LTC Hofgeest in Velserbroek mag zich vanaf 2 maart 2020 de eerste gezonde tenniskantine van Velsen noemen. Wethouder Bram Diepstraten reikte het ‘zilveren’ vaantje van Team:Fit uit aan bestuurslid Joep Kint. Joep werd vergezeld door de vrijwilligers van de kantine- en jeugdcommissie. Deze vrijwilligers hebben de gezonde kantine mogelijk gemaakt. 

De vrijwilligers van de kantine commissie op de foto met Debby Stam van Team:Fit.
Foto: Willemke Binkhorst-Schoon

Niets is leuker dan na het sporten nagenieten en napraten in de kantine van je vereniging. Maar wat eet en drink je dan zoal? Vaak wordt het positieve van het bewegen teniet gedaan door onze voeding. Team:Fit brengt daar verandering in door kantines gezonder en gevarieerder te maken. En hoe! Tot nu toe zijn er 1635 gezondere kantines in Nederland.

3 predicaten

Er zijn 3 predicaten; brons, zilver en goud. LTC Hofgeest heeft zilver. Dat wil zeggen, dat de kantine aan de basis voldoet, zoals bijvoorbeeld betere keuzes op opvallende plaatsen. Maar dat hij ook voldoet aan eisen zoals dat het uitgestalde aanbod voor minstens 60% uit betere keuzes bestaat. En dat de kantine tenminste groente of fruit aanbiedt. 

Links bestuurslid Joep Kint en rechts Bram Diepstraten.
Foto: Brigitte Schiering

‘We gaan voor goud’

Wethouder Bram Diepstraten heeft in zijn drukke agenda tijd weten vrij te maken om het zilveren vaantje uit te reiken. ‘Ik feliciteer jullie van harte met het predicaat ‘De Zilveren Kantine’ en op naar een nog gezondere sportwereld en ik hoop dat er nog veel gaan volgen.’ Waarop Joep zegt: ‘Er zit een groeipad in hè, we hebben nu zilver en we gaan door voor goud!’

Hier lees je de spelregels voor brons, zilver en goud.

Het ‘zilveren’ vaantje bij de gezondere keuze, waar alles om draait.
Foto: Brigitte Schiering

Wat is Team:Fit? 

Team:Fit is een initiatief van JOGG, gesubsidieerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Team:Fit zet zich in voor een gezondere sportomgeving, onder andere door het aanbod in sportkantines en -accommodaties gezonder te maken. Ook is er aandacht voor beleid op het gebied van roken en alcohol. Als team doen zij dit samen met gemotiveerde ouders, sportclubs, vrijwilligers, accommodaties, experts en partners. Op de website van Team:Fit vind je recepten om gezond en gevarieerd te eten en tips voor de financiën (de in- en verkoop) van de kantine.

Bekijk hier de video van de uitreiking van het ‘zilveren’ vaantje. 

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook? Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Author

Brigitte Schiering is opgegroeid in Spaarndam, het landelijke dorp grenzend aan Haarlem en Velsen. Zij woonde daarna in Halfweg, Haarlemmerliede, Haarlem en Amsterdam en is sinds 2002 inwoner van 'Velsen City'. Haar vriend, die uit Hoorn komt, heeft haar de omgeving met andere ogen doen bekijken. In oktober 2018 richtte zij VelsenCityBlog op om de inwoners en bezoekers van 'Velsen City' en omgeving te inspireren met al het leuks dat er hier te doen en te beleven is. Zij is ook eigenaar van content marketing bureau Content4Bizz (2013). Media, journalistiek, (online) marketing en (marketing)communicatie zitten in haar bloed. Jarenlang heeft zij gewerkt voor toonaangevende uitgeverijen als Telegraaf Media Groep, VNU Media, ANWB Media en Reed Business Media. In 2012 startte zij haar eerste eigen blog.

Write A Comment