Volgens reisgids Lonely Planet staat Nederland op nummer 7 van de 10 landen die toeristen moeten bezoeken in 2020. Nederland is ‘klaar om feest te vieren’ in 2020. In 2020 vieren we 75 jaar bevrijding na de Tweede Wereldoorlog, maar ook Koningsdag, Bevrijdingsdag en het Eurovisiesongfestival zijn een reden om ons land te bezoeken. Een bezoekje aan de gemeente Velsen kan natuurlijk niet ontbreken. Wij leggen hieronder uit waarom.

Natuur

Natuurlijk kan een bezoekje aan de ‘Velsen City’ niet ontbreken. De mooie stranden en de duinen van de gemeente Velsen zijn zowel in de zomer als de winter een aanrader om te bezoeken. Wandel in de winter over het strand en geniet daarna van een heerlijk drankje en/of hapje bij een strandtent. Op een warme zomerdag is niets lekkerder dan een verfrissende duik in de zee. Als je op het strand bent kun je niet om de vuurtorens heen, ontworpen door Quirinus Harder. Naast alle mooie stranden en duinen heeft ‘Velsen City’ ook veel groen. In de tuinen van Buitenplaats Beeckestijn kun je bijvoorbeeld heerlijk wandelen.

Breed strand IJmuiden, Velsen City Blog

Geschiedenis

‘Velsen City’ kent veel historische gebouwen en erfgoederen. De Ruïne van Brederode is een overblijfsel van een middeleeuws kasteel uit 1355. Spaanse soldaten slaagden erin om in 1573 het kasteel te plunderen en in brand te steken. Sinds die tijd is het een ruïne die open is voor rondleidingen en evenementen.

Ruïne van Brederode

Kindvriendelijk

‘Velsen City’ is een ideale bestemming voor gezinnen met kinderen. Er zijn tal van musea en grote speeltuinen. Informatie Boerderij Zorgvrij, in recreatiegebied Spaarnwoude, is ook een aanrader waar je het hele jaar terecht kunt voor leuke activiteiten en tentoonstellingen. In deze blog vertellen wij waarom Boerderij Zorgvrij zo leuk is.

Zorgvrij, Houten koe, Velsen City Blog

Culinair

Lekker eten is voor veel mensen belangrijk. Gelukkig zit je ook om die reden helemaal goed in ‘Velsen City’. Een van de ‘speciale gerechten’ die je in ‘Velsen City’ kunt krijgen is verse vis. En met verse vis bedoelen we écht verse vis, direct uit de haven. In de gemeente Velsen zitten veel diverse restaurants en lunchtenten, met allemaal een andere keuken.

DenK interieur Velsen City Blog

Sportief

Houden jullie van een sportieve vakantie? ‘Velsen City’ is een ideale omgeving om te fietsen, te wandelen en andere sporten uit te oefenen. Recreatiegebied Spaarnwoude is een oase van groen tussen grote steden zoals Haarlem en Amsterdam. Naast het bekende ‘platte’ landschap vind je hier ook een aantal heuvels, populair voor een stevige heuveltraining. Waaghalzen kunnen bij ActionPlanet quads huren en jeep rijden.

Action Planet Recreatie Spaarnwoude Velsen City Blog

Festivals

In de zomer is ‘Velsen City’ hét festivalgebied. Grote festivals als Dutch Valley, Dance Valley, LatinVillage en het Full Moon festival zetten ‘Velsen City’ op z’n kop. Deze grote festivals zijn (bijna) elk jaar uitverkocht en zijn zeker het bezoeken waard.

2 Generations Velsen City Blog

Welk land staat volgens jou op nummer 1 om te bezoeken?

Volg jij Velsen City Blog al op Instagram en/of Facebook? Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Author

Femke op den Kelder is geboren en getogen in Velsen. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in Media, Informatie en Communicatie. Zij vindt het leuk om te schrijven, fotograferen en filmen voor VelsenCityBlog en komt hierdoor ook op plekken waar ze normaal niet aan gedacht zou hebben. En dat allemaal zo dichtbij!

Write A Comment