Crompouce, de nieuwe trend. VelsenCityBlog ging op onderzoek uit en zet in deze blog op een rij waar je deze roze geglazuurde en geel gevulde croissant haalt in ons Velsen.

Je ziet ze overal voorbij komen: de crompouce. Een croissant met de inhoud en tiopping van een tompouce. Waarom recht houden, wat ook crom kan? Wij zijn blij met deze nieuwe trend, want deze nieuwe combi is om je vingers bij af te likken.

Crompouce in Velsen

 

Hier haal je de crompouce in Velsen

In IJmuiden kun je op verschillende locaties van Bakkerij Goemans een crompouce scoren. Deze is niet al te groot en smaakt lekker!

Op donderdag staat Bakkerij ’t Stoepje op de markt. Ook zij verkopen de crompouce. De room vind ik lekkerder dan die van Bakkerij Goemans, maar het glazuur is minder lekker. En de crompouce is wel echt een stuk groter – een flinke hap dus.

In Santpoort-Noord kun je een crompouce halen bij Bakkerij Vreman. Deze hebben wij (nog) niet getest. We zijn wel erg benieuwd, dus dat gaat er vast nog wel van komen.

crompouce in Velsen.

 

We hebben gemerkt dat ze best snel uitverkocht zijn. We raden aan van tevoren even te bellen of vroeg op de stoep te staan bij de bakker.

Net even anders dan de crompouce

Bij Pannenkoekenrestaurant ‘Onder de Platanen’ hebben ze een eigen variant gemaakt, namelijk de “Pannenpouce”. En naar horen zeggen verkopen de oliebollenkramen in IJmuiden en Velserbroek de “Oliepouche” of de “Crombol”.

Heb jij de crompouce of een variant al geproefd? Is het een goede trend of trash? Laat het ons weten

Meer blogs over food in Velsen?

 

Author

Write A Comment