Cadeautjes geven. We hebben er nu meer behoefte aan dan ooit. Aan mensen, die eenzaam zijn. Aan mensen, die we nu niet kunnen knuffelen, maar die we wel willen laten weten hoeveel we van hen houden. Aan mensen, die zich staande houden in deze roerige tijd. Aan mensen, die in de frontlinie staan in deze crisis. En aan de kinderen natuurlijk. Sint en Kerst staan voor de deur, maar hoe koop je nu op een verstandige en prettige manier je cadeautjes? (Hulp Sinten en Kerstmannen, lezen jullie mee?). We willen voorkomen, dat we er, zoals in andere jaren, en masse op het laatste moment op uit gaan en in overvolle winkels terecht komen. Daarnaast willen we nu meer dan ooit onze lokale ondernemers steunen door bij hen onze aankopen te doen. Wij hebben daarom de thema blogs ‘Leuk voor Sint en Kerst volgens VelsenCityBlog‘ bedacht. Met allerlei leuke cadeautjes, te koop bij winkeliers in ‘Velsen City’ en omgeving. Zodat jij je alvast thuis kunt oriënteren om daarna bijtijds en doelgericht je aankopen te kunnen doen in de lokale winkels. Deze week de eerste editie. Let’s get inspired!

Unieke, handgedraaide houten boompjes

No Lemons, please! in de Hoofdstaat in Santpoort-Noord is zo’n winkel waar je niet uitgekeken raakt! Zij zeggen niet voor niets: ‘Happy Living, Happy Giving‘. Deze houten boompjes sprongen er wat ons betreft gelijk uit. Bij navraag bleek dat ze handgedraaid zijn, dus het zijn unieke exemplaren! Ze zijn er van klein, (€ 12,50) tot groot (€ 37,50). No Lemons, please!, Hoofdstraat 164, Santpoort-Noord.

No lemons please kerst

Een fijne brut

Bij Wijnhuis Ten Bilt hing een poster van mijn naamgenoot, de prachtige Franse filmster Brigitte Bardot. Die trok gelijk de aandacht. Deze fijne brut van Besserat draagt de initialen van de Grand Dame (BB). Het is een heerlijke champagne, die een zachte bubbel combineert met een mooie lange afdronk. Ook na glas twee of drie wil je nog bijgeschonken worden! Deze champagne mag met en buiten de feestdagen niet ontbreken! Prijs € 39,95. Wijnhuis Ten Bilt, Hoofdstraat 203T, Santpoort-Noord

Wijnhuis ten bilt sint en kerst

Originele cadeautjes bij elkaar zoeken

Bij Bij de Buuf in Spaarndam kun je, naast een heerlijke koffie to go, een Holland Paling of een huisgemaakte appeltaart van appels van bomen aan het Spaarndamse IJ water, geweldig originele cadeautjes vinden en bij elkaar zoeken! Er staan stellingen vol leuks. Je pakt wat je kopen wilt en brengt ze naar de kassa waar ze mooi bij elkaar ingepakt worden in doorzichtig cadeaupapier. Van een knuffel op afstand tot een ‘Sterk Bakkie’. Bij de Buuf Spaarndam, Lageweg 1B Spaarndam. Je kunt hier gratis voor de deur parkeren.

Bij de buuf cadeau

Prijzen: knuffel op afstand € 4,99, Sterk Bakkie € 9,99, Cedar parfum candle € 9,99.

Bij de Buuf cadeau Sint en Kerst

Prijzen: tafelwater € 11,99, knuffelstenen € 12,99, kaars € 5,99.

Gepersonaliseerde Jute Zak Pietenpost

Jessica van Hippe Printjes in Velserbroek was altijd al creatief. Wat begon met het creëren van kaarten is uitgegroeid tot álles wat er te printen en te bedrukken valt! Jessica bewerkt de producten zelf met de hand met verf, een waar ambacht! Deze jute Sint zakken zijn daar een voorbeeld van. Pure kwaliteit en dat zie je. Prijs Sint zak € 16,95. Hippe Printjes, L. Springerstraat 12, Velserbroek. Bestellen kan via de webshop: hippeprintjes.nl

Hippe printjes jute zak

Krukjes van dieren

De in september geopende winkel Lotties is een shop voor baby- en peuterkleding, cadeaus, meubeltjes en accessoires in een mooie mix van vintage en nieuw. Wij waren helemaal ‘in love‘ met deze schattige krukjes van dieren. In een volgende thema blog ‘Leuk voor Sint en Kerst volgens VelsenCityBlog‘ komen we met nog een item van deze aanwinst in de Hoofdstaat. Prijs per krukje: € 39,95. Lotties, Hoofdstraat 184, Santpoort-Noord.

Lotties

Kaarsen bedienen vanuit je luie stoel

By Moon at Home is een superleuke winkel met mode, sieraden, tassen en woonaccessoires. De passie van Monique voor deze artikelen voel je gewoon in de sfeer van de winkel. Voor als dat straks weer kan; ze organiseert ook gezellige workshops om met je vriendinnen te doen. Zoals bijvoorbeeld voor het maken van sieraden. Ook kan ze jou helpen bij jouw inrichting. Als cadeau vonden wij deze Deense kaarsen van UYUNI erg bijzonder, omdat je ze kunt bedienen vanuit je luie stoel. Zet je ze bijvoorbeeld buiten onder je veranda aan, hoef je ze, als je naar bed gaat, alleen even vanaf afstand uit te doen. Ze zijn er in 6 verschillende maten en werken op batterijen. Vanaf €13,95. By Moon At Home, Terrasweg 22, Santpoort-Noord.

By Moon kaarsjes

Flessenpost, met liefde

Bij Kopie-Druk kun je terecht voor bijzondere, persoonlijke cadeaus. Bedrukt of geprint. En altijd met liefde gemaakt. De levertijd van gepersonaliseerde cadeaus is meestal tot 2 werkdagen. Als het even lukt maken zij het dezelfde nog voor je. Kopie-Druk heeft veel verschillende producten die je kan personaliseren! Denk aan kleding, koffertjes, bekers, wijnkisten, tapas planken, etc. Daarnaast zijn er ook vele cadeaus ’to go’ die je dus zo mee kunt nemen! Zoals deze flessenpost voor de feestdagen. Hoe leuk is het om iemand hiermee te verrassen via zijn of haar brievenbus? € 8,95 inclusief batterij, die je kunt vervangen. Kopie-Druk, Hoofdstraat 189B Santpoort-Noord.

Kopie Druk cadeau

Wij hopen je hiermee geïnspireerd te hebben. Let op: wil je niet naar de winkel, veel lokale winkels hebben ook een online shop. Sommige linkjes in deze blog sturen je gelijk door. Veel succes en plezier! Heb je vragen of opmerkingen? Mail naar: info@velsencityblog.nl

Op zoek naar meer inspiratie? Houd onze socials in de gaten voor de volgende thema blog ‘Leuk voor Sint en Kerst volgens VelsenCityBlog‘.

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook of YouTube

Author

Brigitte Schiering is opgegroeid in Spaarndam, het landelijke dorp grenzend aan Haarlem en Velsen. Zij woonde daarna in Halfweg, Haarlemmerliede, Haarlem en Amsterdam en is sinds 2002 inwoner van 'Velsen City'. Haar vriend, die uit Hoorn komt, heeft haar de omgeving met andere ogen doen bekijken. In oktober 2018 richtte zij VelsenCityBlog op om de inwoners en bezoekers van 'Velsen City' en omgeving te inspireren met al het leuks dat er hier te doen en te beleven is. Zij is ook eigenaar van content marketing bureau Content4Bizz (2013). Media, journalistiek, (online) marketing en (marketing)communicatie zitten in haar bloed. Jarenlang heeft zij gewerkt voor toonaangevende uitgeverijen als Telegraaf Media Groep, VNU Media, ANWB Media en Reed Business Media. In 2012 startte zij haar eerste eigen blog.

Write A Comment