De herfst is begonnen en hoewel het weer nu nog veelbelovend is, komen er vast veel dagen met veel regen en wind aan. Laat je kids kennismaken met de culturele kant van Velsen ga naar een voorstelling bij Stadsschouwburg Velsen.

Op Burendag, afgelopen 23 september, waren wij uitgenodigd om naar de stadsschouwburg in IJmuiden te komen en de voorstelling van Buurman & Buurman te bekijken. Mijn kinderen van vijf en twee waren dolenthousiast, hoewel die jongste waarschijnlijk geen idee had wat hem te wachten stond.

Stadsschouwburg Velsen, IJmuiden, Velsencityblog

De Stadsschouwburg bezoeken, een hele beleving

De voorstelling van Buurman & Buurman was een groot succes. De kinderen lieten hun ticket scannen bij de ingang en liepen trots door de deuren de zaal binnen. ‘Wow, wat veel stoelen en wat een lange gordijnen. Waar zitten wij, mama?’ De aandacht werd direct getrokken doordat Buurman en Buurman het grote gordijn niet open kregen.

 

Die van vijf snapte de grapjes goed en vond het erg leuk dat het ‘echte mensen’ waren. Het is inderdaad weer eens wat anders dan een film kijken. De voorstelling duurt een uurtje en door de afwisseling van toneel, liedjes en het wisselen van decor was je tot het eind betrokken bij de voorstelling. Ook kwam mijn oudste een klasgenootje tegen en stond achteraf nog even bij de b

ar te kletsen. Die van twee heeft een uur lang met open mond, diep onder de indruk, gekeken naar de voorstelling. Hij vond ‘de show’ erg leuk en heeft de dagen erna nog vaak ‘A je to’ geroepen.

Een voorstelling bezoeken prikkelt weer heel andere zintuigen en dan ook nog eens met zoveel mensen in een zaal zitten, is voor kinderen een hele ervaring.

Buurman & Buurman, theater, Stadsschouwburg Velsen, IJmuiden, VelsenCityBlog

Voorstellingen voor kinderen

Met de voorstelling van Buurman & Buurman is het seizoen van 2023/2024 officieel geopend en ook voor kinderen zijn er de aankomende maanden leuke voorstellingen te bekijken. De tips van VelsenCityBlog zijn: Op 22 oktober het gratis te bezoeken ‘Kinderboekjes festival’ voor kinderen van 2 tot 6 jaar in de Stadsschouwburg en 30 december komt Fenna van Zappelin naar het theater. Kijk voor meer voorstellingen op de website van de Stadsschouwburg Velsen. Zien we je daar?

 

Meer doen met kids in Velsen, check dan even deze blogs:

 

Author

Write A Comment