Het gesprek van dag op onze social media vorige week: ‘Hoe komt die cirkel in die ‘perfecte’ heg in Driehuis? Velsen City Blog zocht het voor je uit.

Vorige week postte wij een foto in onze stories op Instagram. Daarop was de perfect rechte en groene heg langs de Van Den Vondellaan in Driehuis te zien met een net zo perfecte, helaas bruine, cirkel erin. Onze inbox liep al snel vol met theorieën, vragen en verzoeken om uit te zoeken hoe die bruine cirkel in de heg is gekomen.

De blikvanger van Driehuis

Wij namen contact op met de hovenier van de heg

Al gauw kregen we een berichtje binnen van Lindy. Haar zwager is de hovenier van onder andere die heg in Driehuis. We kregen het nummer van Bart, van Hoveniersbedrijf B.A.R.T uit Santpoort-Noord. Het weekend lieten we hem nog even met rust, maar maandagochtend vuurden we onze vragen en theorieën op hem af.

Dit is er met de heg gebeurd

Het mysterie van Velsen is opgelost. Geen aliens, geen schimmel en er komt geen raam in. Het is verbrand. Afgelopen week is daar gewerkt aan de kabels in de grond en de mensen die daar aan het werk zijn geweest, hebben niet nagedacht over de afstand tussen de uitlaat en de heg.

Bart vertelde dat het eeuwig zonde is, want deze soort heg groeit niet zelf weer aan. Ze hebben de cirkel een beetje ingeknipt en er is aan de binnenkant nog een klein puntje groen. Er is een kleine kans dat het stuk weer groen wordt, maar die kans is wel heel klein. Wel een mooie plek om het logo van zijn bedrijf te plaatsen, grapte Bart, want de heg is inderdaad een echte blikvanger in Driehuis.

Als hij aan het werk is, stoppen er regelmatig fietsers om te vragen wat er is gebeurd. Zo ook een buurman van verderop. Hij had precies zo’n cirkel, op die hoogte ook, in zijn heg en snapte niet hoe dat kwam. Bart kwam met het verlossende antwoord en goed nieuws: zijn klimop zal wel weer groen worden en de cirkel doen verdwijnen.

Verder kijken op Velsen City Blog? Check dan even de volgende blogs:

Author

Write A Comment