Twee weken geleden zijn wij er even uit geweest met ons gezin. Waarom zou ik dat doen, denk je? We zitten allemaal al continu op elkaars lip. Maar een andere omgeving is soms precies voldoende en nodig om even te ontsnappen en ontspannen. Echt tijd voor elkaar, niet bezig hoeven zijn met je huishouden of (school)werk. Ik ben Veronique en onlangs in IJmuiden mijn eigen reisbureau aan huis gestart, Veronique Lindhout Travel Counsellors. Hieronder 5 tips voor een heerlijk ontspannen (mini) vakantie in eigen land. 

Tip 1: Recreatiepark de Leistert 

In Noord-Limburg, vlakbij Roermond, ligt Recreatiepark De Leistert. Op dit vakantiepark is het het hele jaar door genieten. Of je nou als koppel, als gezin of wellicht met vrienden (als dat weer mag) even op vakantie wilt, het biedt voor ieder wat wils. De camping biedt naast ruime kampeerplaatsen ook lodges en glampingtenten. Op Buitenhof de Leistert vind je in authentiek Limburgse boerderijstijl gebouwde vakantiebungalows. Deze zijn ruim, netjes én schoon! De bungalows zijn er in verschillende thema’s. Zo zijn er kindvriendelijke, luxe met sauna en culinaire uitvoeringen of weer combinaties daarvan. Op het park zelf vind je veel speelplekken, een tropisch zwembad, een bowlingbaan en meerdere restaurants. Het is geen kleinschalig park maar omdat het ruim is opgezet hoef je hier zeker geen last van te hebben. Wij hebben hier twee weken geleden een heerlijk weekend beleefd.

Tip 2: Houd je van bijzondere accommodaties? Overnacht dan eens in een Yurt!

Bij The Yurt Project zijn 6 authentieke Mongoolse Yurts uit Mongolië met de Trans-Mongolië Express naar Nederland gehaald. Hier zijn ze op de Veluwe geplaatst, onder andere in de bossen bij Renkum. Het overnachten in een Yurt is basic maar een bijzondere ervaring. Een rond huisje (soort van tent) met mooie geschilderde meubeltjes, een bed en in het midden een houtkachel. Op deze houtkachel past de Dutch Oven waarop je bijvoorbeeld een pizza kan bakken. Wél eerst even hout hakken natuurlijk. 

Tip 3: Uitwaaien op de Wadden

Ook al wonen we hier al aan het strand, de Waddeneilanden zijn altijd een goed idee voor een paar nachtjes weg. Deze tip is dus niet persé een accommodatie maar wel een bestemming. De Waddeneilanden hebben een ruim aanbod. Texel is voor ons het meest toegankelijk. Rijd in een uurtje naar Den-Helder, maak de overtocht met de veerboot en geniet van het mooie eiland. Wil je iets meer rust maar toch actiever zijn? Overweeg dan een verblijf op Vlieland of Schiermonnikoog, deze zijn autovrij dus wandelen of fietsen gegarandeerd. Op bijna alle eilanden zijn er mooie vakantieparken, schitterende (boutique) hotels of losse huisjes die je kan huren voor een fijn verblijf. 

Tip 4: Een luxe Suite in Goirle

Stella Suites is gevestigd in een monumentale Art Nouveau Villa aan de rand van het gezellige Goirle. Het heeft 8 luxe, unieke suites die zijn ingericht in stijl met het pand en met flink wat oog voor detail. Het team van Stella Suites werkt veel met lokale ondernemers samen om haar gasten het perfecte verblijf te kunnen bieden. Zij willen, net als ik, haar gasten totaal ontzorgen en inspireren, verhalen vertellen en persoonlijke gastvrijheid bieden. Een fijne plek om je eens goed in de watten te laten leggen.

Tip 5: Laat je verrassen! 

Plan een aantal dagen vakantie en laat mij een verrassingsrondreis door eigen land voor je samenstellen. Door middel van QR codes ontvang je de route naar jouw volgende verblijf. Onderweg krijg je tips voor leuke stops en eventuele activiteiten (corona-proof). Ik zal je ter voorbereiding wel vragen naar plaatsen waar je al bent geweest en waar je van houdt zodat ik je ook echt kan verrassen en nieuwe plekken kan laten ontdekken! Durf jij het aan? 

Wil jij liever in ‘Velsen City’ op vakantie? Wij schreven een blog over 3 originele overnachtingen in Velsen.

Volg Veronique op Facebook of Instagram voor meer reisinspiratie! @veronique.travel. 

Telefoonnummer: 06-42919235
Email: veronique@travelcounsellors.nl
Website:  http://www.travelcounsellors.nl/veronique.lindhout

Deze blog is geschreven door Veronique Lindhout. Lijkt het jou ook leuk om een gastblog te schrijven? Laat het ons weten door te mailen naar info@velsencityblog.nl 

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook of YouTube

Author

Write A Comment