ze zo leuk vindt aan ActionPlanet. Enthousiast vertelt ze: “Ik heb altijd iets met gemotoriseerde activiteiten gehad. Ik haalde jaren geleden mijn motorrijbewijs wat voor een vrouw in die tijd bijzonder was. Toen ik tien jaar geleden de kans kreeg om als ondernemer ActionPlanet te beginnen greep ik die met beide handen aan”. 

Action Planet Recreatie Spaarnwoude Velsen City BlogFeestjes en vergaderingen

Ze vraagt mij om binnen te komen, het restaurantgedeelte in en biedt mij iets te drinken aan. Nooit gedacht dat er ook zoveel ruimte binnen zou zijn! De bar ziet er gezellig uit en ik zie aan de andere kant van de ruimte een projectiescherm hangen.  “Hebben jullie hier vaak feestjes?” vraag ik, “en kun je hier ook vergaderen?”. “Er worden hier heel wat vrijgezellenfeestjes en verjaardagen gevierd. Als je 50 wordt, wil je wat anders dan een suf etentje, dan wil je iets geks doen”, lacht Ineke.  “Eerst lekker op de quad of in de 4×4 en dan heerlijk barbecuen op het terras. Personeelsverenigingen weten dit ook erg te waarderen”, gaat ze verder. “Willen ze een combinatie van een offroad event in de buitenlucht en daarna luxe vergaderen, lunchen of dineren met mooi uitzicht over het water, dan werken wij samen met Villa Westend”. 

Villa Westend Spaarnwoude Velsen City BlogWijntheater

Daar wil ik meer van weten, dus het is tijd om naar Villa Westend te gaan aan de Westbroekerplas, op steenworp afstand van ActionPlanet. Ik kom langs kinderen die zich vermaken in de zwemplas  op een trekkerspontje en op het zandstrand waar speeltoestellen staan. Zo tussen Haarlem, Spaarndam en Velserbroek is deze plas een populaire locatie waar je je een dag aan het strand waant.

Villa Westend Spaarnwoude Velsen City Blog

Je fietst er ook zo even heen voor een ontbijtje, een wijntje of een leuk feestje bij Villa Westend. Ik heb afgesproken met Kirsten en Stephanie, die druk bezig zijn met de voorbereidingen van Villa’s Culinair Wijntheater, van 30 mei tot en met 2 juni. Ik vraag of het anders wordt dan andere jaren. “Nieuw is dat we nu tapas gaan serveren in plaats van de popup diners met een gastchef. Verder weer veel muziek en theater in een informele en gezellige sfeer”, vertelt Stephanie enthousiast. “Voor sommige bedrijven ook eens wat anders dan de gewone ‘vrijmibo’”, vult Kirsten aan. 

Villa Westend Wijntheater Velsen City BlogActiviteiten op het water en events

“Zelfs mijn moeder kon het”, lacht Stephanie als ik vraag of suppen moeilijk is. Onder andere die activiteit kun je hier doen op het water. “Als je lekker op het strand ligt en zin krijgt om te suppen, loop je gewoon even naar de bar”, vervolgt ze. Net als bij ActionPlanet kun je hier ontspannen door activiteiten te doen. Hier op het water en daar op een 4×4 terrein. “Je kunt hier een high tea voor je oma organiseren tot een event voor 3.000 man”, vertelt Kirsten. Dat is gelijk de aanvulling op ActionPlanet. De capaciteit qua aantal mensen is hier enorm. Houd je van naar muziek luisteren in een kleinschalige setting, dan kun je elke laatste zondag van de maand bij ActionPlanet terecht voor ActionPlanet Rocks. Bandjes krijgen een podium, iets wat eerder in het Witte Theater gedaan werd. 

Het is duidelijk dat, door de samenwerking tussen de vele ondernemers die het gebied rijk is, niets te gek is. Het kan allemaal in Spaarnwoude!

Foto’s: Jacqueline van den Heuvel en Noortje Dalhuijsen

Meer informatie vind je hier op de website van Spaarnwoude

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook?

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Author

Brigitte Schiering is opgegroeid in Spaarndam, het landelijke dorp grenzend aan Haarlem en Velsen. Zij woonde daarna in Halfweg, Haarlemmerliede, Haarlem en Amsterdam en is sinds 2002 inwoner van 'Velsen City'. Haar vriend, die uit Hoorn komt, heeft haar de omgeving met andere ogen doen bekijken. In oktober 2018 richtte zij VelsenCityBlog op om de inwoners en bezoekers van 'Velsen City' en omgeving te inspireren met al het leuks dat er hier te doen en te beleven is. Zij is ook eigenaar van content marketing bureau Content4Bizz (2013). Media, journalistiek, (online) marketing en (marketing)communicatie zitten in haar bloed. Jarenlang heeft zij gewerkt voor toonaangevende uitgeverijen als Telegraaf Media Groep, VNU Media, ANWB Media en Reed Business Media. In 2012 startte zij haar eerste eigen blog.

Write A Comment