Waar komt ons eten vandaan en hoe komt het op ons bord terecht? Ontdek de wereld van appels bij Zorgvrij. In de boomgaard zijn twintig verschillende oude appel- en perenrassen te vinden. Hoe weet je wat voor soort appels en peren dit zijn en hoe maak je eigenlijk zelf appelsap? Deze en nog véél meer vragen komen aan bod tijdens het appelfeest op 8 oktober.

 

Ontdek tijdens dit jaarlijkse feest de boomgaard met wel twintig verschillende oude appel- en perenrassen. Maak zelf appelsap of kom een appeltje met honing roosteren boven het knapperende haardvuur of proef een heerlijk stukje appeltaart bij “Onder de Platanen”. En wat dacht je van een waskaarsje rollen van echt bijenwas? De imker kan je alles vertellen over de bijen en misschien mag je zelfs wel even de outfit van een echte imker passen. Kom luisteren naar de uitleg over de boomgaard en het fruit van Stichting de Fruittuinen.

Heb je een appel en of perenboom in je tuin en weet je niet welke soort het is? Neem er 5 van één boom mee, de deskundigen zullen door kijken, ruiken en proeven het ras vast kunnen bepalen.

Ook staan er kraampjes met lokale streekproducten van onder andere Tuinderij Het Groene Leven. Een kleinschalige en ecologische tuin met aandacht voor biodiversiteit.

Appelfeest, Zorgvrij, Spaarnwoude, VelsenCityBlog

Het jaarlijkse appelfeest is een leuk dagje uit voor de familie, leuk voor jong en oud!

Zorgvrij trapt de Dutch Food Week zondag 8 oktober af met het Appelfeest. Alle activiteiten vinden plaats van 13.00 tot 16.00 uur. Tickets zijn online verkrijgbaar via: https://eventix.shop/2x5zzyqt

Boerenerf Spaarnwoude

Midden in recreatiegebied Spaarnwoude Park bij Velsen-Zuid ligt boerenerf Spaarnwoude. Op dit prachtige erf ligt boerderij Zorgvrij. Hier kun je koeien aaien, melk tappen, kaas maken en ravotten in de speeltuin of een krantje lezen in het pannenkoekenrestaurant én vind je het informatiecentrum van recreatiegebied Spaarnwoude Park! Ervaar wat het leven op een biologisch melkveebedrijf inhoudt. De toegang is gratis en bijna altijd zijn er kalfjes, geiten, kippen, varkens en konijnen te zien.

Op boerenerf Spaarnwoude ligt ook pannenkoekenrestaurant Onder de Platanen. Vanaf het grote, zonnige terras heb je goed zicht op de speeltuin. Wil je zien hoe tuinders biologische groenten kweken? Breng dan eens een bezoekje aan tuinderij Het Groene Leven! Op boerenerf Spaarnwoude valt er van alles te beleven.

Meer Spaarnwoude ontdekken? Check dan de volgende blogs:

Author

Write A Comment